Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

888.hu

2021.10.19. 19:00

Karácsony Gergely főpolgármester egymillió eurót emlegetett, azonban ennél lényegesen több pénz érkezett Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványától.

 

Nagy csinnadrattával, felállva tapsolva jelentette tavaly a baloldali média, hogy Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns pénzt adományoz Budapestnek a koronavírus-járvány elleni küzdelemre.

A Soroshoz köthető 444.hu idézte a tőzsdespekuláns indoklását is:

Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után. A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között.”

Aztán jött Karácsony Gergely is, aki a nagylelkű felajánlást egy ömlengős szöveggel köszönte meg a Facebook-oldalán.

„Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni védekezéshez. Köszönjük! De jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek” – írta a főpolgármester.

A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) most frissítette a honlapját, így nyilvánossá váltak a 2020-ban szétosztott támogatások összegei. Mondani sem kell,

Soros lényegesen többet adott Budapestnek, mint amit Karácsony megköszönt neki.

Az OSF adatbázisában két összeg is szerepel:

  • 1 540 000 dollár (475,6 millió forint),
  • 1 782 784 dollár (550,6 millió forint).

A támogatások leírásából kiderül, hogy az összegekből tesztelést finanszírozhattak.

És hogy hova került a pénz?

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányzása alatt jól fekvő baloldali egészségügyi vállalkozásokhoz és egy egykori miniszterhez.

A bennfentes.net összeállítása szerint:

  • A tavaszi 1,5 millió dolláros adományból és fővárosi kiegészítésből a Corden International Kft.-vel 725 millió forint keretösszegben szerződött Budapest Covid-tesztek beszerzésére.
  • A decemberi szerződést már nem aprózták el, 382 millió forint összegben adtak megbízást a labordiagnosztikai vállalkozásnak, vagyis összesen 1,1 milliárdot költöttek el a Cordennél.
  • A további cégek között a Kern József érdekeltségébe tartozó, a szocialista érában az egészségügyi megrendeléseken taroló Diagon Kft.-t találjuk: a második Soros-adományból 198 millió forint értékben százezer darab antigéngyorsteszt beszerzésére szerződtek vele.
  • Az igazi nagy nyertes tehát a Corden International, velük kilenc szerződést kötött a főváros, 1,1 milliárd forint értékben. A vállalkozás személyi állománya egy időben részleges átfedést mutatott a Kern József érdekkörébe tartozó Diagon és Medisyst Kft.-vel is. Kernt Gyurcsány Ferenc körébe tartozó üzletemberként tartják számon.
  • A harmadik nyertes pedig a Kelen Kórház Kft. nevű magánintézmény, amelynek egyik ügyvezetője az a Székely Tamás, aki a második Gyurcsány-kormány és a Bajnai-kabinet egészségügyi minisztere is volt. A szerződés keretösszege százhúszmillió forint. Ezzel Székely Tamás cége nagyon jól járt: 2018-ban a Kelen Kórház Kft. árbevétele nettó 378 millió forint volt, 2020-ban tehát egyetlen szerződéssel megkapta ennek a harmadát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Európa már a majomhimlő-járványra készül

Európa már a majomhimlő-járványra készül

A Covidnál nem voltak ennyire körültekintőek.

Húsz ország ígért újabb fegyverszállítmányokat Ukrajnának

Egy hétfőn megrendezett virtuális találkozó alkalmával mintegy 20 ország ígéretet tett arra, hogy újabb fegyverszállítmányokat juttat el Ukrajnába – jelentette be sajtótájékoztatóján Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére