Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony a bideni úton jár: Budapest főpolgármestere Soros Györgyhöz dörgölőzik

888.hu

2021.06.22. 14:00

CEU, Soros-emberek, adományok itt-ott – Karácsony Gergely főpolgármester egyre mélyebben ágyazódik be Soros György amerikai tőzsdespekuláns birodalmába.

 

A 888.hu egy korábbi cikkében már foglalkozott azzal, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és Joe Biden amerikai elnök között feltűnően sok hasonlóságot lehet felfedezni. Mindkét politikus úgy menekül a sajtó kérdései elől, mintha nem lenne holnap, és még a stílusuk is sokban megegyezik.

Teljesen véletlenül mindkét politikus mögött feltűnik Soros György hálózata.

Mindenki tudja, hogy

Soros György szereti, amikor úgy történnek a dolgok, ahogy ő eltervezi, és céljai elérése érdekében jó mélyen a zsebébe is nyúl.

Emlékezetes, hogy a 2016-os, Hillary Clinton bukásával végződő ciklusban Soros több mint 25 millió dollárt fektetett be demokrata kötődésű jelöltek támogatásába az Egyesült Államokban, tavaly viszont megtriplázta a tétjeit, mindent bevetett annak érdekében, hogy Donald Trump bukja az elnöki széket.

Az amerikai választási törvények lehetővé teszik úgynevezett politikai akcióbizottságok (PAC) létrehozását, ezek a szervezetek a kampányra felajánlott adományok összegyűjtését koordinálják. A szövetségi választási kampányról szóló törvény 1974-ben történt módosítása ugyanis maximálta az egyének részéről a jelölteknek vagy a pártoknak juttatható anyagi támogatást, a választási akcióbizottságoknak azonban lehet pénzt juttatni, azok pedig továbbíthatják a választási pénzeket.

Éppen ezért Soros sem hezitált, és megalapította Democracy PAC nevű akcióbizottságát, amelyet jól kitömött pénzzel.

Az Egyesült Államok Szövetségi Választási Bizottságának (Federal Election Commission) adatbázisa szerint a Democracy PAC 77,7 millió dolláros bevételre tett szert. Az összeg jó részét szét is szórták különböző szervezeteknek.

Az adatok szerint Soros személyesen 5,6 millió dollárt tolt az akcióbizottságba, a Fund For Policy Reform nevű szervezet pedig további 46 millió dollárt utalt. Ezt a szervezetet is a tőzsdespekuláns hozta létre tíz évvel ezelőtt, 100 millió dollárt fordított rá az alapításakor.

A V4NA nemzetközi hírügynökség tavaly

térkép segítségével mutatta be, hogy milyen szervezetek részesültek a Democracy PAC támogatásaiból, közülük több visszatérő vendégnek számít a Soros-birodalomban.

A Soros család rendkívül jó, már-már baráti viszonyt ápol az amerikai Demokrata Párt legbefolyásosabb vezetőivel, ráadásul ezzel még kérkednek is.

A fiatal trónörökös, Alexander Soros egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy megmutassa, épp kivel és mikor tárgyal. Mutatjuk:

A kis Soros és Barack Obama korábbi elnök.

A kis Soros és Kamala Harris jelenlegi alelnök.

Alex és Nancy Pelosi demokrata házelnök.

Most, hogy ezeket a tényeket leszögeztük, érdemes szétnézni Karácsony Gergely háza táján is, ugyanis a főpolgármester erősen hízeleg az amerikai spekulánsnak.

Kedden tűnt fel egy érdekes bejegyzés KariGeri Facebook-oldalán, amelyben a saját jóvátételi programját (jelentsen ez bármit is) promózta.

Újra haza, Magyarországra várjuk az ostobán, tisztán politikai okokból meghurcolt Közép-európai Egyetemet, így érvényesítve a jóvátétel elvét a felsőoktatásban is”

– olvasható a bejegyzésben.

„CEU, gyere haza!” – írták angolul a megosztott fotóra.

Beleolvasva ebbe a jóvátételi programba, ott is feltűnik a Soros-egyetem. „A jóvátétel elvének a felsőoktatásban is érvényesülnie kell. Várjuk vissza a politikai okokból meghurcolt CEU-t! Visszaállítjuk az egyetemi autonómiát, és ahol a szenátus kéri, felülvizsgáljuk az egyetemi modellváltást” – írják benne.

KariGeri nem először hajbókol CEU-ügyben.

Már 2019-ben is elmondta, hogy levelet ír a CEU rektorának, amelyben arra fogja kérni, hogy a Soros-egyetem minél több tevékenysége maradjon Budapesten. Zárójelben jegyeznénk meg, hogy a Soros-egyetem úgy távozott Budapestről, hogy maradt.

A helyzet az, hogy Soros is látja a fantáziát Karácsonyban, és tavaly a járványt kihasználva nyíltan bevásárolta magát Budapest vezetésébe.

A bennfentes.net oknyomozó portál cikkéből kiderül:

  • A fővárosnak pontosan 477 992 900 forintot utalt a Nyílt Társadalom Alapítvány tavasszal, majd a decemberi szerződés szerint 531 403 340 forint landolt Budapest számláján; az adományt a főváros további 500 millióval egészítette ki.
  • A másfél milliárdos forrás döntő része ugyanis Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kormányzása alatt jól fekvő baloldali egészségügyi vállalkozásokhoz és egy egykori miniszterhez került.

A portál megjegyzi:

Az eset ismét rávilágít arra, hogy Soros György holt nyíltan, hol áttételesen, de aktívan beavatkozik a magyar politikai életbe azzal, hogy számára kedves baloldali szereplőket és azok kampányait finanszírozza.”

Karácsony Gergely körül Soros-emberek hada tűnt már fel.

Még 2018-ban, amikor Karácsony az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt, kihirdetett egy árnyékkormányt, amely tele volt a spekulánshoz köthető nevekkel.

Néhány példát mutatunk.

Oktatási pozícióra Daróczi Gábort jelölték, aki 2001-től a Világbank és a Ford Alapítvány által finanszírozott PAKIV-program keretében 18 hónapos külföldi tanulmányúton vett részt.

1996 májusától 1999. december végéig a Magyar Soros Alapítványnál dolgozott programvezetői munkakörben.

A szociális jelölt, Hegyesiné Orsós Éva a Soros által támogatott Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány felügyelőbizottságában ült.

A környezetvédelmi posztra Ámon Ada került, aki a Soros György által pénzelt Energiaklub elnökeként dolgozott, most pedig a főpolgármester klímaügyi főtanácsadója.

Már csak idő kérdése, és a Soros-hálózat, illetve a Soros-dollárok, minden bizonnyal a hazai választási kampányban is feltűnnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Az igazságot mindig meg lehet védeni, még Párizsban is – Szijjártó Péter ezzel az üzenettel osztotta meg interjúját a Facebookon, amelyet a France 24 angol nyelvű francia televíziócsatorna Talking Europe című politikai műsorában adott.

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez

A Nemzetbiztonsági Bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport volt. Ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű szélsőbaloldali lejárató portálnak is.

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére