Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A rasszizmus a fehérek alkotása – állítja a nemzeti könyvtár fő könyvtárosa

888.hu

2020.08.31. 18:30

Nigel Farage hónapokkal ezelőtt megmondta, hogy eljött a könyvégetések kora.

Nyár elején Londoni Királyi Holloway Egyetemi Könyvtár Twitteren jelentette be, hogy brit társadalomban megfigyelhető „strukturális rasszizmus” elleni küzdelem jegyében levesznek a polcokról bizonyos könyveket, és bocsánatot kértek, amiért nem léptek korábban ez ügyben.

A könyvtár közölte, hogy lépéseket tesznek gyűjteményeik „dekolonizálására és diverzifikálására”, hogy ezzel is védekezzenek a rasszizmus és a diszkrimináció ellen.

Akkor Nigel Farage, a Brexit Párt vezetője úgy kommentálta az ügyet, hogy „megkezdődött a könyvek elégetése”.

Most a British Library az Egyesült Királyság nemzeti könyvtára is beállt a sorban. Ez már csak azért is érdekes, mert ez az intézmény a legnagyobb könyvtár világviszonylatban is, ugyanis itt 170 millió tétel van nyilvántartva, melyek a világ különböző országaiból származnak.

Liz Jolly, a fő könyvtáros támogat egy úgynevezett „Rasszizmusellenes projektet”, amelynek célja az adófizetők által finanszírozott intézményen belüli „jelentős kulturális változások” kifejlesztése és megvalósítása annak érdekében, hogy tükrözze a modern Nagy-Britannia „sokszínűségét”.

A The Telegraph című lapnak sikerült megszereznie egy felvételt, amelyen Jolly arról értekezik, hogy a könyvtár fehér dolgozói is vegyenek a tisztogatásban.

Úgy gondolom, amint már korábban említettem, meg kell győződnünk arról, hogy néhány fehér kolléga részt vesz benne, mert a rasszizmus fehér emberek alkotása – fogalmazott.

A könyvtár létrehozott egy „Dekolonizáló munkacsoportot”, amely arra ösztönözte a munkatársakat, hogy támogassák a radikális Black Lives Matter mozgalmat és olvassák a marxista irodalmat.

A British Library „dekolonizálása” érdekében egy belső jelentés azt követelte, hogy távolítsák el a könyvtár alapítóiról készült szobrokat, köztük a Sir Hans Sloane-t megformáló alkotást. Felszólítottak továbbá Sir Joseph Banks brit botanikus, a könyvtár társalapítójának mellszobrának eltávolítását is, és még III. György király szobrát is felül kell vizsgálni az esetleges eltávolítás érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsánynék a pofonokból sem tanulnak

Gyurcsánynék a pofonokból sem tanulnak

Gyurcsányné miniszterelnök-jelölt jelölti színrelépésével új fejezet kezdődött a ’Soha be nem váltott ígéretek’ címet viselő lexikonban. Mondanám, hogy kislexikonban, de mióta baloldali politikusokat hord hátán a föld, nevezzék őket bárhogy – jakobinusnak, bolseviknak vagy éppen kommunistának, újabban libernyáknak – a be nem váltott ígéreteik nem férnek el egy zsebkönyvben.

Agresszív frusztráltságból lábszagú demagógiába menekült Jakab Péter

Agresszív frusztráltságból lábszagú demagógiába menekült Jakab Péter

Nettó 59 perc 55 másodperc egyetlen épkézláb gondolat vagy elképzelés nélkül: Jakab Péter felülmúlta Fekete-Győr Andrást VV Zsolti kanapéján, ahol vélhetően ember nem feszengett még úgy, mint a zokniban és bőrkabátban műlazáskodó Jobbik-elnök. Lehet, hogy neki nem csak a hátsója zsibbadt el a beszélgetés végére, ahogy FeGyőrnek.

Lánczi András: Orbán Viktort metafizikai térben is értelmezni kell

Lánczi András: Orbán Viktort metafizikai térben is értelmezni kell

A magyar miniszterelnök egyszerre nagyon jó politikus és filozófus, így az ő személyiségét nem lehet csak materiálisan értelmezni – mondta Lánczi András Az Orbán-szabály című könyv bemutatóján.

TikTok – a baloldali politikai pedofilok új csodafegyvere

TikTok – a baloldali politikai pedofilok új csodafegyvere

A baloldali ellenzéki pártok vezetői tudat alatt már a legfiatalabb korosztályokat próbálják besorozni leendő választóik közé, amihez egyre többen használják a TikTok videómegosztó alkalmazást. Amit Fekete-Győr, Jakab, Szaniszló vagy Ujhelyi csinál, az a szakember szerint nemcsak etikai, de pszichológiai szempontból is veszélyes.

Rossi Dzsudzsák nélkül kezdi meg az Eb-felkészülést

Rossi Dzsudzsák nélkül kezdi meg az Eb-felkészülést

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az Európa-bajnokságra készülő bővebb, 30 tagú keretét. Nagy meglepetést nem okozott a névsor, bár a Ferencváros tapasztalt kapusa, a korábbi válogatott Bogdán Ádám öt év után lett újra válogatott. Dzsudzsák Balázs reaktiválása azonban fel sem merült a kapitányban, mint kijelentette, a válogatási elvei világosak, hiába szerepel jól Dzsudzsák a DVSC-ben, a második vonalból nem hív be senkit.

Tordai „szegénységével” haknizva kezdett tarhálásba

Tordai „szegénységével” haknizva kezdett tarhálásba

Szegény, szerencsétlen országgyűlési képviselő, aki most szűkös nyár elé néz, és kölcsönért házal a barátainál, na meg a szavazóknál...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére