Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bíróság felmentette a tanárt, aki szembement az LMBTQ-lobbival

888.hu

2021.11.16. 09:20

A virginiai bíróság végzést hozott egy Loudoun megyei tanár szólásjogának védelmében, akit tavaly májusban kényszerszabadságra küldtek, miután egy iskolatanácsi ülésen megjegyzést tett az intézmény transzneműekkel kapcsolatos politikájára.

 

Az ítélet megakadályozza, hogy a Loudoun megyei iskolaszék megbüntesse Tanner Crosst, a Leesburgi Általános Iskola testnevelő tanárát a kerület transzneműekre vonatkozó irányelvét kritizáló nézetei miatt.

A tanárokat nem lenne szabad arra kényszeríteni, hogy olyan ideológiákat népszerűsítsenek, amelyek károsak a diákjaikra nézve, és amelyekről úgy vélik, hogy hamisak, és semmiképpen sem lenne szabad megtiltani nekik, hogy nyilvános üléseken hozzászóljanak”

– mondta Tyson Langhofer, az Alliance Defending Freedom (SDF) ügyvédje, aki Crosst képviselte. „Bár nagyon örülünk, hogy Tanner a mostani egyezség fényében továbbra is foglalkozhat a diákjaival, a kerület politikáját támadó, folyamatban lévő perünkben megfogalmazott aggályok továbbra is fennállnak” – tette hozzá.

Cross egy májusi iskolatanácsi ülésen szólalt fel, és elmondta, hogy nem támogatja a 8040-es irányelvet, amelynek bevezetését akkoriban fontolgatták. Nem sokkal az ülés után kényszerszabadságra küldték. Miután Cross segítséget kért az ADF-től, a felfüggesztését hatályon kívül helyezték, így legalább decemberig visszatérhetett az iskolába.

Az ADF szerint a kerületnek ki kell fizetnie 20 ezer dollárt Cross jogi költségeiből, és törölnie kell a felfüggesztéséről szóló feljegyzést a tanári aktákból – írta meg a Daily Wire.

Még folyamatban van egy per, amelyet Cross és két másik megyei tanár indított a 8040-es irányelv ellen, amelyet a megye mostanra már életbe léptetett. A szabályzat egyik előírása, hogy a tanároknak a diákjaik által preferált személyes névmást kell használniuk, ami ellen Cross keresztényként tiltakozik. „Amikor beszéltem, az értékeimre, a diákjaimra, a szüleimre és a tanártársaimra gondoltam” – mondta Cross a felfüggesztése utáni gyűlésen.

Az igazság az, hogy nem vagyok egyedül. Sokan közülünk aggódnak amiatt, hogy a javasolt irányelvek ártanának a diákoknak, és arra köteleznének minket, hogy megszegjük a hitünket azzal, hogy olyan dolgokat mondunk, amelyek nem igazak.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére