Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek évente egyszer törvényesen megváltoztathatják a nemüket

888.hu

2022.08.02. 17:00

Új törvény született a „sokszínű társadalom” előmozdítása érdekében.

 

Az új törvény értelmében a németek évente egyszer, szükség esetén minden évben megváltoztathatják nemüket és keresztnevüket anélkül, hogy bármilyen műtéten kellene átesniük.

Az önrendelkezési törvény lehetővé teszi a transznemű, interszex és nem bináris személyek számára, hogy tetszés szerint megváltoztassák nemüket, pusztán egy anyakönyvi hivatal meglátogatásával és egy papír aláírásával.

Az új jogszabály – amit várhatóan a Bundestag-tagok nyaralása előtt fogad el a parlamentet – megszüntetné az orvosi jelentés benyújtásának vagy a bírósági eljárások során a szakértői vélemény beszerzésének szükségességét.

 

Az önrendelkezési törvény javítani fogja a transznemű emberek életét, és elismeri a nemi sokszínűséget. Sok területen a társadalom előrébb jár a törvényhozásnál. Kormányként úgy döntöttünk, hogy megteremtjük egy nyitott, sokszínű és modern társadalom jogi kereteit.”

 

– mondta Lisa Paus családminiszter.

A YouGov Institute reprezentatív felmérése szerint németek mérsékelt többsége, 46 százaléka helyesli a kormány terveit, míg a válaszadók 41 százaléka elutasítja a törvényt – írja a Remix News.

Az új törvénnyel szemben feminista csoportok, illetve a jobboldali AfD párt is fellépett.

Stephan Brandner, az AfD képviselője szerint

 

a törvénynek nincs köze a szabadsághoz, hanem a valóság kirívó tagadásának kifejezése. A biológiában a törvényeket nem lehet egyszerűen figyelmen kívül hagyni.”

 

A jogszabály azonban várhatóan mindenesetre elfogadásra kerül, ami újabb teljes frontális támadást jelent a józan ész ellen, és ismét megdönti azt a mítoszt, hogy az LMBTQ közösség „marginalizálódott”, holott valójában teljes állami támogatást élvez.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A legismertebb francia író szerint Európát elsodorja a népvándorlás

„Amikor a bevándorlásról van szó, senki sem irányít semmit, ez a probléma. Európát el fogja söpörni ez a kataklizma” – fogalmazott Michel Houellebecq.

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

A „Birodalmi-polgárok” fegyveres csoport államcsínyét akadályozta meg a német Szövetségi Nyomozóhivatal és a rendőrség speciális alakulatai. Az akció veszélyessége miatt még a GSG-9 kommandósait is bevonták a hajnali razziába. Németország-szerte eddig összesen 52 személyt vettek őrizetbe a puccskísérlet gyanújával és számos lőfegyvert foglaltak le.

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

A brüsszeli elhibázott szankciók miatt megszüntetett benzinárstop feloldása után megnéztük, hogyan állnak az uniós rangsorban a hazai üzemanyagárak. Árstop nélkül is kedvezőek.

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

A globális fegyvereladások 2021-ben közel két százalékkal nőttek az ukrajnai háború előtt.

Orbán Viktor: A szankciós benzinárakból elvonjuk az extraprofitot

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk – írta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére