Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elegük van az embereknek a radikális ügyészekből, Soros viszont továbbra is segíti őket

888.hu

2022.08.02. 13:00

És még büszke is rá.

 

Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns nagyon szeret anyagilag segíteni olyan ügyészeknek az Egyesült Államokban, akik az ő nyílt társadalom ideológiájának feltétlen hívei.

A Politico című lap – tehát nem valami szélsőjobbos blog – már 2016-ban arról írt, hogy Soros szép csendben veszi át a hatalmas az amerikai igazságszolgáltatás fölött. A cikkből kiderült, hogy a pénzéből afroamerikai és spanyolajkú jelölteket támogatott, akik mindannyian olyan programokkal indultak, amelyek Soros fő céljait osztották, mint például a faji egyenlőtlenségek csökkentése az ítélkezésben és egyes kábítószer-bűnözők bírósági eljárás helyett elterelő programokba irányítása.

 

Az adatok szerint a spekuláns az elmúlt években több mint 40 millió dollárt költött ügyészek megválasztására. Összesen 75 ügyészt támogatott.

 

De a fagyi most visszanyal, az embereknek elegük van.

San Franciscoban visszahívták Chesa Boudin kerületi ügyészt az egyre gyakoribb bolti lopások, a szabadtéri drogkereskedelem és a fényes nappal történő, gyakran ázsiai-amerikaiak ellen elkövetett támadások miatt. Hasonló visszahívási folyamat indult meg Los Angeles-ben George Gascon ügyész ellen. New Yorkban pedig Alvin Bragg munkáját kritizálják a helyiek, amiért a megrögzött bűnözőket kiengedi a börtönből, míg az egyszerű New York-iak ellen önvédelem miatt indít büntetőeljárást.

Soros György most egy véleménycikkben védi a mundér becsületét.

Soros az Amerikában tapasztalható bűnözés növekedését

a fiatalok mentális betegségeinek aggasztó növekedésével magyarázta, ami szerinte a Covid lezárások által kiváltott elszigeteltségnek, a nyilvános büntetőjogi reformtüntetések nyomán a rendfenntartás visszaszorulásának és a fegyverkereskedelem növekedésének tudható be.

A Capital Research Center idén januárban arról számolt be, hogy Soros több mint 29 millió dollárt adott a baloldali kerületi ügyészjelölteknek politikai akcióbizottságok hálózatán keresztül. A hivatalban lévő ügyészek közül többek között Larry Krasner Philadelphiában, Kim Foxx az Illinois állambeli Cook megyében, Kim Gardner St. Louisban és Kim Ogg a texasi Harris megyében részesült támogatásban.

 

Az az elképzelés, hogy választanunk kell az igazságosság és a biztonság között, hamis. A kettő egymást erősíti: Ha az emberek bíznak az igazságszolgáltatási rendszerben, akkor az működni fog. És ha a rendszer működik, akkor a közbiztonság is javulni fog.”

– magyarázta Soros.

 

Szerinte ahelyett, hogy dollármilliókat költsenek a börtönökben ülő emberekre, inkább megelőzési programokat kell finanszírozni. Véleménye szerint ez csökkenheti annak a valószínűségét, hogy a rabok a szabadulás után újabb bűncselekményeket kövessenek el.

 

Ezért támogattam a reformokat előtérbe helyező ügyészek megválasztását (és újabban újraválasztását). Mindezt átláthatóan tettem, és nem áll szándékomban abbahagyni. Az általam biztosított pénzeszközök lehetővé teszik, hogy az értelmes, reformszándékú jelöltek meghallgatásra találjanak a nyilvánosság előtt. Az eredményekből ítélve, a nyilvánosságnak tetszik, amit hall.”

– zárta Soros.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

Szabályozott marad a fakitermelés, balhézik a Jobbik és Jakab

És még Macronon is jó sokan felháborodtak...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon.

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Jakab Péterék szerint újabb Jobbik alapszervezetek oszlatták fel magukat

Vasárnapi felvonás a balra tolódott ex-jobboldaliak szappanoperájához.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére