Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Bizottság a pénz és Soros foglyává válhat

MTI - 888.hu

2021.01.25. 14:40

Az Európai Uniónak nem lenne szabad eljutnia oda, hogy a pénz hatalmának és Soros Györgynek a foglyaként „rabságba küldje” az európai polgárokat – kommentálta a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumi elnöke az Európai Bizottság azon döntését, amellyel elutasította az uniós szintű kisebbségvédelmi jogalkotást a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatban.

 

Csizmadia László a CÖF–CÖKA hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten úgy vélekedett: „nem beszélhetünk demokráciáról, csak áldemokráciáról”, mert a bizottság nem hallgatja meg az európai polgárok véleményét.

Közölte: a civileket megdöbbentette, hogy az Európai Bizottság (EB) annak ellenére lesöpörte az asztalról a polgári kezdeményezést, hogy azt az Európai Parlament is nagy többséggel támogatta.

Ezért a jövőben a civilek feladata, hogy mindent elkövessenek az Európai Unió reformja, a népfelség elvének érvényesülése érdekében”

– fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy

az amerikai elnökválasztás kimenetele azt bizonyítja: a balliberális oldal a világon mindenhol előre megírt forgatókönyv szerint dolgozik.

Csizmadia László azt mondta, ennek a megírt forgatókönyvnek a példája volt Magyarországon a közmédia székházának 2018. decemberi, ellenzéki képviselők általi „elfoglalása” és a Parlament elleni, ugyancsak 2018-ban történt „roham” (a munka törvénykönyvének módosítása, az úgynevezett rabszolgatörvény ellen tüntettek), valamint a 2006-os rendőrsortűz és lovasattak.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője úgy vélte, az Európai Unió intézményi válságának újabb jele, hogy az EB „kinyírta” az egyetlen hathatós demokratikus eszközt, az európai polgári kezdeményezést; ezzel ugyanis

az EB azt üzente az európai polgároknak, hogy felejtsék el a közvetlen demokráciát.

Hangsúlyozta, hogy jelenleg, amikor

„kizárólag külföldről finanszírozott civil szervezetek alakítják” a világ Magyarország-képét,

a CÖF–CÖKA-nak növelnie kell aktivitását. Ez azt jelenti, hogy ha „bármilyen negatív kritika éri hazánkat”, például az antiszemitizmus vagy a cigányellenesség hazug vádja, akkor a CÖF jogot formál véleménye megfogalmazására – mondta a szóvivő.

Kiszelly Zoltán, a CÖF–CÖKA mellett működő C12 szakértői csoport tagja kifejezte reményét, hogy az új amerikai elnök, Joe Biden megválasztása után ugyanolyan magas szinten maradnak a magyar–amerikai kapcsolatok, mint Donald Trump elnöksége alatt. Ennek érdekében a CÖF–CÖKA levélben gratulált Joe Bidennek a beiktatásához.

Szerinte a jó kapcsolat alapját képezheti, hogy a magyar védelmi kiadások mértéke a NATO-tagországokkal szemben megfogalmazott amerikai elvárásoknak megfelelően csaknem eléri a GDP-arányos 2 százalékot. Továbbá hogy az amerikai USAID, az Egyesült Államok külhoni segélyekkel foglalkozó szervezete és a magyar kormány 2018-ban megállapodott az üldözött keresztények megsegítésének összehangolásáról, illetve hogy mindkét kormány aláírta az élethez való jogról, az abortusz korlátozásáról szóló genfi nyilatkozatot.

Szintén közös pont a közel-keleti béke, Izrael biztonságának garantálása és az antiszemitizmus elleni fellépés – sorolta Kiszelly Zoltán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Belgium–Oroszország

A 888 megmondja a tutit: Belgium–Oroszország

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Belgium–Oroszország.

Láthatáron a dugódíj!

Láthatáron a dugódíj!

Állandósulni látszik a dugó a fővárosban – legalábbis az elmúlt napok ezt igazolják. A V4NA brüsszeli informátora szerint nem véletlenül.

Dobrev-kampány: ami tőlük jön, az mérgező. Felfordulunk tőle!

Dobrev-kampány: ami tőlük jön, az mérgező. Felfordulunk tőle!

Nem tartozom azon Dobrev-funok közé, akik isszák a DK miniszterelnök-jelölt jelöltjének szavait.

Dzsihádra biztat az amerikai iskola igazgatóságának tagja

A kapitalizmussal és fehér felsőbbrendűséggel szembeni kiállásra és dzsihádra buzdította az érettségizőket az amerikai iskola igazgatóságának tagja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére