Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Antiszemitizmus a CEU amerikai campusán?

MTI, 888.hu

2021.04.20. 17:30

A Bard College 2019 októberében antiszemita botrányba keveredett

2021. április 5-én jelent meg a hír, miszerint Soros György 500 millió dolláros támogatást nyújtott a New York állambeli Bard College részére – írja az MTI.

Az Annandale-on-Hudsonban található főiskola az adomány kapcsán megjegyezte, hogy ez a legmagasabb összeg, amelyet az USA-ban valaha felsőoktatási intézmény részére adományoztak,

amelyből főként az intézmény nemzetközi profilját és kapcsolatrendszerét szeretnék bővíteni.

Soros régóta támogatja a Bardot, hiszen

az iskola a milliárdos által alapított CEU-val közösen hozta létre tavaly a Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózatot, melynek fő finanszírozója természetesen a Nyílt Társadalom Alapítvány.

Az egyetemi hálózat létrehozására, amelyet élete legfontosabb és legnehezebb kihívásának tart, Soros a bejelentése szerint egymilliárd dollárt áldoz az elkövetkező években.

A jelentős adományozás és Soros kapcsolata a Bard College között a spekuláns volt feleségéhez, Susan Weberhez köthető, aki a főiskolához tartozó, Bard Graduate Center nevű posztgraduális képzőközpont alapítója.

Egy régi, 1996-os New York Times cikk szerint azért alapította ezt a posztgraduális iskolát, mert a Cooper-Hewitt/Parsons School of Design nevű dizájniskola posztgraduális képzésének igazgatói tisztségét nem nyerte el, ezért fogta a férje 20 millió dollárját, és létrehozott egyet magának...

Persze a főiskola nem ezzel az egy szállal kötődik Soroshoz, a most juttatott 500 millió dolláros támogatás nem az első pénzügyi hozzájárulás volt.

A spekuláns az évek során több tízmillió dollárt adományozott már a Bard College részére.

Leon Botstein, aki az iskola elnöke, évek óta szoros kapcsolatban áll Sorossal, illetve a CEU kuratóriumának is ő az elnöke.

Az intézmény a közelmúltban antiszemita botrányba keveredett.

2019. október 10-én a főiskolán található Hannah Arendt Center adott otthont a „Kinek van szüksége antiszemitizmusra?” című rendezvénynek. A panelbeszélgetés résztvevői Ruth Wisse nyugalmazott harvardi irodalomprofesszor, Shany Mor volt izraeli tisztviselő és a Forward folyóirat véleményrovatának szerkesztője, Batya Ungar-Sargon voltak, utóbbi moderátorként.

Az eseményen tiltakozását fejezte ki a Bard Diákok a Palesztinok Igazsága Mellett szervezet két tagja, mivel szerintük

Ruth Wisse többször is rasszista véleményt fejezett ki a palesztinokkal kapcsolatban.

A rendezvény után a moderátor, Ungar-Sargon megjelentetett egy cikket „A Bard College-ban tiltakoztak zsidó származásom miatt” címmel, szerinte ugyanis az esemény ellen azért tiltakoztak, mert ő és a többi testület tagjai zsidók voltak – írja a Tűzfalcsoport.blogstar.

Főleg azt kifogásolta, hogy a diákok nem például a cionizmusról szóló előadást választották a tiltakozásra, hanem pont azt az alkalmat, amikor három zsidó beszél az antiszemitizmusról, mely Ungar-Sargon szerint korunkban az egyik legfontosabb téma.

A hallgatók hajthatatlannak bizonyultak. Az egyetem pedig nem tett semmit. Az esetből hatalmas botrány lett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Eb 2020: Finnország nagyra nőtt Dániában

Eb 2020: Finnország nagyra nőtt Dániában

Finnország története első Európa-bajnoki győzelmét aratta. A szinte teljesen esélytelen csapat 1-0-ra legyőzte a hazai pályán, Koppenhágában fellépő Dániát. A történethez az is hozzátartozik, hogy a hazaiak egyik legjobbja, az olasz bajnok Interben szereplő Christian Eriksen a 43. percben váratlanul összeesett, újra kellett éleszteni.

Orbán Viktor: A baloldal szétveri a hagyományos közösségeinket

Orbán Viktor: A baloldal szétveri a hagyományos közösségeinket

Vannak, akik „gyakorlatilag Belzebubként” tekintenek rá, de Orbán szereti magát úgy meghatározni, mint keresztény, nemzeti, konzervatív és aláhúzni azt, hogy Magyarország első uralkodója, Szent István „vizionárius volt, egy olyan kormányzó, aki a politikát a lelkiséggel kötötte össze” – írja Jamie Nogueira Pinto Portugál újságíró, aki interjút készített Orbán Viktor miniszterelnökkel Portóban.

Tiszteletbeli Pulitzer-díjat kapott, amiért a Floyd elleni rendőri intézkedést videón rögzítette

Tiszteletbeli Pulitzer-díjat kapott, amiért a Floyd elleni rendőri intézkedést videón rögzítette

A Pulitzer-díjakat odaítélő testület pénteken kitüntetésben részesítette Darnella Frazier-t, aki 2020-ban mobiltelefonnal készített videót a Georg Floyd elleni rendőri intézkedésről. A testület indoklásában az áll: a „megrázó” videó nagy jelentőségű, mert „világszerte tiltakozásra sarkallt a rendőri brutalitás ellen” – olvasható a V4NA szombati cikkében.

Orbán Viktor: Bertalan Krisztus nyájába felvétetett

Orbán Viktor: Bertalan Krisztus nyájába felvétetett

Megkeresztelték a miniszterelnök legkisebb unokáját.

Újraélesztették Eriksent, stabil állapotban vitték kórházba

Újraélesztették Eriksent, stabil állapotban vitték kórházba

A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztik. Az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzés a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

Bogdán Ádám és Szalai Attila is bízik a sikeres rajtban

A kapus Bogdán Ádám, illetve a védő Szalai Attila is úgy fogalmazott, már a portugálok elleni nyitómeccsen meg akarják mutatni, mire lesznek képesek a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére