Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin: Mi nem spekulánsok, hanem felelõs kormányzat vagyunk

Vincze Viktor Attila

2017.12.30. 08:55

Most a magyar családok biztonságban ünnepelhették a karácsonyt, és biztonságban élhetik mindennapjaikat is - nyilatkozta a 888.hu-nak Novák Katalin, aki szerint Soros György megkéri majd az árát a választások idejére idõzített pénzosztásának. Mi nem spekulánsok, hanem felelõs kormányzat vagyunk, stabil értékrenddel és világos célkitûzésekkel - mondta a Fidesz alelnöke, aki szerint a leszerepelt és felelõtlen ellenzék vádjaival szemben Magyarország minden tekintetben évrõl évre egyre jobban teljesít 2010 óta.

888.hu: Rendesen beindult a választási kampány, amelyben nap mint nap csak azt lehet hallani, hogy az ellenzék szerint minden rossz. Hitelesen kritizálhatnak-e bármit is a kormány szociális intézkedéseivel és politikájával kapcsolatban a ballibek?

Novák Katalin: Értelmes, építő jellegű kritikának természetesen lenne helye. Nincs nálunk a bölcsek köve, bizonyára hibázunk is, hiszen nagyon sok fontos döntést kellett meghoznunk az elmúlt években. Bizonyára lehetne még jobban csinálni. Az azonban nevetséges, sőt, egyenesen káros, amit az ellenzék művel. Az egyetlen eszköz a kezükben a kormány folyamatos ócsárlása, és persze a már-már szappanoperába illő marakodás a hatalmi pozíciókért. Emlékezzünk vissza, ők voltak azok, akik anyagi és erkölcsi értelemben is rengeteg kárt okoztak a magyar embereknek, adósságba taszították nem csak az államháztartást, de az önkormányzatokat és a háztartásokat is. A csőd szélére kormányozták az országot. Persze, amikor az ország végre jó irányba tart, gazdasági értelemben végre van mozgásterünk, és nem minden erőforrásunkat az adósságok visszafizetésére kell fordítani, hanem van lehetőség a magyar emberek jólétét növelni, akkor könnyű felelőtlen ígérgetésekbe belemenni. Láthatjuk, milyen tusakodás volt és van a baloldali miniszterelnök-jelöltek személye körül is, akik mintha abban bíznának, hogy a választók mindent elfelejtettek, és nem látnak át a szitán.

888.hu: A már bukottnak számító és a még soha semmilyen felelősséggel nem bíró ellenzékkel szemben, mi az amit a Fidesz elmúlt közel nyolc éves kormányzása fel tud mutatni eredményként?

Novák Katalin: 2010-ben a magyar embereket hihetetlenül magas adóterhek, magas rezsiköltségek sújtották, a devizahitelek miatt magyar családok százezrei kerültek kilátástalannak tűnő helyzetbe, az önkormányzatok adósságállománya 2002 és 2010 között meghatszorozódott, soha nem látott mélypontra csökkent a gyermekvállalási kedv és a házasságkötések száma, a munkanélküliség meghaladta a 11 százalékot, a gazdaság rosszul teljesített. A nemzet állapotát jelző összes mutató tekintetében nagyon rosszul álltunk. Ma jobban teljesít a gazdaságunk, a gyermekvállalási kedv hat év alatt 20 százalékkal emelkedett, a házasságkötések száma pedig másfélszeresére nőtt, soha nem látott mélyponton van a csecsemőhalandóság és a terhességmegszakítások száma. Egyre többen élnek munkából, ma már nem a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány jelent kihívást. Fiatalkori munkanélküliségben messze az európai uniós átlag alatt vagyunk. Megerősödtek a családok, jövőre közel 2000 milliárd forintot fordítunk családtámogatásokra, ami kétszer akkora, mint a nyolc évvel korábbi összeg. Átlagos jövedelem mellett a nagycsaládosok nem fizetnek jövedelemadót, és minden gyermeket nevelő család élvezheti a családi típusú adózás előnyeit. Az önkormányzatok adósságállománya megszűnt, de csökkent a felsőoktatási és egészségügyi intézmények, a háztartások és az állam adóssága is, és ami a legfontosabb: a magyar emberek a saját bőrükön érezhetik azt, hogy bővültek a lehetőségek. Szinte minden területen jelentősen nőttek a bérek, bevezettük az életpályák rendszerét, segítjük a családok otthonteremtését, gyermeknevelését. Az elmúlt évek egyik legnagyobb eredménye pedig az, hogy Magyarországot meg tudtuk őrizni egy biztonságos szigetnek itt, Európa szívében.

888.hu: A ballibek kedvenc vesszőparipája, hogy a Fidesz-kormány miatt menekülnek a fiatalok Magyarországról. Tényleg menekülnek?

Novák Katalin: Ezt a gyakran hangoztatott állítást nem tudják valós adatokkal alátámasztani. Tavaly készítettünk egy nagymintás, nyolcezer fős kutatást a fiatalok körében, amelyben arról is megkérdeztük őket, hogy szeretnének-e külföldön tanulni és dolgozni. A felmérésből világosan látszik, hogy a magyar fiatalok többsége csak tapasztalatszerzés céljából kíván külföldre menni, nem azért, mert úgy gondolja, hogy itt nem lehet boldogulni. Ez egy természetes és jó dolog, a kormány minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja a fiatalok külföldi tapasztalatszerzését, tanulmányait, hogy aztán a megszerzett tudást hazánkban is kamatoztathassák.

888.hu: A CSOK mennyire sikeres? Mennyire állja meg a helyét az ellenzéki fanyalgás, hogy a CSOK értékéből levon az ingatlanok áremelkedése?

Novák Katalin: A kedvezmény bevezetésével kettős célunk volt: egy gazdaságélénkítési és egy családpolitikai. Az építőipar dinamikusan fejlődik, idén szeptemberig másfélszer annyi új ingatlan épült, mint tavaly ilyenkor, sorra indulnak az újabb beruházások, ami egyértelműen igazolja a CSOK építőiparra gyakorolt pozitív hatását. Ami a családpolitikai célokat illeti, a programnak mérhető pozitív hatása van a gyermekvállalási kedvre is, hiszen minden harmadik család, amely igénybe veszi a kedvezményt, előre vállal gyermeket. A CSOK a 10 millió forintos kedvező kamatozású hitellel, a 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatással, az ötmillió forintos áfa-visszatérítési lehetőséggel egy vonzó segítség. Ha csak a már meglevő támogatások számát nézzük, önmagában is meggyőző eredmény, hiszen több mint hatvanezer családról van szó, ami közel 250 ezer embert jelent. Ezek a magyar családok a CSOK révén előrébb tudtak lépni az életükben. Látjuk, hogy az ingatlanárak az elmúlt években valóban emelkedtek, aminek számos oka van: a pozitív gazdasági konjunktúra, a nemzetközi folyamatok és a kereslet jelentős emelkedése is. A CSOK így is komoly segítség, enélkül sokkal kevesebben tudnának új otthonba költözni.

888.hu: Orbán Viktor miniszterelnök lapunkban mondta el először, hogy 2017 a lázadás éve lesz. 2018-ról pedig nemrég azt mondta a kormányfő, hogy az a családok éve lesz. Mit jelent ez majd a gyakorlatban?

Novák Katalin: Még több figyelmet, még több támogatást, még több információt a családoknak. Jövőre ismét emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye, immár havi 35 ezer forintra, a nagycsaláddá válók jelzáloghiteléből egy-egy millió forintot engedünk el gyermekenként. Gyermekvállalás esetén részben vagy teljesen elengedjük az édesanya diákhitelét, a sikeres nyelvvizsga és a KRESZ vizsgadíjait is visszakaphatják a fiatalok. Jövőre elindul a Köldökzsinór program, ami azt jelenti, hogy akárhol születik egy magyar gyermek a világon, a szülei megkapják legalább egy részét annak a támogatásnak, amely a Magyarországon megszületett gyermekek után jár. Számos adminisztratív teher is lekerül jövőre a családokról. A családok éve arról is szól majd, hogy szeretnénk felhívni minél több fiatal, családalapítás vagy gyermekvállalás előtt álló figyelmét a rendelkezésükre álló lehetőségekre, hiszen a támogatásokat ismerni is kell ahhoz, hogy élni tudjanak velük az érintettek.

888.hu: Lesznek-e teljesen új lépések 2018-ban a családpolitika területén?

Novák Katalin: Nagyon sok feladatunk és tervünk van. A már meglévő kedvezmények hatékony működését folyamatosan vizsgáljuk, de új dolgokat is tervezünk. Az elmúlt években sikerült hatékony lépéseket tenni egy családbarát ország felé, de még korántsem értünk célba. Szeretnénk, hogy mindenhol családbarát közeg fogadja a magyar embereket, a munkahelyek, a hivatalok, az éttermek, de akár a fesztiválok is minél inkább szem előtt tartsák a családok érdekeit. Sokat kell még dolgoznunk a munkaadókkal közösen azért, hogy a munkaerőpiac rugalmasabbá váljon. Erre azért van szükség, mert a jelenlegi munkahelyi keretek között ma nagyon nehéz a családoknak egyszerre a gyermekekről vagy idős szülőkről is gondoskodniuk, és a munkahelyükön is derekasan helytállni. A dolgozóknak ma általában reggeltől késő délutánig a munkahelyeiken kell lenniük úgy, hogy feladataikat sokszor még otthonra is magukkal viszik. Ezen szeretnénk változtatni a munkavégzés feltételeinek a jelenleginél rugalmasabbá tételével. Erre megoldást kínálhat a távmunka, a rugalmas munkaidő, a csúsztatott munkaidő vagy az ún. job sharing, amikor egy munkakört többen osztanak meg egymás között. 2018-ban szeretnénk a magyarországi szülészeteket is valóban családbaráttá tenni. Ez nem az alternatív szülészetről szól, hanem arról, hogy a szülés meghitt, a lehetőségekhez mérten pozitív élmény legyen. A családbarát szülészetek legfőbb célja, hogy a szülészetek minél inkább a párok igényeinek megfelelően nyújtsanak szolgáltatást. Amikor a családok érdekeit szolgáló politikáról beszélünk, akkor a konkrét intézkedések mellett legalább ilyen fontos a biztonság. Sokat dolgozunk azért, hogy a magyar családok biztonságban tudhassák gyermekeiket, és biztonságban élhessék mindennapjaikat. Ebből nem engedünk.

888.hu: Soros György aktív szereplőként beszállt a magyar választási kampányba, és ennek részeként hirtelen elkezdte kiterjeszteni a hálózatának a működését a vidéki Magyarországra is. Soros a karitatív szervezeteken keresztül tervezett intenzív pénzosztásával leplezetlen szavazatvásárlásra készül?

Novák Katalin: Bevallom, nagyon örülnék neki, ha Soros György kiszállna a magyar belpolitikából, és a migránsok betelepítését sem próbálná minden eszközzel Európára kényszeríteni, akkor nem kellene ennyit foglalkoznunk sem Soros Györggyel, sem a tervével, sem a most épülő hálózatával. Ha már Soros György, egyet nem szabad elfelejteni vele kapcsolatban: mindig elvár valamit a pénzéért cserébe, hiszen ő egy pénzügyi spekuláns, a tőke embere, aki a pénzéből, a „befektetéséből” haszonra számít. Soros György többször is elmondta, leírta már, hogy mit gondol például a bevándorlásról, érdemes elolvasni azt a hatpontos tervét, amelyben elmondja, hogyan kellene betelepíteni minimum évente egymillió embert, s ahhoz milyen finanszírozási mechanizmust rendelne. Amit pedig most Magyarországon látunk, az nem más, minthogy a magyar származású milliárdos a választások közeledtével minden eddiginél szélesebb körben vonultatja fel erőforrásait, szeretne beavatkozni a magyar belpolitikába. Ha egy civil szervezetnek támogatást nyújt, akkor annak megvan az ára is. Amit elvár cserébe, az az ideológiájának, a céljainak képviselete. Ez a nemzetek, a nemzetállamok leépítését, az Európai Egyesült Államok létrehozását, a családi és keresztény értékek lebontását, a migráció széles körű támogatását jelenti. Soros György úgy csinál, mintha a törvények felett állna. Számára ezt is jelenti a nyílt társadalom. Hálózatot épít, politikai befolyásra tör, anélkül, hogy ezt transzparensen, a politikai pártokra érvényes szabályok betartásával tenné. Ha meg szeretné dönteni az Orbán-kormányt, tegye ezt versenybe szállva, alakítson pártot, induljon a választásokon, és győzze le tisztességes versenyben azt, akit le akar. No nem mintha ezt kívánnám magunknak!

888.hu: A Fidesz-kormány következetesen kiáll a keresztények, a kereszténység és a keresztény értékek mellett. Miért éri ez meg? Miért vállalják ezt fel önök, amikor emiatt a balliberális erők részéről mind itthon, mind külföldön súlyos támadások érik a kormányt és Magyarországot egyaránt?

Novák Katalin: Nem spekulánsok, hanem felelős kormányzati erő vagyunk, stabil értékrenddel és világos célkitűzésekkel. Kötelességünk kiállni a keresztény értékek mellett. Nem érdekből, nem számításból. Ez természetes feladatunk, hiszen beláthatatlan következményei lennének annak, ha Európa és benne Magyarország megszűnne kereszténynek lenni, vagy ha feladnánk a gyökereinket egy értékmentes Európa érdekében. Látva, ami körülöttünk történik, én inkább fordítva tenném fel a kérdést. Mi magyarázhatja azt, hogy a keresztény Európa vezetői nem foglalkoznak ezzel a problémával? Hogy lehet, hogy nem féltik a kereszténységet? Miért nem tartanak attól, ha a kontinensünk megszűnik kereszténynek lenni, akkor azzal gyakorlatilag Európa jövőjét veszélyeztetik, a leigázásunkat segítik elő? A válasz végtelenül kiábrándító: öntelt és álszent hitük abban, hogy a „befogadott” kultúrák elismerik és alkalmazkodnak majd az általuk tökéletesnek gondolt értéksemleges/értékmentes szellemiségükhöz. De ez teljes félreértelmezése a valóságnak. Ráadásul mindez egy olyan időszakban történik, amikor a modern kori népvándorlás a biztonsági aspektus mellett valós kihívást intéz Európa kultúrája, etnikai, vallási összetétele ellen. Éppen most lenne szükség arra, hogy megerősítsük elkötelezettségünket a keresztény értékek mellett, de sajnos nem ez történik Európában. Ha ölbe tett kézzel végignéznénk azt, ami a szemünk előtt zajlik, akkor az önfeladás útjára lépnénk. Ez viszont ránk, magyarokra egyáltalán nem jellemző, foggal-körömmel küzdöttünk ellene a múltban, és küzdünk ellene a jelenben is. Amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, ezt a küzdelmet folytatni fogjuk.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Karácsony a kereszténységén, Márki-Zay saját közönségének hozzátartozóin gúnyolódott

Magyarország kontra Soros – a HírTV bemutatja Tucker Carlson új filmjét.

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Jamie Oliver a fakanalat is csak politikailag korrekt módon forgathatja

Könnyen megakadhat a falat annak a tokán, aki Jamie Oliver útmutatásai alapján főz. Kiderült, hogy a nálunk is jól ismert brit séf nem a politikai korrektség legújabb szabályai szerint készíti az ételeit. Azaz a sütéssel, főzéssel – még – nincs baj, ám a fogások elnevezése, nos, az hagy némi kívánnivalót maga után.

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére