Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros elégedett lehet a szlovéniai választások eredményével

888.hu

2022.04.25. 15:35

Érdekes összefonódások vannak Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns és a Szlovéniában győztes Robert Golob által vezetett Szabadság Mozgalom párt között.

 

Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns hálózata évtizedek óta működik Szlovéniában.

Az országban 1992-ben jött létre Soros szervezete, Nyílt Társadalom Intézet – Szlovénia néven. A szervezet leginkább elsősorban intézményes keretek között működik együtt a Béke Intézet nevű szervezettel, amellyel közösen több bevándorláspárti programot támogat. Ilyen volt többek között a Refugee Action II. nevű program is, amelyre összesen több mint 87 ezer dollárt költöttek. A program célja egy olyan „nyílt társadalom” kialakítása volt, amely sokkal befogadóbb a bevándorlókkal szemben.

 

Janez Jansa 2018-as hatalomra kerülésével Szlovéniában is kifejezetten Soros-ellenes kormány működött. Legalábbis mostanáig, ugyanis Robert Golob vezette, újonnan alapított balközép Szabadság Mozgalom (Gibanje Svoboda) nyert a vasárnapi szlovéniai parlamenti választásokon.

(Photo by Jure Makovec / AFP)

 

A hétfő reggeli friss adatok szerint a parlamenti választás nyomán a Szabadság Mozgalomnak 41 mandátuma lesz az új összetételű nemzetgyűlésben. A Janez Jansa miniszterelnök vezette jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) 27 mandátummal a második, a konzervatív Új Szlovénia (NSi) 8 mandátummal a harmadik, a Szociáldemokraták (SD) 7 mandátummal a negyedik, a Baloldal (Levica) pedig 5 mandátummal az ötödik helyen végzett. A Szabadság Mozgalomnak és az SD-nek összesen 48 mandátuma lehet a 90 fős parlamentben. Jansa természetes partnerével, a kereszténydemokrata NSi-vel sem tud többséget alkotni.

 

Golob a választások éjszakáján jelezte: a Szociáldemokratákkal kíván koalíciót kötni.

 

A Nova 24 Tv szlovén lap beszámolója szerint vannak érdekes összefonódások Soros György és a Szabadság Mozgalom között.

A párt alelnöke, Urska Klakocar Zupancic, mielőtt politikai pályára tévedt, bíróként dolgozott Ljubljanában és nem is tagadja, hogy pénzt kapott a Soros-alapítványtól.

Egy interjúban így fogalmazott:

Most Sorossal kezdem. Akkoriban, amikor ösztöndíjat kaptam Soros úrtól, az az akkoriban alapított Nyílt Társadalom Intézeten keresztül történt. Open Society Fund egyéves külföldi tanulmányokat finanszírozott és adott ösztöndíjat diákoknak. Amikor kiválasztottak, az volt az első év.”

 

A portál azt írta a választásokat megelőzően, hogy Soros György kampánya teljes lendülettel folyt Szlovéniában, amely nagyban támaszkodott a Nép Hangja (Glas Ljudstva) nevű több kormányellenes civil szervezetet tömörítő NGO-ra.

 

Soros nemcsak (leendő) politikusokat finanszíroz, hanem újságírókat is. A Nyílt Társadalom Alapítvány „Nyílt társadalom építése a Nyugat-Balkánon” című jelentése szerint „Szlovéniában mintegy 100 újságíró kapott támogatást külföldi médiaszervezetek meglátogatására, külföldi projektek megvalósítására, illetve konferenciákon és szemináriumokon való részvételre”.

 

Robert Golob tökéletesen beleillik Soros György világfelfogásába. Ezt jól mutatja egy, a Szabadság Mozgalom Twitterjén nőnap alkalmából megjelent poszt is, ami így szól:

A nők esélyegyenlőségét védjük a társadalom minden területén, a nők szabad döntési jogát a saját testükkel kapcsolatos döntésekben és a társadalomban betöltött egyenlő szerepüket. További intézkedésekre van szükség a nemek közötti egyenlőség területén, ami különösen a járványok idején válik nyilvánvalóvá. Gratulálunk a nőknek és a magukat nőként azonosítóknak ehhez ezen az ünnepen.”

 

 

Nemrég azt is kijelentette, hogy a kormányt nem a politika, hanem a civil társadalom fogja felállítani. A Novo 24 szerint mindez azért aggasztó, mert ebben az esetben a kormányzati politikákért nem a nép választott képviselői viselik majd a felelősséget.

 

Golobék minden bizonnyal remekül megértik majd egymást a szociáldemokratákkal, főleg akkor, ha adott esetben a nyílt társadalom vagy az Európai Unió kérdései merülnek majd fel.

 

Az SD egyik európai parlamenti képviselője, Tanja Fajon jól megérdemelt hírnévnek örvend Szlovéniában. A migránsok szószólójaként ismerik. Fajon neve teljesen véletlenül feltűnik a Soros-listán, amely dokumentum a nemzetközi tőzsdespekuláns szövetségeseit listázza az Európai Parlamentben.

 

Hogy mennyire remek szövetséges Fajon, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy korábban előkerültek olyan dokumentumok, amelyek értelmében a Nyílt Társadalom Alapítványok pénzügyi támogatást nyújtott Fajonnak és egy másik szlovén EP-képviselőnek, hogy hirdetéseket vásároljanak a Facebookon.

 

Soros további 122 ezer dollárt költött arra, hogy figyelemmel kísérje európai parlamenti képviselőinek munkáját az EP-ben, köztük Fajonét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére