Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok kétharmada elutasítja a genderelméletet

888.hu, MTI

2021.04.20. 15:40

A magyar felnőtt lakosság több mint kétharmada, 68,5 százaléka szerint a férfi és női nem velünk született tulajdonság, és csupán 22 százalék gondolja azt, hogy életünk során ezeket megválaszthatnánk.

 

Az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatásából kiderült: ezer főből 66 százalék mondja azt, hogy csak két nem, férfi és női létezik, és mindössze 24 százalék gondolja úgy, hogy létezhetnek „további nemek” is – olvasható az Alapjogokért Központ honlapján.

A kutatás alapján látható, hogy

a magyar társadalom döntő többsége elutasítja a biológiai nemek megkérdőjelezését,

de azt is mutatja, hogy az elmúlt időszakban hazánkban is egyre erőteljesebben jelen lévő genderérzékenyítésnek igen nagy hatása van.

Az mindenképpen jó hír, hogy amíg a magyarok közel negyede úgy gondolja, vannak „társadalmi nemek”, a genderideológiából következő konkrét lépések bevezetését igen kevesen támogatják, különösen ha gyermekekről van szó.

A legnagyobb társadalmi egyetértés abban alakult ki Magyarországon, hogy nem szabad megengedni azt, hogy szülői engedéllyel akár kiskorú gyermekeken is lehessen nemi átalakító műtéteket végezni.

Ezt a magyarok 86 százaléka elutasítja, és mindössze a megkérdezettek 6 százaléka mondja azt, hogy egyetért a gyerekeken végzett nemi átalakító műtétekkel.

Emellett a megkérdezettek 65 százaléka utasítja el, hogy férfiak is részt vehessenek női sportversenyeken, és mindössze a 20 százalékuk ért egyet azzal, hogy a sportolók születéskori nemüktől függetlenül is indulhassanak azokon.

Az Alapjogokért Központ elemzése az elmúlt időszakban gyakran vitatott, egyes klasszikus irodalmi művek betiltására/cenzúrázására is kitért.

Ugyan a válaszadók „csupán” 52 százaléka nem ért egyet azzal, hogy Jókai Mór Az arany ember című regényében a „nemi szerepek” ábrázolása elavult lenne,

több mint 70 százaléka utasítja el azt, hogy az ilyen műveket levegyék a fiatalok olvasmánylistáiról.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony nem válaszol angol kérdésekre, ha nincs ott a tolmácsa

Karácsony nem válaszol angol kérdésekre, ha nincs ott a tolmácsa

A főpolgármestert ismét angolul kérdezték, de csak hallgatás és a helyszín pánikszerű elhagyása volt a válasz.

Világnap a homofóbok ellen, kemény vélemény Nyírtassról, egy soha nem volt doktori

Világnap a homofóbok ellen, kemény vélemény Nyírtassról, egy soha nem volt doktori

Hétfőre virradóan újabb részletekkel gazdagodott az a tudásunk is hogy miért olyan jó a „másság”. Eközben a Nyírtassiak is hallatták a hangjukat. Karácsony pedig sokadszorra is belefut a ténybe, hogy ő nem doktor.

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Sokan nem is tudják, hogy milyen nagy napra virradtunk ma, ezért egy történettel és egy fotógalériával emlékeztetünk mindenkit, hogy „nem kell félni” a másoktól.

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Tóka Gábor azt állította, hogy Karácsony az egyetemen még tudott angolul, hiszen közösen írtak egy tanulmányt, csakhogy erről maga Karácsony ismerte el 2004-ben, hogy Tóka csak kedvezett neki, és nincs valós munkája a dolgozatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére