Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A konzervatívok lényegesen boldogabbak, mint a liberálisok

888.hu

2022.10.23. 15:00

Kikutatták.

 

A liberálisok, különösen a liberális nők, a 18–55 év közötti konzervatív társaikhoz képest lényegesen kisebb valószínűséggel elégedettek az életükkel és a mentális egészségükkel.

Ez a nagy tanulsága a YouGov és a Deseret News 2022-es American Family Survey című új felmérésének, amely szerint

a liberálisok mintegy 15 százalékponttal kisebb valószínűséggel mondják azt, hogy „teljesen elégedettek” az életükkel, mint a konzervatívok.

 

 

A felmérés megállapítja továbbá, hogy a liberálisok 18 százalékponttal kisebb valószínűséggel mondják, hogy „teljesen elégedettek” a „mentális egészségükkel”, mint a konzervatívok.

A vizsgált korcsoportban a liberális nőknek csak 15%-a „teljesen elégedett” az életével, míg a konzervatív nők 31%-a; hasonlóképpen a liberális nőknek csak 15%-a „teljesen elégedett” a mentális egészségével, míg a konzervatív nők 36%-a.

 

 

Két családi tényezőnek sok köze van ehhez az ideológiai szakadékhoz: a családi állapot és a családi elégedettség. Tekintettel arra, hogy a 18–55 év közötti konzervatívok körülbelül 20 százalékponttal nagyobb valószínűséggel házasok, valamint 18 százalékponttal nagyobb valószínűséggel elégedettek a családjukkal, a tanulság nyilvánvaló. A házasság és a család szorosan összefügg a boldogsággal és különösen a személyes mentális egészséggel.

 

 

Családi téren a konzervatív amerikaiak (igaz, nem a politikusok) jelentős előnyben vannak, nagyrészt azért, mert nagyobb valószínűséggel vallják azokat a családközpontú értékeket és erényeket, amelyek a házasság és a teljes családi élet felé terelik őket. Ez különösen igaznak tűnik a konzervatív nőkre, akik a családi életükkel való legmagasabb szintű elégedettségről számolnak be.

 

Forrás: unherd.com

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsonynak vállalnia kell a felelősséget a dollárbaloldal külföldi kampánytámogatása miatt

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában legalábbis erre szólította fel a főpolgármestert.

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást

Petr Pavel kapta a voksok 58,3 százalékát, míg Andrej Babiš 41,68 százalékot kapott. A választási részvétel meghaladta a 70 százalékot, ami új rekordot jelent. Pavel mintegy 3,4 millió szavazatot kapott, míg Babiš egymillióval kevesebbet.

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Az Origo szerint fordulat állhat be a nyomozásban azzal, hogy görög sajtóértesülések alapján Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő 10 újabb korrupt politikus megnevezésére készül.

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

A baloldal megmondta, hogyha mandátumot kap, akkor együtt úszik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Így 2022-ben az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották – írta közösségi oldalán a miniszterelnök.

Von der Leyen: Nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

Semmilyen körülmények között nem térhetünk vissza az orosz fosszilis energiahordozóktól való függőséghez – szögezte le Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német, ellenzéki, jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU) düsseldorfi újévi fogadásán szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére