Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali német kormány társadalmi kísérletekkel fenyegeti a családokat

Jog és Szabadság

2022.03.31. 20:40

Sylvia Pantel kereszténydemokrata politikus, a Bundestag volt tagja szerint a jelenlegi kormány komolyan belevág a családpolitika átalakításába, hamarosan a múlté lesz a házasság és a család alaptörvény által megkövetelt különleges védelme.

Olaf Scholz főtitkárként már 2002-ben bejelentette, hogy „rendelkezni kíván a gyermekágyak felett”. Most, 2022-ben úgy tűnik, a koalíció segítségével elérheti célját. A német Alaptörvény 6. cikke, amely eddig a házasság és a család különös védelmét garantálta, a koalíciós szerződés olvasásakor a „felelősségi közösségek” vagy az „életpaktum” bevezetése révén versenyre kel a házassággal és a családdal szemben, amelyek így elvesztik különleges védelmüket. Szerintük lehetővé kell tenni a „felelősségi közösségek” létrehozását legfeljebb négy olyan felnőtt részvételével, akik nem házasok, nem élnek élettársi kapcsolatban, és nem is állnak közvetlen rokonságban egymással. A társadalompolitikában nagy horderejű kísérletek fenyegetnek minden családot.

A nem is olyan rég politikailag hevesen keresett „házasság” már nem jelenik meg a koalíciónál. Akkoriban azt mondták, hogy csak a polgári törvénykönyv szerinti házasságkötés teszi lehetővé dokumentáltan, láthatóan és intézményesülten a hűséget és a szerelmet. Éppen ezért a házasság intézményét minél több embercsoport számára elérhetővé kell tenni.

Mára az ilyen érvek feledésbe merültek, és a változás iránti vágy tovább él. A házasság mint jogi forma lényegében és kialakításában is relativizálódik, ahogy a családi kapcsolat is aligha számít többé. Sven Lehmann, a kormány zöld queer-biztosa legfeljebb négy gyámot kér a gyermekek számára. Azt javasolja, hogy a gyerekeknek hamarosan kettőnél több szülőjük legyen. A házasságon túli családformáknak sokkal nagyobb jog általi támogatásra van szükségük.

Az SPD úgy fogalmaz: „A felelősségi közösséggel lehetőséget teremtünk arra, hogy mindenki kiálljon egymásért, akinek élethelyzete nem illik a klasszikus házassági modellhez.”

Mivel jelenleg még mindig nem túl népszerű a házasság eltörlése, ismét olyan szép megfogalmazásokat használnak, mint az „egymásért való kiállás lehetősége”. A Zöldek a házasság alternatíváját „együttélési paktumnak” nevezik, röviden: PaZ. Ez egy új jogi forma, a házasságtól függetlenül. Az SPD választási programja szerint a „Pacte civil de solidarité (PACS)” példaértékű. A francia jog 1999 óta ismeri a „szolidaritási paktumot”, amely a házasság mellett lehetővé teszi az azonos nemű és vegyes nemű párok számára az élettársi kapcsolat más formáját a polgári jog alapján. Tehát az „ideiglenes házasság” gyengébb jogi formájáról van szó. A Zöldek az „életszakaszokra” vonatkozó partnerségről beszélnek. A PACS aláíró feleinek már nem kell az anyakönyvvezető előtt nyilatkozniuk arról, hogy össze akarnak házasodni.

 

Egy közösség nagy felelősség nélkül

Az „együttélési paktum” révén a házasság számos szolidaritási jellemzője, például a nyugdíjjogosultság és más kölcsönös biztosítékok megszűnnek. A „felelősségi közösség” hirtelen megszűnése után az alacsony jövedelmű volt élettársak tartásdíj és egyéb térítések nélkül maradnának. Elegendő egy aláírás, és a szolidaritási közösség tagjai számára könnyebben elérhetővé válnak egy ilyen paktum előnyei – mint például az adókedvezmény vagy a külföldön tartózkodó partner későbbi bevándorlása – az ezzel járó kockázatokkal együtt. A kezdeményezés támogatói már most jelzik, hogy fel akarják gyorsítani a „családegyesítési eljárásokat”, és ennek „legális útjait” meg fogják teremteni, hiszen a családi kapcsolat vagy a nem ma már nem meghatározó.

 

A nemek közötti esélyegyenlőség általános érvényesítése

A fenti eszmét támogatók saját bevallásuk szerint az új életformák színes rendszerét kívánják megalkotni. Azonban figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy Németországban a legtöbb szülő még mindig házas anya és apa, akik a gyermeknevelésben is kitűnőek. A házasság jelenleg nem elavult, és a fent kifejtett ideológia figyelmen kívül hagyja a fiatalok aktuális vágyait.

Egy, az ifjúság körében elvégzett kutatás dokumentálja, hogy a 12–25 év közöttiek generációja hogyan szeretne Németországban élni és mit vár a jövőtől. A németországi fiatalok túlnyomó többsége (94 százalék) bizalmi párkapcsolatra és jó családi életre (90 százalék) vágyik, ezek a fiatalok legfontosabbnak tartott értékei. Bő kétharmaduk később gyereket szeretne, és a tanulmány szerint inkább szeretnének „hagyományos családképpel” élni és a szüleikre tekinteni példaképül saját gyermekük nevelése során. A fiatalok 59 százaléka tolerálja a „változatos” életmódot, 65 százalékuk pedig azt mondta, hogy nagyon aggódik a klímaváltozás miatt. Kijelentették ugyanakkor azt is, hogy nem hisznek abban, hogy a politikusok figyelembe veszik kívánságaikat.

Megjegyzendő, hogy Németországban azok a személyek, akik transzszexuális lenyomatuk miatt úgy érzik, hogy nem a születési nemükhöz tartoznak, hanem az ellenkező nemhez, lehetőséget kapnak arra, hogy ezen meggyőződésük szerint éljenek.

A koronaválság idején a családok megmutatták, hogy ők a társadalom alapjai és nélkülük nem létezik működő állam, azonban a jelek szerint mindez nem számít a „színeseknek”. Szerintük a szülők és a házaspárok jogait korlátozni kell, a biológiai szülőknek alárendelt szerepet kell játszaniuk. Hamarosan lehetővé kell tenni a nemváltást a fiatalok számára 14 éves kortól, szülői beleegyezés vagy orvosi igazolás nélkül is. Az apa vagy a „négy szülő” megnevezés nélküli „társanyaság” újkeletű létrehozása, valamint az egészségbiztosító társaságok által az egyedülálló nők számára finanszírozott „segített sperma-adományozás” alkalmazandó jog lesz – mutat rá a kereszténydemokrata politikus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére