Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem jár rosszul az USA, ha Európa feláldozza önmagát

Fábián Eszer

2022.08.04. 12:00

Az USA gazdaságilag nem jár rosszul azzal, ha Európa önmagát áldozza fel az Oroszországgal szembeni világhatalmi konfliktusában, az orosz gazdaság eközben köszöni szépen, nem hatotta meg a szankciós politika, ellenben az uniós tagországok szenvednek miatta – jelentette ki a 888.hu-nak adott interjújában Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője.

 

888.hu: Mennyiben járultak hozzá az elszálló energiaárakhoz az Oroszországra kivetett európai szankciók?

Pálfalvi Milán: Teljes mértékben. Brüsszel beáldozta Európa stabilitását egy rossz logika mentén, ami a szankciós politikában ölt testet. Ezért emelkedtek az energiaárak Európa-szerte drasztikusan. Magyarországon azonban a kormány védi a családokat a rezsicsökkentéssel, a lakossági piaci árral, ami egyedülálló az Unióban. Eközben német csúcsvezetők pénzügyi összeomlástól és lázongási hullámtól tartanak. A Gazprom pedig bejelentette, hogy a szankciók miatt nem indítják újra az Északi Áramlatot. A kedves Olvasóban felmerülhet a kérdés, hogy mégis mire számítottak Brüsszelben? A káosz veszélye fenyegeti őket, amiből mi szeretnénk kimaradni!

888.hu: Miért van az, hogy ha a nyugati politikai elit megszólal az energiaárak azonnal növekedni kezdenek?

Pálfalvi Milán: A piac ugyanis egyből beárazza. Arra készül, mi van akkor, ha a tendencia úgy marad, ahogy az éppen aktuális körülmények állnak. Ezt józan ésszel bárki képes felmérni, a Brüsszeli politikai elitet kivéve. Úgy tesznek, mintha éppen az lenne az érdekük, hogy az európai emberek ellenében hozzanak döntéseket. Ez nem összeesküvés elmélet, hanem ezt mutatják a tények, a következmények gyakorlatias értékeléséből egyenes ez olvasható ki.

Forrás: Facebook

 

888.hu: Azt látjuk, hogy extrém spórolásba kezdtek Nyugat-Európában és még csak nyár van. Mik a kilátások az őszre és télre?

Pálfalvi Milán: A jelen folyamatok elég kilátástalanok. Pénzügyi összeomlást, felkelési hullámokat vizionálnak német csúcsvezetők, a Gazprom nem indítja újra az Északi Áramlatot. De ami ennél is rosszabb, hogy olyan vezetők állnak Európa élén, akik nemhogy megelőzni nem tudták, hanem ők okozzák a bajt, vagyis annak helyes kezelését sem várhatjuk tőlük. Afelől pedig kétségünk ne legyen, hogy ez nekik sajnos így éri meg, különben nem végeznék el ezt a piszkos munkát, Európa önmaga tönkretételét. Szomorú látlelet ez a liberális demokráciáról.

888.hu: Az EU az orosz olajra már elfogadta az embargó bevezetését, a hetedik szankciós csomagban a gázszállítások megszüntetését akarták beemelni, de ez végül nem történt meg. Ami késik nem múlik vagy ez a józan ész győzelme volt?

Pálfalvi Milán: A józan ész nálunk, magyaroknál megvan, győzelmet akkor aratna a helyes gondolkodás, ha a jelenlegi téves logikát teljes egészében elfelejtené Brüsszel. Vagyis ki kellene dobni a szankciós politikát az ablakon, nem a két háborús fél közül kellene választania Európának, hanem a béke mellett kellene állnia, és annak érdekében megtennie mindent. Éppen úgy, ahogyan ezt Orbán Viktor miniszterelnök még a háború kirobbanását megelőzően és azóta is következetesen teszi. A Nézőpont Intézet kutatása kimutatta, a magyar kormányfőt tartják az emberek a leginkább békepárti politikusnak. Bárcsak Brüsszelről is elmondható lenne ez.

(Photo by Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

 

888.hu: A magyar miniszterelnökön kívül gyakorlatilag egy nyugati politikus sem szorgalmazza a béke létrejöttét, a szankciózást és fegyverek küldését annál inkább, emiatt viszont rohamléptekkel megyünk a recesszió irányába. Meddig tartható ez az álláspont?

Pálfalvi Milán: Sajnos a nyugati téves gondolkodásnak nincs határa. Ezt látjuk Brüsszel politikáján. Emiatt én elég szkeptikus vagyok a jövőt illetően. Amíg az Egyesült Államok elnökét Joe Bidennek hívják, kedvező elmozdulást aligha várhatunk az európai hozzáállásban. Meggyőződésem, hogyha Donald Trump nyerte volna meg a választást Amerikában, nem kellene háborúról, energiaválságról beszélnünk. Az európai ember abban reménykedhet, hogy Trump politikai súlya megnő, és ez kedvező befolyással lesz a folyamatokra.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

888.hu: Kinek áll érdekében Európát meggyengíteni?

Pálfalvi Milán: Soros György az USÁ-ból biztat minket, azaz Európát, hogy tartsunk ki. Az USA gazdaságilag nem jár rosszul azzal, ha Európa önmagát áldozza fel az Oroszországgal szembeni világhatalmi konfliktusában. Az orosz gazdaság eközben köszöni szépen, nem hatotta meg a szankciós politika, ellenben az uniós tagországok szenvednek miatta. A képlet tehát egyszerű. Tengerentúli érdekből Brüsszel beleugrott a kútba és annak fenekén ülve most azon gondolkodik, hogyan ugrana bele újra. Teljesen abszurd a helyzet. Ha ezeknek a felelőtlen vezetőknek az a céljuk, hogy Európa elbukjon és káoszba taszítsa önmagát, akkor jár nekik a sikerdíj a megbízójuktól. Ennek súlyos árát viszont az itt élő emberek fizetik meg. Egyedüliként a magyar kormány folytat megfelelő politikát, amiért kígyót-békát mondanak is ránk nyugati lapok. Ki kell mondani, a nyugati, mainstream világ kifordult önmagából.

888.hu: Nem úgy tűnik, hogy az európai országok figyelembe vennék a saját érdekeiket. Létezik egyáltalán olyan, hogy európai vagy tagállami érdek?

Pálfalvi Milán: Természetesen létezik, csak a választók egyértelmű összefogása és nyomása nélkül nem jut érvényre. Magyarországon erős a szuverenitás kérdése, nálunk ennek köszönhetően van is stabilitás. Azt kívánom Európának, legyen olyan mint Magyarország! Akkor a legtöbb gondjától megszabadulna. Ha nem is egy csapásra, de megfelelő vezetővel, látjuk, mit lehet elérni 10-12 év alatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mi építünk, ők rombolnak

Mi építünk, ők rombolnak

A baloldalnak fizikai fájdalmat okoz, hogyha Magyarországon valami fejlődik. Annyira bántja őket, hogy minden erejükkel harcolnak ellene. Persze, ezt nem véletlenül teszik. Ez a külföldi megrendelők érdeke.

Századvég: Erősen megosztja az európai közvéleményt Ukrajna felfegyverzése

Az Európai Unió 27 tagállamából mindössze 9 országban értett egyet a válaszadók több mint fele azzal az állítással, hogy az Európai Unió és tagjai vásároljanak fegyvert Ukrajnának, több tagállam a saját lakossága elutasító véleménye ellenére támogatja fegyverekkel Ukrajnát – derül ki a Századvég Európa Projekt-kutatásából, amelyről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Olajozottan megy a felvételi

Olajozottan megy a felvételi

Azt írja az újság, hogy félmillió forint segít átlendülni a felvételi vizsga okozta nehézségeken.

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében, és nem fog belesodródni a háborúba – mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök szerint az infláció egy közellenség, le kell törni az inflációt, majd azt mondta: úgy számol, hogy február-március körül csökkenni fog az infláció, decemberre pedig egy számjegyű lesz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére