Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Delta légitársaságnál hamarosan a nem bináris opció is elérhető lesz a jegyvételnél

888.hu

2022.01.14. 11:40

A Twitteren akadt ki egy anya, miután a nem bináris gyermekének szeretett volna repjegyet venni.

 

Dawn Henry, egy Arizonában élő édesanya a Twitteren közzétett posztjában hosszasan taglalta, hogy a Delta repülőtársaságnál szeretett volna a gyermekének ajándék repülőjegyet venni, de a vállalat csak férfi és női megjelölésű jegyeket állít ki. A hölgy szerint

a légitársaság diszkriminálja a nem bináris embereket,

„nem engedi őket repülni annak ellenére, hogy egyes államokban már lehetőség van semleges nemű személyazonossági okmány kiállítására”.

2019-ben több nagy amerikai légitársaság is – köztük az American, a Delta, a United, a Southwest, az Alaska és a JetBlue – megerősítette az NBC Newsnak, hogy frissíteni fogják a foglalási eszközeiket, így azokban szerepelni fog a nem bináris nemre vonatkozó opció. Akkor azt mondták, hogy a változás néhány héten belül megtörténik.

Három évvel elteltével Henry állítása szerint a Delta „online foglalási rendszerében” még mindig csak férfi és női nemi opció van.

A hölgy felhívta a Deltát, de nem jutottak dűlőre a semleges nem megjelölése kapcsán.

Rákérdeztem, hogy akkor most nem engedik repülni a nem bináris LMBTQ-gyerekemet, akinek teljesen legális, államilag kiállított személyi igazolványa van?”

– írta Henry, majd hozzátette: „Jelen állás szerint a Deltánál, a nem bináris emberek nem repülhetnek. Ez diszkrimináció!”

A Delta szóvivője a PinkNews-nak elmondta, hogy a légitársaság „megkezdte a foglalási rendszerének frissítését”, hogy az befogadóbb legyen az LMBTQ-személyek kapcsán, az év második felében a jegyfoglaló rendszer nem bináris nemű opciót is kínál majd.

A szóvivő elmondta:

A Delta Air Lines büszke, régi támogatója az LMBTQ-közösségnek, és megértjük, hogy a láthatóság és az elismerés része az utazási élménynek.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére