Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A rasszizmus a fehérek alkotása – állítja a nemzeti könyvtár fő könyvtárosa

888.hu

2020.08.31. 18:30

Nigel Farage hónapokkal ezelőtt megmondta, hogy eljött a könyvégetések kora.

Nyár elején Londoni Királyi Holloway Egyetemi Könyvtár Twitteren jelentette be, hogy brit társadalomban megfigyelhető „strukturális rasszizmus” elleni küzdelem jegyében levesznek a polcokról bizonyos könyveket, és bocsánatot kértek, amiért nem léptek korábban ez ügyben.

A könyvtár közölte, hogy lépéseket tesznek gyűjteményeik „dekolonizálására és diverzifikálására”, hogy ezzel is védekezzenek a rasszizmus és a diszkrimináció ellen.

Akkor Nigel Farage, a Brexit Párt vezetője úgy kommentálta az ügyet, hogy „megkezdődött a könyvek elégetése”.

Most a British Library az Egyesült Királyság nemzeti könyvtára is beállt a sorban. Ez már csak azért is érdekes, mert ez az intézmény a legnagyobb könyvtár világviszonylatban is, ugyanis itt 170 millió tétel van nyilvántartva, melyek a világ különböző országaiból származnak.

Liz Jolly, a fő könyvtáros támogat egy úgynevezett „Rasszizmusellenes projektet”, amelynek célja az adófizetők által finanszírozott intézményen belüli „jelentős kulturális változások” kifejlesztése és megvalósítása annak érdekében, hogy tükrözze a modern Nagy-Britannia „sokszínűségét”.

A The Telegraph című lapnak sikerült megszereznie egy felvételt, amelyen Jolly arról értekezik, hogy a könyvtár fehér dolgozói is vegyenek a tisztogatásban.

Úgy gondolom, amint már korábban említettem, meg kell győződnünk arról, hogy néhány fehér kolléga részt vesz benne, mert a rasszizmus fehér emberek alkotása – fogalmazott.

A könyvtár létrehozott egy „Dekolonizáló munkacsoportot”, amely arra ösztönözte a munkatársakat, hogy támogassák a radikális Black Lives Matter mozgalmat és olvassák a marxista irodalmat.

A British Library „dekolonizálása” érdekében egy belső jelentés azt követelte, hogy távolítsák el a könyvtár alapítóiról készült szobrokat, köztük a Sir Hans Sloane-t megformáló alkotást. Felszólítottak továbbá Sir Joseph Banks brit botanikus, a könyvtár társalapítójának mellszobrának eltávolítását is, és még III. György király szobrát is felül kell vizsgálni az esetleges eltávolítás érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére