Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem kellett sokat várni, hogy Soroshoz köthető aktivisták feltűnjenek a lengyel határon

888.hu

2021.11.10. 12:40

Dől a lé.

 

Amint arról a 888.hu beszámolt, tovább folytatódik a migrációs nyomás a lengyel–fehérorosz határon.

A lengyel Bialystok helyi rádió híradása szerint

kedd este több tucat ember lerombolta a határkerítést Krynki és Bialowieza települések közelében, és átjutott a határon.

Egyes határsértőket visszafordítottak Fehéroroszország felé, másoknak sikerült kereket oldaniuk.

A lengyel hatóságok szerint

jelenleg több ezer migráns tartózkodik a határ fehérorosz oldalán, akik a sikertelen hétfői tömeges határátkelési kísérlet után újabb támadást akarnak indítani.

Mint tudjuk, azokon a helyeken, ahol migrációs válság alakul ki, nagyon gyorsan megjelennek a Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns által finanszírozott szervezetek aktivistái, és ez Lengyelországban sincs másképp.

A wPolityce című lengyel lap szerint a Báthory Alapítvány több tízezer zlotyt adományozott azoknak az aktivistáknak, akik „segélyt” szerveznek a lengyel–fehérorosz határt illegálisan átlépő bevándorlók számára. A portál azt írja, ez megmagyarázza, hogy a nem kormányzati szervezetek miért támogatják olyan lelkesen a bevándorlók illegális beáramlását Lengyelországba.

A wPolityce beszámolója szerint a legnagyobb juttatást a Halina Nieć Jogsegély Központ (Centrum Pomocy Prawnej im. Halina Nieć) nevű szervezet kapta a Báthory Alapítványtól, mintegy 30 ezer zloty (kb. 2,3 millió forint) jutott nekik. Hasonló összeget kapott a lengyel Helsinki Bizottság. Ez a szervezet jogi és pszichológiai segítségnyújtást, valamint fordítói szolgáltatásokat nyújt azon külföldiek számára, akik őrzött határőrségi központokba kerültek. A Homo Faber Szövetkezet nevű szervezet szintén 30 ezer zlotyval gazdagodott. Kisebb összeg (4 ezer zloty) jutott olyan szervezeteknek, mint például a Równik Praw.

A lap szerint a Báthory Alapítvány nem is titkolja álláspontját, miszerint a lengyel kormány is felelős az emberi jogok durva megsértéséért a határon. Mint írják, ez kéz a kézben jár a fehérorosz propagandával.

Aljakszandr Lukasenka rezsimje nyomást gyakorol az Európai Unióra, cinikusan játszik a szegénység és fegyveres konfliktusok által sújtott országokból érkező emberek életével, akik egy szebb jövőben reménykednek. A lengyel kormány erre a nyomásra erőszakkal válaszol, lezárja a határt, és az erdőbe szállítja azokat az embereket, akiknek minden akadály ellenére sikerült eljutniuk Lengyelország területére azzal a szándékkal, hogy nemzetközi védelmet kérjenek. Erre a drámai helyzetre válaszul, amely az emberi jogok súlyos megsértéséhez vezet, elindítjuk a segélyalapunkat”

– írta közleményében a Báthory Alapítvány.

A wPolityce szerint

„a Báthory Alapítvány pénzügyi támogatása magyarázza azon civil szervezetek és más csoportok számának hirtelen növekedését, amelyek támogatják a lengyel határ illegális átlépésére irányuló tömeges kísérleteket. Hamarosan kiderülhet, hogy a bevándorlók »segélyezési« akciói kiváló bevételi forrást jelentenek.”

A Báthory Alapítványt Soros György hozta létre az 1980-as években. Céljuk egy nyílt, demokratikus társadalom elérése Lengyelországban, a lengyel demokrácia minőségének javítása és a nemzetközi együttműködés és tolerancia fejlesztése.

A civil szervezet fő támogatója jelenleg is a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány.

A szervezet 2019-es pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy többek között a svájci Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) közel félmillió euróval támogatta.

A Báthory Alapítvány azonban nem áll meg a különböző NGO-k pénzelésénél, a European Council on Foreign Relations nevű szervezettel közösen

hétfőn online konferenciát is tartottak a válságról.

A konferencia a „Válság az EU keleti határán. Hogyan tudja az unió megvédeni határait és az emberi jogokat?” nevet kapta.

A YouTube-ra is feltöltött beszélgetés leírása szerint októberben több mint 14 ezer kísérlet történt a lengyel határ illegális átlépésére (majdnem kétszer annyi, mint szeptemberben).

A European Council on Foreign Relations szintén a Soros-alapítvány pénzügyi támogatását élvezi. Az OSF honlapja szerint csak 2020-ban több mint 3,5 millió dollárt szereztek.

A konferencián felszólalt többek között Włodzimierz Cimoszewicz lengyel EP-képviselő, volt miniszterelnök, Rasa Juknevičienė litván EP-képviselő és

Soros György karmestere is, Gerald Knaus, az European Stability Initiative alapítója.

Knaus többek között arról beszélt, hogy a lengyel–fehérorosz határon kialakult helyzet és más migrációs válságok között az a különbség, hogy egy diktátorral van dolgunk. Szerinte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök azt akarja megmutatni, hogy az európaiak magukra hagyják a migránsokat abban a pillanatban, amikor veszélyben érzik magukat.

Gerald Knaus elárulta, hogy

beszélt német politikusokkal, és egy tervet készítenek az Európai Unió számára a válság kezelésére.

Ennek része többek között:

  • vezessenek be szankciókat,
  • az EU álláspontja legyen az, hogy lehet kerítést építeni, de a visszaküldések álljanak le, és vessék be a Frontexet,
  • télen ne lehessen embereket visszaverni,
  • kerülni kell a pánikot,
  • a kelet-európai országok (Moldova, Ukrajna) támogatása, oda lehetne küldeni a migránsokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére