Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A New York Times riportere szerint rasszista az ukrán menekültekről szóló tudósítás

888.hu

2022.03.01. 14:40

Nikole Hannah-Jones azzal vádolja az orosz invázióról tudósító újságírókat, hogy a konfliktus elől menekülő fehérekkel „jobban szimpatizálnak”. A riporter azt is mondta, hogy szerint Európa csupán egy „geopolitikai fikció”.

 

Vasárnap Hannah-Jones, a New York Times riportere felszólította kollégáit, hogy „nézzenek magukba” a folyamatban lévő ukrajnai orosz invázióról szóló tudósításaikban megnyilvánuló faji előítéletességükkel kapcsolatban.

 

Minden újságírónak, aki Ukrajnáról tudósít, magába kellene néznie. Ezért mondom, hogy fel kellene hagynunk az objektivitás színlelésével, és ehelyett be kellene ismernünk az elfogultságainkat. Sokan közülünk látják a rasszista elemzést és nyelvezetet”

– írta.

 

 

A későbbiekben azt fejtegette, hogy az európai kontinens csupán egy „geopolitikai fikció”, amelynek egyetlen célja, hogy el legyen választva Ázsiától.

 

 

Egy másik Twitter bejegyzésben azt írta:

Hogy egyértelmű legyen: törődnünk kellene Ukrajnával. De nem azért, mert európaiakról van szó, vagy mert az emberek fehérnek tűnnek, vagy mert civilizáltak és nem elszegényedettek. Minden ember megérdemli, hogy szabad legyen, és hogy befogadják, amikor az országában háború dúl”

 

Sokan a Twitteren fejezték ki felháborodásukat a megjegyzései miatt.

A világnak egy őrült emberrel van dolga, ő pedig ki akarja játszani a faji kártyát. Szégyenletes”

– írta Leo Terrell, a Fox News munkatársa.

 

 

„Hú, egy pillanatig azt hittem, hogy nem leszel képes Ukrajnával kapcsolatban úgy mutogatni magad, hogy közben nem nevezel rasszistának embereket, de sikerült”

– írta egy Twitter-felhasználó.

 

 

Ez történik, ha az egyetlen munkád az, hogy egyre furcsább beszédtémákat találj ki a faji hovatartozásról. Elképesztő, hogy az emberi elme mire képes”

– írta egy másik.

 

 

A riporternőnek nem ez volt az első ehhez hasonló megnyilvánulása. A múlt hónapban például azt állította, hogy az iskolai faji tantervekre vonatkozó törvények részei a republikánusok „nagyobb stratégiájának”, hogy Amerikát a tekintélyelvűség felé tereljék.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére