Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szexuálpszichológus a 888-nak: ismerkedni járványban is lehet, de…

Horváth K. József

2020.03.16. 12:10

Járvány idején inkább előtérbe kerülhetnek a hagyományos randi lépései, egymás fokozatos megismerése az első alkalommal már szexbe kifutó találkozások helyett, mondja Hevesi Krisztina szexuálpszichológus. 888-interjú.

HKJ: Örömlány érintettségéről nem szólnak a hírek, pedig megszokott helyeiken szemlátomást dolgoznak, miközben a puszitól és a kézfogástól is célszerű tartózkodni. Ez a szakember számára meglepetés?

Hevesi Krisztina: Azt gondolom, hogy – sajnos – még eléggé a fertőzések elején járunk, valószínűleg lesz majd diagnosztizált örömlány is, viszont kevésbé valószínű, hogy valaki főfoglalkozásként említse e szakmát. Sokan más címszó alatt végzik (pl. masszázs, modell, escort, hostess), illetve kiegészítő alkalmi keresetnek tekintik. Továbbá azon országokban, amelyeket először érintett a koronavírus (például Kína, Dél-Korea, Irán), ezen szolgáltatás talán kevésbé is elterjedt.

HKJ: El tudja-e képzelni, hogy a járványra való tekintettel alábbhagy az emberekben a nemi élet utáni vágy?

HK: Itt különbséget kell tenni a párkapcsolatban élők és az egyedülállók között. Előbbiek esetében kevésbé tartom valószínűnek a szexuális élettől való tartózkodást, míg utóbbiak lehet, hogy kicsit óvatosabban ismerkednek – ami talán nem is baj. Az alkalmi kalandok száma nagy valószínűséggel csökken, aminek egyik oka a nagy közönséget vonzó szórakozóhelyek átmeneti szüneteltetése, a másik pedig természetesen a félelem a megfertőződéstől. Esetükben valószínűleg a felnőttfilmek és a szexuális segédeszközök iránt nő meg a kereslet, hasonlóképpen a vibrátor első nagy felfutásához. Az 1980-as években a Reagan-kormányzat idején az AIDS terjedésével az Egyesült Államok tiszti főorvosa, C. Everett Koop, kiadott egy listát azon szexuális tevékenységekről, amelyek biztonságosak, s a vibrátor köztük volt. Ugyanez igaz most a jelen járvány esetében is, vélhetően a magányos örömszerzés fog az egyedülállók esetében inkább előtérbe kerülni – ami viszont sajnos a függőségek (pl. internetes szexaddikció) arányát növelheti meg.

HKJ: Célszerűnek tartja-e ilyenkor új párkapcsolatok létesítését?

HK: Az élet nem áll meg, ismerkedni természetesen lehet – azonban így sokkal inkább előtérbe kerülhetnek a hagyományos randi lépései, egymás fokozatos megismerése az első alkalommal már szexbe kifutó találkozások helyett. Ez pedig több szerelmi viszony kialakulását serkentheti, mivel napjaink gyors szexben kimerülő testi kapcsolatai épp az érzelmek kialakulásának nem adnak időt.

HKJ: Veronica Franco, a híres velencei kurtizán III. Henrik francia király szeretője volt a XVI. században, s jó házasság révén vagyonos is lett. A pestisjárvány idején azonban elhagyta Velencét, távollétében birtokát kifosztották, szegényen halt meg. Mit üzen a mának ez a történet?

HK: Vitathatatlanul most ők és a vendégeik is fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve a tevékenység jellege, valamint a lebonyolított forgalom miatt, ezért ezen szolgáltatások szüneteltetése, illetve kerülése véleményem szerint mindenképpen alapvetőnek számít és hangsúlyosan ajánlott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vírushíradó

Vírushíradó

Meghaladta az 5,5 milliót világszerte az igazolt fertőzöttek száma.

Nem adott igazat az újságíróknak az Emberi Jogok Európai Bírósága

A parlamenti működés zavartalanságának biztosítása és a képviselők jogainak védelme ugyanis legitim korlátozási indok.

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Így bukott el az közös európai hadsereg terve egy szemfüles francia képviselőn

Európai Unióval foglalkozó cikksorozatunkban megpróbáljuk bemutatni az államszövetség születését, történetét, működését, és mérlegre helyezni előnyeit és hátrányait. Második részben azt mutatjuk be, hogyan bukott meg az az uniós hadsereg hatvan évvel ezelőtt, ami miatt az egész szervezet eredetileg megszületett.

Egyre több olasz tartományban nem regisztrálnak új beteget

A halottak huszonnégy óra alatti emelkedése az egymást követő harmadik nap száz alatt maradt.

Most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek

Most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek

A sokat kritizált koronavírus-törvény ugyanis emberéletek ezreit mentette meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére