Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pataky Attila a 888-nak: „A háborúra mindig ráfizettünk.”

888.hu

2022.04.01. 17:00

Vasárnap választ az ország. A jövőnk a tét, nem csoda, hogy a 888.hu is beszáll a kampányba, és megszólaltat olyan ismert embereket, akik a voksolásra buzdítanak. S persze azt sem rejtik nagyon véka alá, hogy hová húzzák az ikszet. Az alábbiakban az Edda frontembere, Pataky Attila nyilatkozott honlapunknak.

 

888.hu: A rendszerváltás után ez már a kilencedik országgyűlési választás lesz, sokan mégis úgy vélik, soha nem volt ennyire komoly a tét.

Pataky Attila: Ha az ember tiszta szemmel, lélekkel, valamint a józan eszére hallgatva körülnéz, akkor azért az események jó részét fel tudja fogni, szóval egyet kell értenem a fenti megállapítással. A megmaradásunkról hozhatunk döntést, arról, hogy felemészt bennünket az a tébolyda, ami a világban zajlik, vagy teszünk ellene. Én hiszek Pió atya jövendölésében, miszerint a magyarság dolga a fény és szeretet felmutatása, és a világ lelki megújhodása a Kárpát-medencéből indul el.

888.hu: Mennyire zavarja, hogy a rockzenészként is megvallott spiritualitása miatt egyesek – úgymond – megszólják, vagy lekicsinylően legyintenek?

Pataky Attila: Egyáltalán nem zavar. Sőt, teljes mértékben tiszteletben tartom mások véleményét. A rock és a spiritualitás pedig egyáltalán nem zárja ki egymást. A más nézeteket vallók más úton járnak, ott tartanak a létezésben, az általuk követett úton, ahol tartanak, joguk van ehhez. Aki valójában meg akar engem ismerni, az felteszi az első lemezem, majd a harmincötödik CD-met, meghallgatja, és megtudja, ki az a Pataky Attila. Én nem nagyon változtam, sokkal inkább a minket körölvevő világ, de az aztán nagyon.

888.hu: A szomszédban zajló háború mennyiben befolyásolhatja a választási hajlandóságot, mennyiben növekedhet egészséges veszélyérzetünk?

Pataky Attila: A magyar történelem eddig rendre azt igazolta, hogy a háborúra mindig ráfizetünk. A Fidesz, illetve az Orbán Viktor által képviseltek mellett állok, szóval ebből a háborúból ki kell maradnunk. Sok mindenben nem értek egyet, amit a kormánypárt képvisel, de amit mond, azt értem és megértem. Tudom, hogy mit akar és azt hogyan, milyen jövőt szán nekem és az unokáimnak. A másik oldal álságos hazugságaival nem tudok egyetérteni, miért tartanék velük?

888.hu: Hogyan buzdítaná szavazásra a közélet iránt kevésbé fogékonyakat?

Pataky Attila: A sorsunkról döntünk, ehhez nem kell sok magyarázat. A minap a Hír TV-ben jelent meg rólam is egy rövid klip, melyben a voksolás fontosságáról van szó, s máris vagy 35–40 ezren látták. Én és a hozzám hasonlóan gondolkodók az élhető életre, a normalitásra szavaznak. A lenni vagy nem lenni most a kérdés.

888.hu: Vasárnap mikor megy el szavazni?

Pataky Attila: Korán kelőként valószínűleg az elsők között ott leszek a szavazóhelyiségben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére