Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Párkányi Eszter a 888-nak: „Egy egész országot bélyegzett meg a kijelentésével Niedermüller”

888.hu

2020.02.03. 14:15

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint Niedermüller Péter egy „progresszív, nyugati, újbalos mintát” hozott be a magyar közéletbe, aminek követésére senkit sem buzdítana.

888: Fehér heteroszexuális nőként hogyan érinti Niedermüller Péter kijelentése?

PE: Természetesen mélységesen felháborítónak tartom a kijelentést, valamint azt, hogy bár lett volna rá lehetősége utána, nem kért bocsánatot. Személyesen is sértve érzem magam, de tekintettel arra, hogy a magyar társadalom igen nagy többsége fehér, keresztény és heteroszexuális, egy egész országot bélyegzett meg a kijelentésével Niedermüller. Arról nem is beszélve, hogy a saját választói között is lehetnek az általa körülhatárolt „képződménycsoporthoz” tartozók.

A formálisan antirasszisták rasszizmusa Nyugaton, de elsősorban az Egyesült Államokban az elmúlt években felerősödött, a baloldal részéről a fehér népcsoportot támadó kijelentések rendszeressé váltak.

Ez ugyanúgy rasszizmusnak tekinthető, mint bármilyen más faji alapú uszítás. Ezt a „progresszív, nyugati újbalos mintát” hozta be a magyar közéletbe a polgármester, melynek követésére senkit sem buzdítanék.

888: Ön szerint miért hallgatnak a liberális jogvédők, megmondóemberek?

PE: Nem mind hallgat, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc is kiállt Niedermüller mellett. Magyarázzák a bizonyítványt, szerintük félreérthetően fejezte ki magát, de egyebekben igazat adnak neki. Érdekes módon a liberális „függetlenobjektív” sajtó nem számolt be a gyűlölködő nyilatkozatról, csupán arról, hogy tüntetés szerveződött a jobboldal részéről.

A jogvédők sem érezték megszólítva magukat, de nem ez az első alkalom: a 2006-os brutális rendőrtámadások után sem tolakodtak az áldozatoknál, hogy szívesen segítenének nekik. Babitsnál jobban nem lehet megfogalmazni: »vétkesek közt cinkos, aki néma«.

A Büntető törvénykönyv szerint a közösség elleni uszítás bűncselekményét az követi el, aki nagy nyilvánosság előtt (például országosan sugárzott televíziós csatornán) valamely védett tulajdonság, azaz faji, vallási csoport, szexuális irányultság alapján erőszakra vagy gyűlöletre szít. Amennyiben Niedermüller európai parlamenti képviselőként nyilatkozott volna, akkor a jogszabály alapján hivatkozhatott volna a mentelmi jogára, amennyiben ez a nyilatkozat a képviselői megbízatása során és azzal összefüggésben hangzik el. Azonban még a mentelmi jog „védőhálója” alól is kivételt jelent a közösség elleni uszítás bűncselekménye, amely esetén nem vonatkozik a mentesség a polgári jogi felelősségre – ez jelzi a társadalomra való veszélyességét is. Tehát felmerülhet a személyiségi jogi per lehetősége is. Ugyanis az adott közösség bármely tagja jogosult a magyar nemzethez, illetve valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséghez tartozásával összefüggésben a közösséget nagy nyilvánosság előtt súlyosan sértő vagy kifejezésmódjában indokolatlanul bántó jogsérelem esetén személyiségi jogát érvényesíteni.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dömötör: a korlátozó intézkedések működnek, fenn kell ezeket tartani

Dömötör: a korlátozó intézkedések működnek, fenn kell ezeket tartani

Mivel nincsen vakcina a koronavírus ellen, ezért a legtöbb, amit tenni lehet, hogy lassítják a terjedését, amelyhez a kormány korlátozó intézkedései láthatóan működnek, beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, de a következő hetekben is fenn kell azokat tartani.

Döbbenetes: Franciaországban több mint 4 ezren haltak meg idősotthonokban

Döbbenetes: Franciaországban több mint 4 ezren haltak meg idősotthonokban

Franciaországban 12 ezer fölé emelkedett a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, az áldozatok több mint harmada az idősotthonokban vesztette életét – közölte csütörtök esti sajtótájékoztatóján a francia egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója.

Boris Johnsont kiengedték az intenzívről

Boris Johnsont kiengedték az intenzívről

A jó hírt a Downing Street hivatalosan jelentette be.

Elsöprő a kijárási korlátozások meghosszabbításának támogatottsága

Elsöprő a kijárási korlátozások meghosszabbításának támogatottsága

A Századvég kutatásában megkéredezettek 91 százaléka szerint ez volt a lehető legjobb döntés.

Ez is segít: piacukat vesztett vállalkozásokat kapcsol össze az agrárkamara

Piacukat vesztő vállalkozásokat kapcsol össze az agrárkamara A koronavírus-járvány miatt hirtelen piacukat vesztő cégeket kíván segíteni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új internetes oldala, a NAK Piactér, a fejlesztés alatt álló felület már várja az érintett vállalkozások jelentkezését – közölte az agrárkamara csütörtökön az MTI-vel.

Szürreális csütörtök: eddig szigorításról, most felelősségről beszél az ellenzék, a fővárosi idősotthonba busszal mentek a fertőzöttekért, de Karácsony szerint azért, mert ők tesztelnek... Mi van?

Szürreális csütörtök: eddig szigorításról, most felelősségről beszél az ellenzék, a fővárosi idősotthonba busszal mentek a fertőzöttekért, de Karácsony szerint azért, mert ők tesztelnek... Mi van?

Ez a nap tökéletesen példázta a magyar ellenzék „van rajta sapka, nincs rajta sapka” hozzáállását. Az ellenzéki önkormányzatok eddig azzal támadták a kormányt, hogy nem elég szigorúak a korlátozások, most felhatalmazást kaptak az önálló döntésre, máris „felelősséghárításról” óbégatnak. A jelenség mintapéldája Karácsony Gergely főpolgármester, aki a hatáskörébe tartozó idősotthonban megfertőződöttek számáról saját sajtótájékoztatóján újságírói kérdésből értesült, de amikor a kormány intézkedett helyette, azonnal magyarázta a bizonyítványát.

Karácsony döntési jogkört akart, de képtelen dönteni

Kész röhej: Karácsony főpolgármester hazaküldte a közgyűlést, rendeleti úton irányít, de amikor erre tényleges kormányzati felhatalmazást is kap, akkor „felelősségáttolásról” szónokol, miközben képtelen dönteni, ezért a fővárosi rendőrkapitányra testálja a feladatot. Bravó, ilyen egy igazi városvezető...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére