Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciák többsége szerint gondot jelentenek az „iszlamo-baloldali” eszmék

888.hu

2021.03.01. 13:10

Mindenki meglepetésére a szélsőbaloldalt zavarja a legkevésbé.

Az Odoxa-Backbone közvélemény-kutató által készített felmérés szerint a franciák 69 százaléka (nagyjából 10-ből 7 ember) úgy látja, hogy problémát jelent az országban az „iszlamo-baloldaliság” ideológiája.

Az „iszlamo-baloldaliság” ideológiája a baloldal és az iszlamizmus összevonásából született. Pascal Bruckner francia filozófus szerint az „iszlamo-baloldaliság” az „ateista szélsőbaloldal és a vallásos radikalizmus egybeolvadását jelenti”.

A kutatás kitér a válaszadók pártpreferenciáira is, amiből világosan kiderül, hogy a szélsőbaloldalon kívül mindenki egyetért ezzel a felvetéssel.

A Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés szimpatizánsainak 82 százaléka szerint jelent gondot az „iszlamo-baloldaliság”. A Republikánus Párttal szimpatizálók 83 százaléka mondta ezt. Még a Macron-féle En Marche! párt szavazói is 80 százalékban egyetértenek a felvetéssel.

Viszont a szélsőbalos Engedetlen Franciaország (La France Insoumise) párt támogatóinak csak 46 százaléka gondolja problémának az „iszlamo-baloldaliság” ideológiáját, míg a francia Szocialista Párt támogatói közül 63 százalék vélekedett így.

Az „iszlamo-baloldaliság” ideológiája egyébként már a politika figyelmét is felkeltette. Frédérique Vidal francia oktatásügyi miniszter szerint ez „egy probléma, amely a társadalmat érinti, és még az egyetemek sem immunisak ezzel szemben”.

Nem véletlen, hogy a baloldal Európa-szerte a migráció pártján áll, ugyanis az európai muszlimok többsége baloldali pártokra szavaz, Nyugat-Európa országaiban a muszlim szavazók megnyerése immár kulcseleme a kampánystratégiának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Emberek halálával hergel a 444 az oltások ellen

Emberek halálával hergel a 444 az oltások ellen

441 ember halt Magyarországon azután, hogy beoltották – olvasható a 444.hu címlapján előkelő helyen szereplő cikk címében.

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Egy idén hatályba lépő törvény szerint azok a fogvatartott férfiak, akik nőnek érzik magukat kérhetik női börtönökbe való áthelyezésüket. Erre már több példa is akadt, ám az áthelyezett férfiak közül sokan erőszakoskodni kezdtek a női foglyokkal. Válaszul a szexuális bántalmazásokra az intézetekben óvszereket, fogamzásgátló szereket és abortusz tablettákat kezdtek el biztosítani a fogvatartottaknak – írja a V4NA pénteken.

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Engedélyezné az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadási jogát, támogatná a nemátalakítást, ráadásul a szexuális propagandát is beengedné az iskolákba a Momentum Mozgalom ötpontos LMBTQ-programja. Fekete-Győr András hangsúlyozta: pártja ilyen Magyarországot fog építeni a 2022-es kormányváltás után – erről a Magyar Nemzet írt.

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Ilyenkor mindenki hazagondol. Én is arra gondoltam, hogyha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor semmi akadálya nem lenne annak, hogy ez normális körülmények között és nyitottan valósuljon meg – mondta Orbán Viktor legfrissebb Facebook-videójában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére