Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közzétette a Soros-alapítvány, hogy pontosan mennyi pénzt adott Karácsonyéknak

888.hu

2021.10.19. 19:00

Karácsony Gergely főpolgármester egymillió eurót emlegetett, azonban ennél lényegesen több pénz érkezett Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványától.

 

Nagy csinnadrattával, felállva tapsolva jelentette tavaly a baloldali média, hogy Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns pénzt adományoz Budapestnek a koronavírus-járvány elleni küzdelemre.

A Soroshoz köthető 444.hu idézte a tőzsdespekuláns indoklását is:

Budapesten születtem a nagy gazdasági világválság idején, alig egy évtizeddel a spanyol influenza pusztítása után. A járvány akkor több ezer halottat hagyott maga mögött Budapesten. A városban éltem át a II. világháborút, a nyilas uralmat, az ostromot. Jól emlékszem azokra az időkre, tudom mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között.”

Aztán jött Karácsony Gergely is, aki a nagylelkű felajánlást egy ömlengős szöveggel köszönte meg a Facebook-oldalán.

„Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni védekezéshez. Köszönjük! De jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek” – írta a főpolgármester.

A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) most frissítette a honlapját, így nyilvánossá váltak a 2020-ban szétosztott támogatások összegei. Mondani sem kell,

Soros lényegesen többet adott Budapestnek, mint amit Karácsony megköszönt neki.

Az OSF adatbázisában két összeg is szerepel:

  • 1 540 000 dollár (475,6 millió forint),
  • 1 782 784 dollár (550,6 millió forint).

A támogatások leírásából kiderül, hogy az összegekből tesztelést finanszírozhattak.

És hogy hova került a pénz?

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányzása alatt jól fekvő baloldali egészségügyi vállalkozásokhoz és egy egykori miniszterhez.

A bennfentes.net összeállítása szerint:

  • A tavaszi 1,5 millió dolláros adományból és fővárosi kiegészítésből a Corden International Kft.-vel 725 millió forint keretösszegben szerződött Budapest Covid-tesztek beszerzésére.
  • A decemberi szerződést már nem aprózták el, 382 millió forint összegben adtak megbízást a labordiagnosztikai vállalkozásnak, vagyis összesen 1,1 milliárdot költöttek el a Cordennél.
  • A további cégek között a Kern József érdekeltségébe tartozó, a szocialista érában az egészségügyi megrendeléseken taroló Diagon Kft.-t találjuk: a második Soros-adományból 198 millió forint értékben százezer darab antigéngyorsteszt beszerzésére szerződtek vele.
  • Az igazi nagy nyertes tehát a Corden International, velük kilenc szerződést kötött a főváros, 1,1 milliárd forint értékben. A vállalkozás személyi állománya egy időben részleges átfedést mutatott a Kern József érdekkörébe tartozó Diagon és Medisyst Kft.-vel is. Kernt Gyurcsány Ferenc körébe tartozó üzletemberként tartják számon.
  • A harmadik nyertes pedig a Kelen Kórház Kft. nevű magánintézmény, amelynek egyik ügyvezetője az a Székely Tamás, aki a második Gyurcsány-kormány és a Bajnai-kabinet egészségügyi minisztere is volt. A szerződés keretösszege százhúszmillió forint. Ezzel Székely Tamás cége nagyon jól járt: 2018-ban a Kelen Kórház Kft. árbevétele nettó 378 millió forint volt, 2020-ban tehát egyetlen szerződéssel megkapta ennek a harmadát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére