Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

SorosLeaks: az EP-képviselőkhöz fordult Deutsch Tamás

888.hu

2022.02.16. 11:20

Azt követően, hogy a Magyar Nemzet cikksorozatot készített abból a terjedelmes, zömében Skype-interjúkból álló dokumentumhalmazból, amelyet e-mailben juttattak el a szerkesztőséghez, Deutsch Tamás levélben fordult az európai parlamenti képviselőkhöz. A fideszes politikus szerint ugyanis végérvényesen lelepleződött a Soros György amerikai pénzügyi spekuláns által finanszírozott hálózat működési mechanizmusa. Deutsch arra szólította fel kollégáit, hogy végre érdemben foglalkozzanak a Soros-hálózat uniós intézményekre gyakorolt külső befolyásának ügyével.

 

A Magyar Nemzeten megjelent SorosLeaks cikksorozat azok számára is megcáfolhatatlan bizonyítékokkal szolgál, akik eddig kitalációnak vagy összeesküvés-elméletnek minősítették a Soros-hálózattal kapcsolatban megfogalmazott állításokat – fogalmazott Deutsch Tamás az EP-képviselőknek írt levelében, amit a sajtónak is eljuttatott. Rámutatott:

a nyilvánosságra került felvételeken a Soros György érdekkörébe tartozó NGO-k (nem kormányzati szervek) vezetői, kutatói, újságírók illetve politikusok számolnak be zavarba ejtő őszinteséggel a hálózat által alkalmazott kettős mércéről, álhírterjesztésről és manipulációról, amely Magyarországot és Lengyelországot éri egyes politikai ügyekben képviselt patrióta álláspontjuk miatt.

 

A Fidesz EP-képviselője szerint a leleplezés által bemutatott jelenség valójában egy összeurópai probléma. Deutsch úgy vélte, a manipulációs gépezet nem csupán a nyugati fősodratú médiában épített ki meghatározó befolyást, hanem az Európai Unió alapintézményeinek tevékenységét és döntéseit is egyre növekvő mértékben vonja irányítása alá az amerikai spekuláns hálózata.

Kitért arra is, hogy a felvételek alapjaiban kérdőjelezik meg a média objektivitásába és függetlenségébe vetett hitet, és teljesen új nézőpontba helyezik az Európát, az Európai Uniót érő külső beavatkozás problémakörét is. Deutsch Tamás szerint a Soros-féle hálózat már az uniós intézmények integritását veszélyezteti.

 

„Eljött az idő, hogy ezzel a kérdéssel, a Soros-hálózat uniós intézményekre gyakorolt külső befolyásának ügyével végre érdemben foglalkozzunk” – szólította fel az EP-képviselőket Deutsch Tamás. Megengedhetetlennek nevezte, hogy bármely érdekcsoport által finanszírozott hálózat a fentihez hasonló befolyásra tegyen szert akár az európai médiára, akár az uniós intézmények működésére, akár az egyes tagállamokról alkotott külső megítélés kialakítására. A levélhez csatolva elküldte az EP-képviselőknek a SorosLeaks cikksorozat angol nyelvű változatát is.

 

Soros emberei lebuktatták magukat

A politikus által hivatkozott SorosLeaks cikksorozatban a Magyar Nemzet a szerkesztőséghez ismeretlen e-mail címről eljuttatott dokumentumhalmaz, többórányi Skype-interjú alapján mutatta be a Soros-világ működését. Az amerikai spekuláns Nyílt Társadalom Alapítványának korábbi vezető munkatársai és hozzájuk közel álló újságírók maguk fedték fel a médiára gyakorolt befolyást és azt, hogy milyen torz, hamis képet festenek Magyarországról és Lengyelországról a nemzetközi sajtóban.

A cikksorozatban ismertették a Soros-alapítvány volt vezetőjével, Andrej Noskóval készült interjúrészleteket, idézték Dalibor Rohac szlovák származású kutatót, az American Enterprise Institute munkatársát, valamint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) projektvezetőjét, Asbóth Mártont és a 24.hu korábbi újságíróját Kálmán Mátyást is.

Andrej Nosko a vele készült Skype-interjúban kendőzetlenül elmondta, hogy

Magyarország és Lengyelország ellen alaptalan, elfogult kampány zajlik illetve, hogy a tájékozatlan, az NGO-k által befolyásolt külföldi újságírók torz képet festenek hazánkról.

 

Szerinte intellektuális lustaságot eredményez a fősodratú médiában az a körülmény, hogy a korábbinál jóval kevesebb a főbb médiumok külföldi tudósítója, akik ráadásul több ország ügyeiről tájékoztatnak. – Mindez oda vezet, hogy Lengyelországot és Magyarországot nagyon könnyen, valós érvek felsorakoztatása nélkül lehet ostorozni – jelentette ki a Soros-alapítvány korábbi igazgatója. Problémának nevezte azt is, hogy sok külföldi újságíró nem beszéli a magyar nyelvet, így például az átlagemberekkel sem tudnak szóba elegyedni, de a helyi híreket sem tudják elolvasni, ezért másodlagos forrásokra támaszkodnak, méghozzá a velük azonos politikai álláspontot képviselőkre, ezért torzítanak a magyar kormányról szóló tudósítások is.

 

 

Irritáló kettős mérce

Ezek a másodlagos források ugyancsak erősen torzítanak, egyebek mellett a magyar kormány legitimitásával kapcsolatban – fogalmazott a Soros-alapítvány volt vezetője. Andrej Nosko szerint így például jellemzően nem említik meg, hogy a magyar kabinet ténylegesen nagy népszerűségnek örvend a társadalom jelentős körében. Nosko a Magyarországon jól ismert Freedom House nevű NGO-ról is beszélt. – „És akkor olyasmiket lehet olvasni, mint a Freedom House Nations in transit nevű demokráciaértékelő tanulmánya. Elég irritáló volt a Szlovákiával foglalkozó fejezetük. Elemzés helyett gyakorlatilag agitpropanyagot írtak. Ennek az a lényege, hogy amikor a barátaid kormányon vannak, akkor az ország jól teljesít. Ha nem a barátaid vannak hatalmon, akkor nem teljesítenek jól. Akkor akármit is csinálnak, nem elég jó” – fogalmazott.

 

Nosko úgy vélte, ha szocialista lenne a magyar kormányfő, akkor máshogy állna hozzá a média és az Európai Unió is.

Példaként említette a szlovák Robert Fico miniszterelnökségét és elfogadottsági szintjét. Szintén Robert Ficóval példálózott egy másik Skype-interjúban Dalibor Rohac szlovák származású kutató, aki az American Enterprise Institute munkatársaként vizsgálta Kelet-Közép-Európa és az unió folyamatait. Mint kifejtette: a névleg szociáldemokrata volt szlovák miniszterelnök vezette kormány meglehetősen korrupt volt, ám mégis a saját emberüknek tartották, mivel az európai szocialisták frakciójában ült, ezért Ficónak nem kellett olyan kedvezőtlen brüsszeli reakciókkal szembenéznie, mint Orbán Viktornak. Rohac szerint

ha Orbánt leváltanák, és ismét a szocialisták kerülnének kormányra Magyarországon, akkor Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének.

 

Arról is beszéltek Soros emberei, hogy a nemzetközi baloldal és a hozzájuk kötődő sajtó kettős mércét alkalmaz a középkelet-európai térség országaival szemben attól függően, hogy milyen színezetű kormány irányítja az adott államot. Elismerték azt is, hogy

Magyarországon nyoma sincs diktatúrának és miközben a nyilvánosság előtt folyamatosan a rezsimtől rettegnek, valójában semmilyen akadályba nem ütközik hazánkban a nem kormányzati szervezetek, vagyis az NGO-k működése.

Magyarországon kifejezetten jó élni

A Soros György által támogatott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) projektvezetője, Asbóth Márton az egyik Skype-interjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy

Magyarországon teljesen biztonságosan működhetnek a különböző NGO-k.

Szerinte a TASZ épp ezért részleteiben ki sem dolgozta azt a B tervet, hogy mit csinálnának, ha a kormány be akarna záratni ilyen szervezeteket. Asbóth azt is elmondta, hogy bár a külföldi sajtó arról tudósít, hogy Magyarországon és Lengyelországban autoritárius rezsimek vannak hatalmon, szerinte mindkét államban kifejezetten jó élni.

 

Varga Kristóf Zoltán – aki korábban az Open Society Foundations, vagyis a Soros-alapítvány budapesti igazgatójaként dolgozott – ugyancsak azt fejtegette a vele készült Skype-interjúban, hogy az NGO-k biztonságosan működhetnek Magyarországon, és arról biztosította beszélgetőpartnerét, hogy a külföldről érkező pénzek is eljuthatnak ezekhez a szervezetekhez.

 

Megvásárolt újságírók

Egy másik Skpe-interjúban a fentieket igazolva beszélt az elfogultságról Kálmán Mátyás, a 24.hu és az Index korábbi munkatársa. Azt mondta, hogy

a különböző NGO-k manipulálják vagy akár megvesztegetik a Magyarországról tudósító újságírókat, akik sok esetben erősen torzítva írják meg a hazánkban történő eseményeket.

– „Nem lehet tudni, hogy az adott újságíró éppen kapott-e egy meghívást egy jó kis hotelbe, és mennyit ajánlottak neki, hogy azt írja meg, amit vissza akarnak hallani a médiából” – érzékeltette a befolyásolás módját Kálmán. Konkrét példaként a Soros György által finanszírozott Amnesty International nevű szervezetet említette azon NGO-k között, amelyek minél nagyobb mértékben akarják ellenőrzésük alá vonni az újságírókat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

„Szemétkedik” a republikánusokkal a legnagyobb e-mail szolgáltató

Az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC) – a republikánus párt – szerint a Google szándékosan spamként, azaz levélszemétként kezelte az adományozóiknak kiküldött hírleveleiket a Gmail rendszerében, s ezzel az elmúlt hónapokban jelentősen szabotálta adománygyűjtő kampányaik sikerességét – jelentette az Axios nevű amerikai baloldali hírportál.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére