Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit egészségügyi miniszter a biológiai tények elfogadása miatt került célkeresztbe

888.hu

2021.09.28. 16:40

Egy Freddy McConnell nevű transzférfi felszólította Sajid Javid brit egészségügyi minisztert, hogy ismerje el: léteznek méhnyakkal rendelkező férfiak. A brit egészségügyi miniszter azonban ragaszkodott a biológiai tényekhez.

 

Sajid Javid brit egészségügyi miniszter szerint

„a tudományos tények teljes tagadása”, ha azt állítjuk, hogy a férfiaknak is lehet méhnyakuk.

„Teret engedek annak a lehetőségnek, hogy az egészségügyi miniszter, Sajid Javid nem tudja, hogy léteznek transzférfiak vagy nem bináris emberek, ez pusztán tudatlanság kérdése” – mondta Freddy McConnell, egy 35 éves transzférfi.

McConnell, aki már szült egy gyermeket, számos jogi csatát vívott azért, hogy gyermeke anyakönyvi kivonatán „apaként” vagy „szülőként” szerepeljen. Korábban a Twitteren szembeszállt Javid állításával.

„Van méhnyakam, és férfi vagyok”
– írta, majd hozzátette: „Valóban ijesztő és megdöbbentő, hogy úgy érzi, hogy ezt mindenféle következmény nélkül mondhatja a Twitteren.”
Javidot az LMBT+-emberek és -aktivisták hevesen elítélték vasárnapi megjegyzése miatt, és sokan emlékeztették az egészségügyi minisztert, hogy egy személy nemét nem az határozza meg, hogy van-e méhnyaka, vagy nincs. Ebben persze teljesen igazuk van, hiszen a biológiai nemünk már születésünk előtt kialakul.
Érdemes tudni, hogy a brit egészségügy honlapján a transzférfiakat is a méhnyakrákszűrő vizsgálat elvégeztetésére ösztönzik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére