Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorláspolitikánk miatt húzza a száját Ferenc pápa

Filipp Dávid

2021.06.07. 11:30

Lapértesülések szerint Ferenc pápa budapesti látogatása során azért nem akar találkozni Orbán Viktorral és Áder Jánossal, mert nem tetszik neki a magyar kormány migrációhoz való hozzáállása.

 

A múlt héten a teljes hazai baloldali sajtót bejárta a hír – mintegy győzelmi jelentésként –, hogy Ferenc pápa sem Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem Áder János köztársasági elnökkel nem akar külön találkozni szeptemberben, amikor Magyarországra jön.

A Blikk számolt be a hírről a National Catholic Register című portál információi alapján, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezik Ferenc pápa, de sem az államfőnél, sem a kormányfőnél nem tervez udvariassági látogatást tenni.

A Vatikán elkerülne minden politikai jellegű találkozót, ami feszültséget generál – mondta egy budapesti forrás a lapnak, amely szerint a kormány egyelőre hiába invitálja személyes találkozóra a pápát. A katolikus lap szerint még nem fordult elő, hogy a pápa egy ország fővárosában ne találkozott volna az állami vezetőkkel.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért ódzkodik Ferenc pápa a találkozástól.

A National Catholic Register meg is adta a választ:

A Vatikánban nem titok, hogy Ferenc pápa nem ért egyet Orbán Viktorral és Magyarország néhány püspökével sem a kormány bevándorláspolitikájával kapcsolatban, amely ellentétben áll a pápa által a kérdésben preferált »nyitott ajtók« megközelítésével.”

 

Hasonló következtetésekre jutottak lengyel lapok is. A wPolityce emlékeztetett, hogy

Orbán Viktor beszédeiben és politikájában is megvédi a keresztény értékeket, illetve arról is írnak, hogy a magyar kormány segíti a keresztényeket a Közel-Keleten,

azonban „sajnos ez sem segíti a viszonyt a Vatikánnal”.

Felidézték Ferenc pápa „Fratelli tutti...” (Mindannyian testvérek...”) kezdetű enciklikáját is, amelyben a populista kormányok „rövidlátó, szélsőséges, neheztelő és agresszív nacionalizmusát” bírálta.

A katolikus egyház argentin származású feje minden kétséget kizáróan bevándorláspárti, és ezt büszkén hangoztatja is.

„Álmodjunk együtt” című könyvében például így ír a migrációról:

Attól félni, hogy a bevándorlók felhígítják a keresztény kultúrát, groteszk módon ábrázolja a kereszténységet és egész kultúránkat. A migráció egyáltalán nem jelent veszélyt a kereszténységre, csupán azoknak az elméjében, akiknek hasznuk származik ezekből az állításokból. Népszerűsíteni az evangéliumot, ugyanakkor nem befogadni az idegeneket szükség idején – ez olyan kultúrát hoz létre, amely csak nevében keresztény, megfosztja a vallásunkat attól, ami a különbséget jelenti.”

Ferenc pápa idén májusban, a vándorlók és menekültek egyházi világnapja alkalmából is közzétett egy üzenetet, amelyben a pandémia utáni világ lehetőségeit mérlegelte, befogadást szorgalmazva az egyház részéről is.

Az egyházfő az emberek közötti különbözőségekről, valamint a kultúrák találkozásáról, színes társadalomról és sokszínű jövőről írt.

Meg kell tanulnunk másokkal harmóniában és békében élni”

– jelentette ki.

2016-ban egyébként a pápa

muszlim, keresztény és hindu vallású menekültek lábát is csókolgatta nagycsütörtök estéjén.

A katolikus egyházfő ezzel a gesztussal fejezte ki együttérzését a hazájukat elhagyni kénytelen migránsok millióival.

(Photo by STR / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – MANDATORY CREDIT „AFP PHOTO / OSSERVATORE ROMANO” – NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS – DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Úgy tűnik, hogy Ferenc pápa különbséget tesz a hívők érintései között.

Pár évvel ezelőtt szilvesztereste nem tudott uralkodni magán, miután egy hívő megfogta a kezét, és magához húzta őt. A pápa zarándokokkal találkozott Rómában, a Szent Péter téren, amikor a nő a kordon mögül átnyúlva megfogta, és nem akarta elengedni a kezét.

A pápa rácsapott a kezére, majd kiszabadította magát, és dühös arcot vágva elsétált a helyszínről.


Az egyházfő újév napján bocsánatot kért az esetért.

Olyan gyakran elveszítjük a türelmünket. Én is. Bocsánatot kérek a tegnapi rossz viselkedésért”

– fogalmazott a pápa, majd hozzátette, hogy mélységesen elítéli a nők elleni erőszakot.

Bár a pápa szeret migránslábakat csókolgatni, azt már nehezen viseli, ha a hívők az ő gyűrűjét szeretnék megpuszilni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

„Szemétkedik” a republikánusokkal a legnagyobb e-mail szolgáltató

Az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC) – a republikánus párt – szerint a Google szándékosan spamként, azaz levélszemétként kezelte az adományozóiknak kiküldött hírleveleiket a Gmail rendszerében, s ezzel az elmúlt hónapokban jelentősen szabotálta adománygyűjtő kampányaik sikerességét – jelentette az Axios nevű amerikai baloldali hírportál.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére