Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Burger King LMBTQ burgerrel áll ki a sokszínűség mellett

888.hu

2022.06.08. 16:50

Fincsi.

 

A Burger King Ausztria a Pride hónapot a „Pride Whopper” bevezetésével ünnepli. A „Pride Whopper” egy olyan hamburger, amely két felső vagy két alsó zsemlével kapható.

Az új terméket az „egyenlő szeretet és egyenlő jogok” népszerűsítésére használják fel – olvasható a gyorsétteremlánc osztrák weboldalának fordításában.

 

Kiállunk az egyéniség és a szabadság mellett, és kiállunk az egymás iránti tiszteletteljes interakció mellett.”

– olvasható a honlap fordításában.

Egyenlő jogok. Empátia. Megértés. Nem számít, honnan jöttél, nem számít, kit szeretsz, nem számít, hogy nézel ki vagy miben hiszel: Ideje büszkének lenni.”

 

A burger két felső zsemleféllel vagy két alsó zsemlével készül a szokásos egy felső és egy alsó helyett. Úgy tűnik, a különleges burger-változat csak Ausztriában lesz kapható.

 

A közösségi médiában a reakciók nem voltak túl kedvezőek, még az LMBTQ-közösség részéről sem.

A cég Instagram-oldalán az egyik felhasználó azt írta: „Néhány hetero ember találta ki ezt, és azt gondolták, hogy ez egy nagyszerű ötlet”.

 

Ez egy vicc, ugye?”

– kérdezte valaki más.

 

Nem ez az első alkalom, hogy a Burger King a nyilvánosság elé állt a Pride hónap és az LMBTQ témák támogatásával kapcsolatban. Tavaly júniusban a vállalat minden egyes, abban a hónapban eladott Ch'King vásárlásából 40 centet adományozott a Human Rights Campaign-nek. A HRC a világ legnagyobb LMBTQ érdekvédelmi és politikai lobbiszervezete.

 

A Burger King legújabb ötlete csak egy a sok példa közül, hiszen elég gyakran előfordul, hogy a Pride hónap alkalmából a vállalatok kiállnak az LMBTQ-közösség mellett. Vannak olyanok, akik nyilatkozatokat adnak ki, vagy szivárványszínűre változtatják a logójukat. Idén például az amerikai pénzügyminisztérium is bejelentette, hogy júniusban a Pride zászlót fogja lobogtatni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére