Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden morcos: Texasban gyermekbántalmazásnak minősül a nemváltoztatási eljárás

888.hu

2022.03.04. 17:00

Joe Biden ugyanis támogatja a gyermekek nemváltoztatási eljárását.

 

Februárban Greg Abbott texasi kormányzó, aki a héten elsöprő fölénnyel nyerte meg a texasi republikánus előválasztást, utasította az állami szerveket, hogy vizsgálják ki a gyermekeken végzett transznemű beavatkozásokat. Döntése kapcsán a politikus a Legfőbb Ügyészség véleményére támaszkodott, amely azt állította, hogy „számos úgynevezett »nemváltoztatási« eljárás a hatályos texasi törvények értelmében gyermekbántalmazásnak minősül”.

 

Szerdán Joe Biden kritikával illette Abbott döntését, „cinikusnak és veszélyesnek” nevezve azt, és a lépést a „kormányzati túlkapásnak” minősítette.

Texas kormányzója arra utasította az állami tisztviselőket, hogy indítsanak vizsgálatot a családok ellen gyermekbántalmazás ügyében, csak azért, mert gyermekeiknek hozzáférést biztosítottak a megerősítő ellátáshoz”

– mondta Biden a nyilatkozatban, „transznemű-ellenes” támadásnak minősítve a lépést.

 

Az Egészségügyi és Humán Szolgálatok Minisztériuma „számos intézkedést jelentett be a texasi transznemű gyermekek és családjaik biztonsága érdekében”. Ilyen például a „nemi hovatartozásukat megerősítő ellátáshoz való hozzáférés aktív kiterjesztése a transznemű gyermekek számára”.

Tekintélyes orvosi szervezetek szerint a transznemű gyermekek nemi identitását megerősítő ellátáshoz való hozzáférése előnyös lehet a mentális egészségre, csökkentheti az öngyilkossági hajlamot és egyéb egészségügyi eredményen is javíthat”

– mondta Biden.

 

A Biden-adminisztráció nem változtat azon a megközelítésén sem, hogy „egy transznemű gyermek identitásának megerősítése az egyik legjobb dolog, amit egy szülő, tanár vagy orvos tehet”.

 

Biden terve a „nemet megerősítő” ellátás kiterjesztéséről azt követően született meg, hogy Abbott február 22-én levelet írt Jaime Mastersnek, a texasi Családvédelmi Minisztériumnak, amelyben kifejtette a Legfőbb Ügyészség álláspontját, mely szerint a gyermekeken végzett nemváltoztatási eljárás „gyermekbántalmazásnak minősül”. Ezért a hivatalnak „haladéktalanul és alaposan ki kell vizsgálnia minden olyan esetet, amelyet Texas államban jelentettek”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére