Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Schanda Tamás a 888-nak: a világ intézményi befektetői érdeklődnek a zöld államkötvény iránt

Horváth K. József

2020.02.20. 11:00

Orbán Viktor évértékelőjén bejelentette, a szaktárca részletezte a klímavédelmi akcióterv pontjait. Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát az akcióterv egyik pontjáról, a zöld államkötvényről kérdeztük.

888: Mit lehet tudni a készülő új befektetési lehetőségről?

Schanda Tamás: A zöld államkötvény programjának előkészítése megkezdődött. A magyar költségvetés szerkezete a zöld államkötvényekkel a klímabarát ügyek felé mozdul el, hiszen ezekkel az értékpapírokkal a zöldügyeinket dedikáltan tudjuk finanszírozni. Látjuk, hogy egyre több olyan befektető van a világ pénzpiacain, akik a pénzüket kifejezetten zöldfeladatok finanszírozására kívánják befektetni. Ezzel azt reméljük, hogy hosszú távon kedvezőbb költségszint mellett tudjuk a zöldügyeinket finanszírozni. Ez a lehetőség a klímabarát fejlesztéseket is támogatni fogja.

888: Arccal tehát a nagybefektetők felé?

Schanda: A program kialakítása a Pénzügyminisztériumban történik, az Államadósság Kezelő Központ felel érte. Meglátjuk, pontosan milyen kötvények látnak napvilágot, de az egészen biztos, hogy ilyen kötvények kibocsátása meg fog történni. Első lépésben az intézményi befektetők számára.

888: Később azért versenyképesek lehetnek hozam tekintetében az államkötvényekkel is, amelyek az állampolgárok körében nagyon népszerűek?

Schanda: Most elsősorban az intézményi befektetőkre fókuszálunk, de a következő hónapokban egészen biztos, hogy kialakításra kerülnek azok a részletek, amelyeket majd be tudunk mutatni, s amely konstrukciók elérhetőek lesznek a befektetők számára.

888: Mikorra várható az új kötvény megjelenése?

Schanda: 2020-ban mindenképpen meg fog történni.

OLVASTAD MÁR?

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!

A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonon zaklatja az embereket Jakab Péter

Telefonos hívásokban magyarázkodik a Jobbik, mert nem szavazták meg a veszélyhelyzeti intézkedések meghosszabbítását – tudta meg a HírTv.

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Hátráltatta a védekezést az EU járványügyi hivatalának hibás helyzetértékelése

Másfél hónapig nem kezelte kellő komolysággal a koronavírus-járvány potenciális veszélyeit az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), derítette ki a V4NA az EU-s intézmény kockázati jelentései alapján. Az ECDC a vírusfertőzés kockázatát még az első európai haláleset napján is „mérsékeltnek” nevezte az Európai Unió és az Egyesült Királyság lakossága számára.

A magyar lakosság közel 20 százalékát veszélyezteti a koronavírus

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére