Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2020-ban sem unatkoztak a haladók

Filipp Dávid

2020.12.29. 18:20

Ebben az évben egyértelműen magasabb fordulatszámra kapcsoltak a haladók a világban. Volt minden, ami kellett az érzékenyítéstől kezdve a szobordöntögetésig.

5. Nincs olyan, hogy skandináv kultúra

Sikerült kivernie a biztosítékot már év elején a dán, norvég és svéd összefogással működő Scandinavian Airlines-nak (SAS). A légitársaság jó ötletnek érezte készíteni egy botrányos reklámfilmet, arról, hogy mit jelent vállalat számára a skandináv kultúra és történelem.

„Mi igazán skandináv? Abszolút semmi. Mindent másoltunk

– állapították meg.

A majdnem 3 perces reklám azt fejtegetik, hogy az olyan, hagyományosan skandinávnak gondolt dolgok, mint a svéd húsgolyó, a dán keksz vagy a skandináv szülési szabadság a máshonnan erednek. Konkrétan Törökországból, Ausztriából és Svájcból.

A videóban odáig mennek, hogy egy afrikai származású férfival elmondatják, hogy „nem tesszük másképp a dolgukat, mint a viking őseik”.

4. Melegcsók gyorsétterem módra

A koronavírus-járvány miatt idén elmaradtak a Pride felvonulások, azonban a multik megtalálták a módját annak, hogy kapjanak az emberek egy kis szivárványosságot. A finnországi Burger King

közzétett egy plakátot, amelyen félretette rivalizálást a McDonald’s hálózatával és

csókolózva mutatják Burger Kinget és Ronald McDonaldot.

„A szeretet mindent legyőz” – olvasható a szlogen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BURGER KING® Suomi (@burgerking_suomi) által megosztott bejegyzés

3. Minden rasszista

Ebben az évben kiderült, hogy szinte bármi lehet rasszista, ha a haladók annak mondják. Példák sora áll a rendelkezésünkre, azonban most csak a legabszurdabb példákat említenénk.

A rasszista tartalomra figyelmeztet egyes mesefilmjei elején a Disney kezdeményezése, a Stories Matter keretében. Ez azt jelenti, hogy egyes mesék elején megjelenik egy szöveg a nézők számára, ami arról szól, hogy a műsorban faji sztereotípiákat lehet felfedezni, ez pedig természetesen helytelen.

A Disney saját magáról állítja, hogy a film gyártásánál helytelenül jártak el, amikor ilyen mesét csináltak. A probléma abban is rejlik, hogy egyes szereplők vagy maga a történet negatívan jelenít meg egy kultúrát vagy közösséget.

A Wisconsin-Madison Egyetem kampuszán egy 70 tonnás sziklát nyilvánítottak rasszistává. A Chamberlin Rock eltávolítását a kampusz tervezési bizottság egyhangúlag szavazta meg.

Az indok egy majdnem száz évvel ezelőtti incidensben gyökerezik, ami nemrég került az egyetem rasszizmus ellen küzdő tagjainak a látóterébe. Előkerült ugyanis egy 1925-ös újságrészlet, amiben a szikla kiásásáról írtak – ebben a cikkben a sziklára „niggerfejként” hivatkoztak. Akkoriban állítólag több nagy kődarabot is ezzel a névvel illettek, ezt a konkrét sziklát azonban az információk szerint csak egy alkalommal hívták így.

Egyéb rasszista dolgok:

  • a komolyzene,
  • a fagylalt,
  • a sakk,
  • az irodalom,
  • a szobrok,
  • az Uncle Ben's,
  • Bécs legrégebbi gyógyszertára.

2. Az Antifa nem is létezik

Az Egyesült Államokban nyár eleje óta folyamatosak a zavargások. Az erőszakos megmozdulások vezérei az Antifák, illetve egyéb radikális baloldali csoportok aktivistái voltak. Volt példa mindenre:

  • gyilkolás,
  • lövöldözés,
  • verekedés,
  • rongálás,
  • zaklatás,
  • autonóm zóna kikiáltása.

Ezekről az incidensekről készült felvételek azonban nem mindenkinek érték el az ingerküszöbét. Jerry Nadler, a demokrata többségű képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke érezte úgy, hogy le kell tagadnia azt, ami az országban történik.

A politikustól arról érdeklődtek, hogy elítéli-e az Antifa erőszakos megmozdulásait. Nadler szerint (kapaszkodjunk meg) ez

mindössze egy mítosz, amit Washington D.C.-ben terjesztenek.

Hasonló álláspontra helyezkedett Joe Biden is, aki az elnöki vitában arról értekezett, hogy az Antifa csak egy eszme, nem pedig egy szervezet.

1. Genderőrület

Ma már azon senki nem csodálkozik, hogy közel száz fajta gendert tartanak számon a haladók, azonban idén mindenképpen előrelépés történt, ugyanis már a gyerekeket bombázzák az érzékenyítéssel.

Itt van mindjárt a Cartoon Network esete. A V4NA nemzetközi hírügynökség jóvoltából tudhatjuk, hogy mesecsatorna egy internetes posztban meseszereplőkkel tanította a kicsiket a gender névmásokra – mondván sokan nem azonosítják magukat se lányként, se fiúként. Ők magukra például a semlegesnek számító „they/them” névmásokat használják, vagy a „ze/zir-t”.

Azt is megtudhattuk idén, hogy SpongyaBob is az LMBTQ-közösség része.

A Nickelodeon a Twitter-oldalán tett közzé egy bejegyzést a Pride-hónap tiszteletére, amelyen három karakter is feltűnt:

  1. a Korra legendája című sorozat főszereplője, a biszexuális Korra,
  2. Veszélyes Henry színésze, a transznemű Michael D. Cohen,
  3. és SpongyaBob Kockanadrág is kiszivárványozva.

A transzneműek mellett idén a reflektorfénybe kerültek a transzfajú személyek is. Ők azok, akik nem emberi lényként, hanem egy másik faj képviselőjeként tekintenek magukra. Egy transznemű férfi például önmagát kutyának is érzi. Ennek értelmében így is viselkedik, csahol és ugat, valamint szereti, ha a fülét vakargatják.

Az is kiderült, hogy J. K. Rowling, a Harry Potter regények írója is transzfób. Az írónő azt merte hangoztatni a közösségi oldalán, hogy a nők azok, akik menstruálnak – miután egy cikkben csak semlegesen személyekként jellemezték azokat, akik menstruálnak. Az írónőt ezután transzfóbiával vádolták meg, és ráaggatták a TERF jelzőt is. Ez egy mozaikszó, a „trans-exclusionary radical feminist” szavakból áll, és olyan személyekre használják, akiket a transzneműek kizárásával és radikális feminizmussal vádolnak meg.

Hollywood is beállt a sorba. Nemsokára érkezik a gendersemleges jedi, a nem bináris képregény szupehős, Kid Quick és megtudtuk, hogy Űrlord is biszexuális.

Magyarországon is megkezdődött a gyerekek érzékenyítése. A Labrisz Leszbikus Egyesület jóvoltából pedig teljesültek a vágyaik, ugyanis megjelent az első magyar LMBTQ-mesekönyv, amelyet a szervezet adott ki „Meseország mindenkié” címmel.

Kis utánajárással viszont kiderül, hogy a Labrisz mögött (is) Soros György amerikai tőzsdespekuláns pénze áll.

A szervezet 2017-es költségvetési beszámolójából – frissebb dokumentumok nincsenek fent a honlapjukon – kiderül, hogy az éves bevételük valamivel több mint 5,8 millió forint volt.

A dokumentum szerint 2017-ben a Labrisz 1,6 millió forintot kapott a Norvég Civil Támogatási Alaptól,

a Soros-féle Open Society Institute pedig majdnem 3,8 millió forinttal dobta meg őket a 2017-es és 2018-as időszakra.

2016 és 2017 között több mint 4,1 millió forintot kaptak Soros Gyuri bácsiéktól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére