Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Antiszemitizmus a CEU amerikai campusán?

MTI, 888.hu

2021.04.20. 17:30

A Bard College 2019 októberében antiszemita botrányba keveredett

2021. április 5-én jelent meg a hír, miszerint Soros György 500 millió dolláros támogatást nyújtott a New York állambeli Bard College részére – írja az MTI.

Az Annandale-on-Hudsonban található főiskola az adomány kapcsán megjegyezte, hogy ez a legmagasabb összeg, amelyet az USA-ban valaha felsőoktatási intézmény részére adományoztak,

amelyből főként az intézmény nemzetközi profilját és kapcsolatrendszerét szeretnék bővíteni.

Soros régóta támogatja a Bardot, hiszen

az iskola a milliárdos által alapított CEU-val közösen hozta létre tavaly a Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózatot, melynek fő finanszírozója természetesen a Nyílt Társadalom Alapítvány.

Az egyetemi hálózat létrehozására, amelyet élete legfontosabb és legnehezebb kihívásának tart, Soros a bejelentése szerint egymilliárd dollárt áldoz az elkövetkező években.

A jelentős adományozás és Soros kapcsolata a Bard College között a spekuláns volt feleségéhez, Susan Weberhez köthető, aki a főiskolához tartozó, Bard Graduate Center nevű posztgraduális képzőközpont alapítója.

Egy régi, 1996-os New York Times cikk szerint azért alapította ezt a posztgraduális iskolát, mert a Cooper-Hewitt/Parsons School of Design nevű dizájniskola posztgraduális képzésének igazgatói tisztségét nem nyerte el, ezért fogta a férje 20 millió dollárját, és létrehozott egyet magának...

Persze a főiskola nem ezzel az egy szállal kötődik Soroshoz, a most juttatott 500 millió dolláros támogatás nem az első pénzügyi hozzájárulás volt.

A spekuláns az évek során több tízmillió dollárt adományozott már a Bard College részére.

Leon Botstein, aki az iskola elnöke, évek óta szoros kapcsolatban áll Sorossal, illetve a CEU kuratóriumának is ő az elnöke.

Az intézmény a közelmúltban antiszemita botrányba keveredett.

2019. október 10-én a főiskolán található Hannah Arendt Center adott otthont a „Kinek van szüksége antiszemitizmusra?” című rendezvénynek. A panelbeszélgetés résztvevői Ruth Wisse nyugalmazott harvardi irodalomprofesszor, Shany Mor volt izraeli tisztviselő és a Forward folyóirat véleményrovatának szerkesztője, Batya Ungar-Sargon voltak, utóbbi moderátorként.

Az eseményen tiltakozását fejezte ki a Bard Diákok a Palesztinok Igazsága Mellett szervezet két tagja, mivel szerintük

Ruth Wisse többször is rasszista véleményt fejezett ki a palesztinokkal kapcsolatban.

A rendezvény után a moderátor, Ungar-Sargon megjelentetett egy cikket „A Bard College-ban tiltakoztak zsidó származásom miatt” címmel, szerinte ugyanis az esemény ellen azért tiltakoztak, mert ő és a többi testület tagjai zsidók voltak – írja a Tűzfalcsoport.blogstar.

Főleg azt kifogásolta, hogy a diákok nem például a cionizmusról szóló előadást választották a tiltakozásra, hanem pont azt az alkalmat, amikor három zsidó beszél az antiszemitizmusról, mely Ungar-Sargon szerint korunkban az egyik legfontosabb téma.

A hallgatók hajthatatlannak bizonyultak. Az egyetem pedig nem tett semmit. Az esetből hatalmas botrány lett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére