Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A klasszikus mesék ellen kampányol a Labrisz Leszbikus Egyesület

888

2021.01.24. 18:00

A Soros által pénzelt szervezet perel, és a legismertebb mesék ellen kampányol.

Alkotmányellenesnek tartja, ezért pert indít a fogyasztóvédelem határozata ellen a Labrisz Leszbikus Egyesület. Egy közérdekű bejelentésre indult vizsgálat nyomán Budapest Főváros Kormányhivatala ugyanis megállapította, hogy a Meseország mindenkié című kötet értékesítésével a Labrisz tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg, mivel a vitatott kiadványon nem tüntetik fel, hogy a mesékben a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésmintákat jelenítenek meg – számolt be a Magyar Nemzet.

A közlemény szerint

mivel a fogyasztók nem kapnak előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, így sérülnek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaik és érdekeik.
Az egyesület ezért a továbbiakban köteles mindig teljes körű beszámolót nyújtani a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban, amit a vitatott mesekönyvnél is alkalmazni kell. A határozatban foglaltakkal természetesen nem ért egyet a Labrisz és lázad a döntés ellen. Az egyesület ügyvivője ugyanis korábban azt közölte, hogy be fogják perelni a fogyasztóvédelmet.
A Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet által támogatott egyesület továbbá azt hangoztatta, hogy az alaptörvény tiltja a hátrányos megkülönböztetést, ezért azt várják, hogy a határozatot támadó közigazgatási per végén – amelyhez a Háttér Társaság nyújt jogi képviseletet – a bíróság kimondja, hogy „diszkriminatív és alaptörvény-ellenes a marginalizált csoportokat bemutató művek megbélyegzése” – írja a lap.
A Labrisz a saját igazának bizonygatásába kezdett méghozzá egy internetes kampánnyal, amiben
arra biztatja a támogatóit, hogy az eredeti eset példáját követve mindenki jelentsen be hasonlóan „megtévesztő” meséket,
hiszen véleményük szerint nemcsak az LMBTQ-kiadvány, hanem a Vuk, a Bambi, a Csipkerózsika, és sok hasonló klasszikus is áthágja a nemi szerepeket – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.
Fájlalod, hogy Vukot Karak nevelte fel, és nem figyelmeztettek arra, hogy nem lesz az életében erős anyaszerep?...

Közzétette: Labrisz Leszbikus Egyesület2021. január 20., szerda

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére