Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A franciák többsége szerint gondot jelentenek az „iszlamo-baloldali” eszmék

888.hu

2021.03.01. 13:10

Mindenki meglepetésére a szélsőbaloldalt zavarja a legkevésbé.

Az Odoxa-Backbone közvélemény-kutató által készített felmérés szerint a franciák 69 százaléka (nagyjából 10-ből 7 ember) úgy látja, hogy problémát jelent az országban az „iszlamo-baloldaliság” ideológiája.

Az „iszlamo-baloldaliság” ideológiája a baloldal és az iszlamizmus összevonásából született. Pascal Bruckner francia filozófus szerint az „iszlamo-baloldaliság” az „ateista szélsőbaloldal és a vallásos radikalizmus egybeolvadását jelenti”.

A kutatás kitér a válaszadók pártpreferenciáira is, amiből világosan kiderül, hogy a szélsőbaloldalon kívül mindenki egyetért ezzel a felvetéssel.

A Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés szimpatizánsainak 82 százaléka szerint jelent gondot az „iszlamo-baloldaliság”. A Republikánus Párttal szimpatizálók 83 százaléka mondta ezt. Még a Macron-féle En Marche! párt szavazói is 80 százalékban egyetértenek a felvetéssel.

Viszont a szélsőbalos Engedetlen Franciaország (La France Insoumise) párt támogatóinak csak 46 százaléka gondolja problémának az „iszlamo-baloldaliság” ideológiáját, míg a francia Szocialista Párt támogatói közül 63 százalék vélekedett így.

Az „iszlamo-baloldaliság” ideológiája egyébként már a politika figyelmét is felkeltette. Frédérique Vidal francia oktatásügyi miniszter szerint ez „egy probléma, amely a társadalmat érinti, és még az egyetemek sem immunisak ezzel szemben”.

Nem véletlen, hogy a baloldal Európa-szerte a migráció pártján áll, ugyanis az európai muszlimok többsége baloldali pártokra szavaz, Nyugat-Európa országaiban a muszlim szavazók megnyerése immár kulcseleme a kampánystratégiának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Már megkapta az oltást a regisztráltak kétharmada Magyarországon

Eddig 4 millió 219 ezer ember regisztrált az oltásra, kétharmaduk (66 százalék) már meg is kapta az oltást – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

Oroszország reagált Biden szankcióira: hazaküldte az amerikai nagykövetet „konzultálni”

Oroszország reagált Biden szankcióira: hazaküldte az amerikai nagykövetet „konzultálni”

A moszkvai külügyminisztérium közölte, hogy az amerikai szankciók minden körére válaszolni fog.

Holnaptól ismét tartanak nyilvános miséket a katolikus templomokban

Valamennyi püspök kéri a papságot és a híveket, hogy továbbra is tartsák be a biztonsági előírásokat: kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás.

Rasszista BLM-aktivisták, hazug Népszava, rossz társaságba keveredett kvízprofesszor

Rasszista BLM-aktivisták, hazug Népszava, rossz társaságba keveredett kvízprofesszor

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Leslie Mandoki világhírű zenész pedig a 888.hu-nak adott interjút.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére