Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ahogy közelednek a félidős választások, Soros György pénztárcája is kinyílt

888.hu

2022.05.15. 13:00

Ismét akcióban a hálózat.

 

November 8-án félidős választásokat tartanak az Egyesült Államokban és ahogy az ilyenkor lenni szokott, Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns is aktivizálta magát, hogy a szívének kedves jelölteket támogassa egy kis apróval.

A Fox News beszámolója szerint

Soros 1 millió dollárt utalt Georgia államba, hogy támogassa a demokrata párti Stacey Abrams kampányát, aki már másodjára pályázik a kormányzói székre.

 

A Szövetségi Választási Bizottság adatai szerint a Soros-dollárokt a One Georgia Inc. nevű szervezetnek utalták a Democracy PAC II nevű akcióbizottságán keresztül.

(Photo by Elijah Nouvelage / AFP)

 

A PAC-on keresztül 125 millió dollár támogatással készülnek a 2022-es választásokra Sorosék.

 

Az amerikai törvények lehetővé teszik úgynevezett politikai akcióbizottságok (PAC) létrehozását, ezek a szervezetek a kampányra felajánlott adományok összegyűjtését koordinálják. A Politico című lap két éve számolt be arról, hogy Soros Democracy PAC néven hozott létre egy ilyen politikai akcióbizottságot. A Szövetségi Választási Bizottság adataiból kiderült: Soros már az induláskor 5,1 millió dollárt utalt a PAC számlájára. A lap már akkor megjegyezte, hogy a Democracy PAC-nak átutalt 5,1 milliós összeg több mint a kétszerese annak a 2,1 millió dollárnak, amelyet Soros 2016 hasonló időszakában a választási kampányra fordított. A lap információi szerint a Soros család más tagjai is részt vehetnek a PAC finanszírozásában. Így például Alexander Soros, a milliárdos fia, aki az elmúlt években maga is egyre aktívabb adományozója lett demokrata párti ügyeknek és politikusoknak.

 

A One Georgia Inc.-et Abrams jelöltségének támogatására hozták létre, és úgy tűnik, sem Abrams, sem a csoport nem jelentette be nyilvánosan a létezését.

Áprilisban egy szövetségi bíró úgy döntött, hogy fel kell függeszteni a tevékenységét, amíg Abrams be nem biztosítja a jelöltséget az államban. A szervezet nem szerepel az állami nyilvántartásban a felfüggesztés miatt.

A szövetségi adataikból viszont kiderül, hogy a csoportnak az atlantai címe megegyezik Abrams választási kampánybizottságának címével.

A bizottság a Demokratikus Kormányzók Szövetsége-Georgia (Democratic Governors Association-Georgia) és egy másik, Abramshez kötődő szervezetet is támogatott.

A DGA-Georgia március 11-én, a Soros-adománnyal egy napon 1 millió dollárt adományozott a One Georgia számára, a The Fair Fight PAC pedig három nappal később 1,5 millió dollárt utalt át a One Georgia számára. A szervezet számláján legalább 3,5 millió dollár van.

 

A fent említett adományon kívül az adatok azt mutatják, hogy Soros György és több rokona már év elején elkezdte finanszírozni Abrams kampányát.

Soros és két gyermeke, Alexander és Andrea január 11-én egyenként háromszor adományozott. A három Soros családtag adományai összesen 19 700 dollárt tettek ki.

A Soros család 2018-ban egyébként 1,3 millió dollárt adományozott a georgiai Demokrata Pártnak, amikor Abrams sikertelenül indult a kormányzói posztért.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Novák Katalin: a szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: a szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Az igazságot mindig meg lehet védeni, még Párizsban is – Szijjártó Péter ezzel az üzenettel osztotta meg interjúját a Facebookon, amelyet a France 24 angol nyelvű francia televíziócsatorna Talking Europe című politikai műsorában adott.

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez

A Nemzetbiztonsági Bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport volt. Ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű szélsőbaloldali lejárató portálnak is.

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére