Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fürdők nemi alapú megkülönböztetése ellen tiltakozott egy transzzenekar

888.hu

2021.08.04. 08:20

Transzneműekből álló BLM-párti zenekar tiltakozott egy fürdő előtt, mert nemrégiben az alkalmazottak elküldtek egy transznemű személyt a nőknek fenntartott részből.

 

A transzneműekből álló együttes a tiltakozás keretében a Los Angeles-i fürdő előtt zenélt, amely azután került a figyelem középpontjába, hogy alkalmazottai a múlt hónapban a látogatók kérésére kiküldtek egy transznemű, de férfi nemi szervekkel rendelkező személyt az uszoda nőknek fenntartott részlegéből. Az esettel kapcsolatban összesen öt nő tett feljelentést a Los Angeles-i rendőrségen – írta meg a V4NA.

Az egyik feljelentést tevő nő még azt is szóvá tette, hogy a transznemű egyén meztelenül lépett ki a jakuzziból, és tisztán láthatóvá vált férfi nemi szerve, ami őt felzaklatta és megijesztette.

Los Angeles város a miénk, nem a fasisztáké! Queers Bash Back”

– írta a zenekar Instagram-bejegyzésében, amelyben a tiltakozó előadást népszerűsítették. A Queers Bash Back egy mozgalom neve, amely „elutasítja a heteronormatív asszimilációt, és az emberek teljes felszabadulása mellett áll”.

A zenekar transzfóbnak nevezte az összes olyan politikust és LMBTQ-szervezetet, amely nem ítélte el a fürdőben történteket, vagy nem tett nyilatkozatot az esettel kapcsolatban.

A június végén történt incidens után több tiltakozást is rendeztek a fürdő területén. A spát támogató demonstrálókat antifasiszta fegyveresek támadták meg, egy nőt leszúrtak, egy egyházi személynek pedig szétvertek egy gördeszkát a fején. Vallásos tüntetők és feministák július 17-én is tüntettek, hogy a kizárólag nőknek fenntartott terek védelmét szorgalmazzák. Az egyik tiltakozáson egy anya arról is beszámolt, hogy a hatéves kislányát több mint egy éve hozta el a fürdőbe, amikor is a női részleg egyik pezsgőfürdőjén kellett egy férfival osztozniuk, ami állítása szerint megrendítő élmény volt számukra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére