Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit parlamentben is témát szolgáltatott Soros György Magyarország elleni információs háborúja

888.hu

2022.03.11. 19:30

Daniel Kawczynski brit honatya több állami szervezethez intézett kérdéseket, miután külföldi lapok és a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy többek között a BBC újságíróit használták fel Soros György szövetségesei, hogy lejárassák Magyarországot és Lengyelországot. A megszólított brit állami szervezetek részéről két államtitkár is lényegében azt mondta, hogy „nincs itt semmi látnivaló”.

 

Daniel Kawczynski konzervatív brit parlamenti képviselő kérdést intézett az ország közszolgálati televíziójáért is felelős államtitkárhoz annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet megírta: a BBC regionális riporterét, Nick Thorpe-ot gyakorlatilag pórázon tartotta a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány. Ahogy Jeney Orsolya, a Soros által finanszírozott Amnesty International korábbi vezetője egy Skype-beszélgetésben kifejtette, csak szólni kellett az újságírónak, hogy „hé, figyelj csak, Nick, van itt valami, ami érdekelhet”.

 

Jeney kifejtette: „Ha a külföldi média képviselői érkeznek Magyarországra, akkor kvázi VIP-személyekként kezeljük őket, különleges bánásmódot kapnak. Alapvető dolog például, hogy elmegyünk velük villásreggelizni, de ha kiadunk egy jelentést, akkor is megetetjük őket. Nagyobb valószínűséggel írják meg ezeket a dolgokat, ha van egy ilyen kommunikációs csomag”.

 

Kawczynski kérdéssel fordult a Digitális, Kulturális, Média- és Sportminisztériumhoz, hogy kiderüljön, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány és más nem kormányzati szervezetek (NGO-k) mennyiben járultak hozzá a BBC tudósításaihoz Lengyelország és Magyarország esetében – írta a Magyar Nemzet.

 

Julia Lopez államtitkár válaszában leszögezte, hogy a brit kormány véleménye szerint a BBC és a BBC World Service világszerte fontos szerepet játszik, azonban a közszolgálati társaság működése és szerkesztése független a kormánytól.

 

A BBC igazgatótanácsának feladata, hogy biztosítsa a BBC valamennyi tartalmának minőségét és azt, hogy annak kiadványai megfeleljenek a nyilvánosság által elvárt legmagasabb színvonalnak”

– írta kitérő válaszában Julia Lopez.

 

Kawczynski a Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Ügyekért Felelős Minisztérium államtitkárához is kérdéssel fordult annak kapcsán, hogy a magyarországi és lengyelországi brit nagykövetség megkereste-e az említett államok kormányát a Nyílt Társadalom Alapítvány által nyújtott információkkal kapcsolatban.

Ismert: Andrej Nosko, a Soros-alapítvány korábbi vezetője arról beszélt, hogy a kormányokra a nagykövetségeken keresztül lehet nyomást gyakorolni.

 

James Cleverly, az Európa-ügyi Minisztérium államtitkára úgy válaszolt, hogy a Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatal nem kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól Lengyelországgal vagy Magyarországgal kapcsolatos információkat. Hozzátette: „Az Egyesült Királyság régóta támogatja a demokráciát és a befogadó kormányzást. Elkötelezettek vagyunk a partnerekkel és szövetségesekkel való együttműködés mellett világszerte, beleértve a civil társadalmat is, a nyitottabb, befogadóbb és elszámoltathatóbb kormányzás támogatása érdekében. Barátainkkal és szövetségeseinkkel pedig a szabadság hálózatának kiépítésén dolgozunk, hogy világszerte előmozdítsuk azt.”

 

Kawczynski arra is rákérdezett, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány küldött-e bármilyen állásfoglalást Magyarországgal és Lengyelországgal kapcsolatosan James Cleverly minisztériumának. Az államtitkár válaszában leszögezte:

nem történt ilyen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ha ma még nem olvastál igazán beteg sztorit, itt a lehetőség

Ha ma még nem olvastál igazán beteg sztorit, itt a lehetőség

Van itt minden: maszturbálás, doktori tanulmány, rendőrségi nyomozás.

Kissinger szerint az USA a háború szélén áll Oroszországgal és Kínával

Meglehetősen lesújtó jövőképet festett fel legújabb interjújában Henry Kissinger.

Trump jogásza júniusban azt állította, visszajuttatták a titkosított dokumentumokat a kormánynak

Trump jogásza júniusban azt állította, visszajuttatták a titkosított dokumentumokat a kormánynak

Donald Trump előző amerikai elnök egyik jogásza júniusban aláírt egy nyilatkozatot, amelyben az áll, hogy a Trump Mar-a-Lago-i rezidenciáján tárolt összes titkosított dokumentumot visszajuttatták a kormánynak – írta a The New York Times című amerikai napilap szombaton.

Észak-Korea győzelmet hirdetett a Covid felett

Kim Dzsong Un eltörölte a járvány miatti korlátozásokat.

Milák Kristóf országos csúccsal lett ezüstérmes

Milák Kristóf országos csúccsal lett ezüstérmes

Milák Kristóf országos csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter gyorson szombaton a római úszó Európa-bajnokságon. A számot a román David Popovici világcsúccsal nyerte.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére