Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros György nem igazán szeret adót fizetni

888.hu

2021.06.09. 13:15

Filantróp.

 

A jobboldali elhajlással egyáltalán nem vádolható ProPublica nevű nonprofit oknyomozó újságírói szervezet kiadott egy jelentést, amelyben 15 évre visszamenőleg titkos adódokumentumokat elemzett, hogy kiszámolja a tényleges adót, amelyet a milliárdosok a vagyonuk után fizetnek.

A milliárdosok között Soros György tőzsdespekuláns is feltűnik. A dokumentumokból kiderül, hogy Soros

2016 és 2018 között 0, azaz nulla jövedelemadót fizetett.

A spekuláns szóvivője közleményben reagált a hírre. Állításuk szerint „Soros György 2016 és 2018 között pénzt veszített befektetésein, ezért azokban az években nem kellett szövetségi jövedelemadót fizetnie. Soros úr régóta támogatja a gazdag amerikaiak magasabb adóterheit.”

Ez mind szép és jó, csakhogy a Soros hatalmas vagyonát kezelő Soros Fund Management

  • 2016-ban 5 százalékos,
  • 2017-ben 8 százalékos,
  • 2018-ban 0,9 százalékos növekedést ért el.

Éppen ezért nem teljesen világos, hogy milyen veszteségekről beszélnek.

A Forbes pénzügyi magazin szerint

Soros György vagyona jelenleg 8,6 milliárd dollár.

Azonban a filantróp volt ennél sokkal gazdagabb is. Még 2017-ben vagyonából 18 milliárd dollárt utalt át az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványoknak (OSF). Akkor még az Index is azzal a címmel számolt be a műveletről, hogy Az adófizetést akarhatta megúszni Soros, ezért tömte ki az alapítványait”.

Szakértők Soros bőkezűséget úgy értékelték, hogy

ez volt Amerika történetének legnagyobb adóelkerülése, és sem a jobb-, sem a baloldalon senki nem emelte fel a hangját emiatt.

Az USA kongresszusa 2008-ban törölt el egy adókedvezményt, ami lehetővé tette a hedge fundok menedzsereinek, hogy elhalasszák a külföldi befektetőktől kapott díjazásuk után járó adó befizetését. A kongresszus akkor 2017. december 31-éig adott haladékot a befektetőknek, hogy visszahozzák az USA-ba a vagyonukat, és kifizessék az addig halasztott adót. Adószakértők becslései alapján a befektetők legalább 100 milliárd dollárnyi vagyont tartanak offshore számlákon. Egy Soroshoz hasonló New York-i befektetőnek 39,6 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetnie, plusz állami és városi járulékokat.

Az, hogy a ProPublica így neki mert menni Soros Györgynek, fura, hiszen honlapjuk szerint a Soros-alapítvány is a támogatóik között szerepel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Előbb az arcába üvöltötték, hogy fideszes állat, majd eltörték az ujját és a lábát

Előbb az arcába üvöltötték, hogy fideszes állat, majd eltörték az ujját és a lábát

Mi tagadás, az őszödi beszéd kiverte a biztosítékot Fábián Gábornál. Annál is inkább, mert, ha választani kellett – ezt soha sem tagadta –, inkább a jobboldal felé húzott. Szóval nem rejtette véka alá a véleményét Gyurcsány Ferenc beszédének kiszivárogtatása után, de arra azért nem gondolt, hogy gumibotokkal vesznek elégtételt azokon, akik felháborodtak a hamis választási ígéreteken, az ország valós helyzetének az elhallgatásán, és nem kerestek felelősöket, az akkori vezetők pedig továbbra is békésen ülhettek a babérjaikon. Elvégre nem volt ott semmi látnivaló, csak egy országot csaptak be.

A baloldal alkotmányos válsággal fenyeget

Aki a mostani alaptörvény vagy a kormánypártok legitimációját vitatja, az egyúttal a 2012 előtt hatályos jogszabályok érvényességét és hatályosságát is vitatja – jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére