Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A fal nem a határt, hanem a fehér felsõbbrendûséget védelmezi"

Sümeghi Lóránt

2019.01.07. 21:00

A honi és nemzetközi migránssimogató liberálisok magatartásmintája szinte tökéletesen egyezõ: a határvédelem kapcsán egyetlenegy dolog jut az eszükbe. Jobb napokon a fehér felsõbbrendûség, rosszabb napokon konkrétan a nácizmus.

Mivel nem hajlandó kompromisszumra a demokratákkal az amerikai-mexikói határon építendő fal ügyében Donald Trump amerikai elnök, a migránssimogató progresszívek a lehető legtöbb platformon továbbra is csak sivalkodni tudnak.

A fal nem a határ védelmét, hanem a fehér felsőbbrendűség megóvását szavatolja"

olvasható Mark E. Andersen, hivatásos demokrata bérrettegő véleménycikkében. 

Az író kifejti, az amerikai-mexikói határra tervezett fal mindössze arról szól, hogy a "barna bőrű spanyol ajkúakat az Amerikai Egyesült Államok határain kívül tartsák" – ezzel pedig szándékosan összemossa a sok esetben drog- és embercsempészettel foglalkozó illegális bevándorlókat az amúgy legálisan, a mai napig kérelmeket beadó, leginkább Közép-Amerikából érkező migránsokkal.

Mi több, félremagyarázott történelmi példákon keresztül próbálja elmagyarázni olvasóinak, hogy egy fal mint határvédelmi eszköz, miért nem ér semmit. Andersen szerint ugyanis Kína hiába építette meg a nagy falát, idővel, a 17. század közepén mégis át tudtak rajta kelni olyan népek, amelyek az országon belül komoly gazdasági pusztítást és hatalmi viszályokat robbantottak ki.

Az szemmel láthatóan nem zavarta az írót, hogy a kínai nagy fal nem összefüggő, egységes építmény, hanem különböző korokban, egy több száz kilométer széles sávban épült falszakaszok összessége, amely természeténél fogva nem hasonlítható össze egy 21. századi, modern határvédelmi rendszerrel. 

Ám Andersen emellett a berlini fallal is igyekszik példálózni. Sivalkodásában kifejti, mi sem bizonyítja a falak hasznavehetetlenségét annál jobban, minthogy a Berlinben felépített falat is pont azok rombolták le 28 évvel később, akiket a fal a szabad mozgásukban volt hivatott meggátolni. Ez utóbbi bekezdést még kommentálni is kár. 

Végezetül a migránssimogató Andersen azzal érvel, hogy a drog- és embercsempészek által illegálisan behordott áruk java része nem a szárazföldön, hanem a levegőben (nem kereskedelmi repülőkön) vagy a tengeren keresztül jut be Amerikába, így ezért is felesleges falat húzni az USA déli határára. 

Tegyük félre azt a tényt, hogy ha ez még igaz is lenne, akkor ilyen alapon akár a meglévő határellenőrzést szavatoló rendszert is lebonthatná az Egyesült Államok, és tekintsük inkább át a statisztikákat, amelyek jócskán alátámasztják, hogy miért is érdemes falat építeni a határra:

  • az Arizona államba bejutó illegális bevándorlók kétszer nagyobb eséllyel követnek el bűncselekményt, mint egy helyben született;
  • az országba beáramló heroin és fentanil 90 százaléka a déli határon keresztül szivárog be;
  • évente 10 ezer gyermek esik áldozatul a déli határon történő szexkereskedelemnek;
  • jelenleg 56 ezer illegális bevándorlót tartanak el a szövetségi börtönökben.

És akkor még meg sem említettük a nemzeti szuverenitás kérdését, amely minden nemzetállam alapvető joga. Ugyanis ez teszi lehetővé minden ország számára, hogy kultúráját, vallását, civilizációját, határait, állampolgárait, erőforrásait stb. megóvja. 

Ám mindez teljesen hidegen hagyja a migránssimogatókat. Ha határvédelemről van szó, akkor semmi mást nem látnak, csak fehér felsőbbrendűséget. Még akkor is, ha Donald Trump egyre népszerűbb az afroamerikai szavazók körében is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére