Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A sajátjait hátrahagyja, afgánból viszont még százezret akar Joe Biden

888.hu

2021.09.16. 19:20

Joe Biden elnök össze akar állni Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnökkel, valamint multinacionális vállalatokkal, hogy afgánokat szállítsanak az Egyesült Államokba végleges letelepítésre.

 

Ezen a héten a Clinton-, Bush- és Obama-adminisztráció korábbi tisztviselői útjára indították a Welcome.US szervezetet (amely olyan multinacionális vállalatokkal működik együtt, mint az Airbnb, a Walmart, a Starbucks, az Instacart, a Facebook, a Microsoft és a Chobani), hogy pénzügyi támogatást nyújtsanak az országba érkező afgánoknak, Biden hatalmas betelepítési művelete részeként.

Biden azt reméli, hogy a következő 12 hónapban mintegy 95 ezer afgánt telepíthet le az Egyesült Államokban. Az augusztustól szeptemberig tartó 21 napos időszak alatt már több mint 48 ezer afgánt vitt az Egyesült Államokba, ez a szám a wyomingi Jackson város lakosságának több mint négyszerese.

Az Instacart 25 adag „a kultúrának megfelelő élelmiszert” adományoz az Egyesült Államokba érkező afgánoknak, míg a Walmart félmillió dollárt ad a Welcome.US-nak, a Facebook pedig 150 ezer dollárnyi hirdetési jóváírást nyújt.

A Starbucks 350 ezer dollár támogatást ígért „nonprofit szervezeteknek, amelyek támogatják az afgán különleges bevándorlási vízum (SIV) kérelmezőit és a menekültek letelepítését”, míg a Microsoft vezetői elmondták, hogy egymillió dollárt adnak „készpénzben, technológiában és szolgáltatásokban a migránsok evakuálásának és letelepítésének támogatására”.

Clinton, Bush és Obama, valamint a volt First Ladyk: Hillary Clinton, Laura Bush és Michelle Obama a Welcome.US tiszteletbeli társelnökei.

A szervezetet a Rockefeller Philanthropy Advisors támogatja, amely kapcsolatban áll a milliárdos Soros György Nyílt Társadalom Alapítványával.

A Bush házaspár ezt írta közleményében:

Büszkék vagyunk arra, hogy támogatjuk a Welcome.US-t és az afgán családok letelepedését és új életet segítő munkáját. Készen állunk arra, hogy megmutassuk új afgán szomszédainknak és a világ többi részének, hogy egy barátságos és nagylelkű szellem alkotja a gerincét annak, ami hazánkat ilyen nagyszerűvé teszi.”

A szervezet éppen akkor kezdte meg működését, amikor Biden tervet készít nagyszámú migráns betelepítésének felpörgetésére.

Még pontosabban: a Biden-terv privatizálná a betelepítést, hogy a vállalatok és az NGO-k (nem kormányzati szervezetek) bevihessék a migránsokat az Egyesült Államokba.

Egy jogvédővel folytatott beszélgetés szerint a külügyminisztérium által összeállított terv lehetővé tenné a magánvállalatok, érdekképviseleti csoportok és a helyi közösségek számára, hogy közvetlenül támogassák a migránsokat. A program tükrözné Kanada privát menekültek letelepítésére kidolgozott rendszerét.

A politikai részletek kidolgozása a külügyminisztériumban még folyamatban van, ideértve azt is, hogy hány embernek kell támogatnia egy migránst, és mennyi magánbetelepítés történhet a menekültügyi ügynökségek felügyelete nélkül.

Amint arról a Breitbart News beszámolt, az Egyesült Államokban az utóbbi években robbanásszerűen megnövekedett az afgán népesség. Az afganisztáni háború 2001-es kezdete előtt mindössze 44 ezer afgán lakott az Egyesült Államokban, számuk 2019-re több mint háromszorosára, 133 ezerre nőtt.

Míg az Egyesült Államokban jelentősen nőtt az afgán népesség, addig a jóléti és a szegénységi küszöb közelében élő afgánok száma is nőtt.

Az olyan afgán bevándorlócsaládok aránya, amelyek az Egyesült Államok szegénységi küszöbén vagy annak közelében élnek, közel 51 százalék. Ez lényegesen több, mint a bennszülött amerikaiak által vezetett háztartásoké, amelyek mintegy 27 százaléka él szegénységben vagy annak közelében.

Az elmúlt 20 évben közel egymillió menekültet telepítettek le az országban – ez több mint kétszerese a floridai Miamiban élők számának. A menekültek betelepítése a kutatások szerint ötévente közel 9 milliárd dollárba és élete során minden menekült körülbelül 133 ezer dollárba kerül az amerikai adófizetőknek.

Becslések szerint öt éven belül a befogadott menekültek 16 százalékának szüksége lesz lakhatási támogatásra, amit majd az adófizetők fizetnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ködösít a Gyurcsány-lista a migrációval kapcsolatban

Ködösít a Gyurcsány-lista a migrációval kapcsolatban

Márki-Zay Péter bevándorláspárti megszólalásai és a migrációval összefüggő jogi lehetőségei.

Karácsony továbbra is megszüntetné a Fideszt, a szavazóival együtt. Jó, mi?

Karácsony továbbra is megszüntetné a Fideszt, a szavazóival együtt. Jó, mi?

Karácsony a Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén igyekezett elmagyarázni, hogy értette a Fidesznek és támogatóinak megszüntetéséről szóló kijelentését, amely eleve méretes ostobaságnak hangzott. Ennek ellenére érdemes komolyan venni. A történelem Kunnal, Rákosival, Kádárral az élen ugyanis erre int. A főpolgármester meg akarja szüntetni a Fideszt, sőt a Fidesz szavazóit is.

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

Az LMBTQ-imádóknak most éppen az a bajuk, hogy a BBC megírta, hogy a „ciszleszbikusokat” rendszeresen zaklatják a transznemű leszbikusok.

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

Kérdezni mertem, ezért kitiltással fenyegetett meg az Európai Parlament. Azok tiporják sárba a sajtószabadságot, akik állandóan aggódnak érte.

Márki-Zay és Gyurcsány a migráció korlátozása helyett a befogadást hangsúlyozza

A baloldal régóta elkötelezett a nyílt társadalom eszméje mellett, és ebben kulcsszerepe van a bevándorlás ösztönzésének – áll a Századvég Alapítvány elemzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Szintet lépett a klímaváltozástól való félelem az ENSZ-ben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére