Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mészáros Ádám: Újbuda eredményei és jövője a legfontosabb számomra

Ányos Miklós

2019.10.12. 19:10

Új jelölt indul Budapest XI. kerületében, Kelenvölgy, Péterhegy, Kőérberek, Kamaraerdő és Őrmező képviseletében, a 13-as egyéni választókörzetben, a Fidesz-KDNP színekben. Rendhagyó interjúnkban Mészáros Ádámot kérdeztük.

888: Új jelölt, új lendület?

Mészáros Ádám: Minden területen, így a politikában is fontos a fiatalítás. A helyi képviselő-csoportunknak is fontos, hogy a kellő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkező fiataljainak is lehetőséget biztosítson. Egy képviselő testület életében lényeges a kiegyensúlyozottság, ezért ugyanúgy szükség van a rutinos, de a lendületes fiatal képviselőkre is. Megválasztásom esetén ezt a szemléletet, dinamikát szeretném megjeleníteni a testületben.

888: Milyen tapasztalatokat szerzett eddigi munkái során, és azt hogyan tudná kamatoztatni Újbuda és a körzete érdekében?

Mészáros Ádám: Közgazdászként végeztem, évekig a bankszektorban tevékenykedtem, ahol kis- és középvállalkozások finanszírozásával foglalkoztam. Évek óta dolgozom Hoffmann Tamás polgármester úr kabinetjében, aminek köszönhetően átfogó képpel rendelkezem az önkormányzat működéséről és a helyi politika sajátosságairól.

888: Ha Önt megválasztják október 13-án, milyen fejlesztésekre számíthatnak a körzet lakói?

Mészáros Ádám: Szeretném a környék zöldövezeti arculatát megőrizni. Fontosnak tartom az itt élő emberekkel, helyi szervezetekkel, intézményekkel való kommunikációt. Nagy hangsúlyt kell kapnia a közbiztonság védelmének, a közlekedés és az utak javításának. A zöldfelületek rendben tartása, a tisztaság megőrzése, a család és állatbarát környezet is fontos. Szabadidős közösségi terek kialakítását és sportolási lehetőségek megteremtését is tervezem. Újbuda eredményei és jövője a legfontosabbak számomra.

888: Buda fejlődésében Újbuda láthatóan kiválóan szerepel, amióta Hoffmann Tamás a polgármester. Melyek azok a fejlesztések, amik hozzájárultak ehhez?

Mészáros Ádám: Közös munkával alakítottuk és korszerűsítettük köztereinket. Büszkék vagyunk arra, hogy a Bikás parkból mára egy kikapcsolódásra alkalmas szabadidőpark lett. Sorra újítjuk meg az utakat, új játszótereket építettünk, mely a kisgyerekes családokat szolgálja. Büszkék vagyunk a Móricz Zsigmond körtérre és a Gombára, amely mellett a Bartók Béla út mára a főváros egyik jelentős kulturális központja lett. Épül a Gyermek-egészségügyi Centrum, óvodákat újítottunk fel, és közel kétszáz új férőhelyet alakítottunk ki.

888: Melyek a következő évek legfontosabb beruházásai Újbudán?

Mészáros Ádám: Hoffmann Tamás polgármester úr konzultáción kérdezte meg a kerület lakóit arról, hogy milyen fejlesztéseket tartanak fontosnak, a már meglévők mellett. 2017-ben megszületett az önkormányzati klímastratégia, az intézkedések erre épülnek a jövőben. Növeljük a zöldfelületeket, bővítjük a zöldsávokat, a szilárd burkolatokat csökkenteni fogjuk. Tízezer fát és ötvenezer cserjét ültetünk a meglévők mellé a következő években.

Újbuda vezetésének tervei között szerepel, hogy az átmenő forgalom csillapításával együtt mélygarázsokat létesítsen a kerületben, így az új parkolók kialakításával sem csökken a zöldfelület sem. Fejleszteni fogjuk a kötöttpályás közlekedést, ahogyan a kerékpárosokat is segíteni kell további kerékpárutakkal.

888: Az ellenzék egy volt szélsőjobboldalit indít Ön ellen, aki közben összefogott a gyurcsányista-párttal. Milyen üzenete van ennek?

Mészáros Ádám: Úgy gondolom, hogy egy jobbikos pártfunkcionárius, aki váltogatja az identitását és összefog Gyurcsányékkal, az hiteltelenné teszi saját magát, és alkalmatlan az itt élők képviseletére.

888: Ön szerint mi a tétje az önkormányzati választásnak Újbudán?

Mészáros Ádám: A választás tétje nem kisebb, mint hogy marad-e Hoffmann Tamással a rend és béke, a kiszámítható és folyamatos fejlődés, a lakosság bevonása a döntésekbe és a helyi közügyekbe. Az ellenzéki botrányhős László Imre, Gyurcsány és a volt SZDSZ-es Lakos Imre bábja, vele együtt a törvénytelenség és a korrupció térne vissza a kerületbe.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A kárpátaljai magyarok szovjet lágerekbe hurcolására emlékeztek

A kárpátaljai magyarok szovjet lágerekbe hurcolására emlékeztek

Gyászünnepséggel és félezer fős emlékmenettel emlékeztek meg szombaton Kárpátalján arról, hogy 75 évvel ezelőtt deportálták a sztálini lágerekbe a vidék magyar férfilakosságát a megszálló szovjetek.

Szakértő: több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

Szakértő: több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

Több ezer migráns torlódott fel Bosznia-Hercegovinában, de a számuk akár több tízezerre is nőhet a jövőben – közölte a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Macronnál forró az ősz: vízágyúkkal oszlatta a tüntetőket a párizsi rendőrség

Macronnál forró az ősz: vízágyúkkal oszlatta a tüntetőket a párizsi rendőrség

Könnygázzal és vízágyúkkal oszlatott a párizsi rendőrség szombaton a sárgamellényes tüntetéssorozat egyéves évfordulójának alkalmából megrendezett – rendbontásba torkolló – megmozduláson.

A lázadó lázadása

A lázadó lázadása

Egy MG nevű, Indexes, önmaga ellen is lázadó tollforgató a Puskás Aréna megnyitóját is a magyar teljesítmény elleni támadásra használta fel.

Magyarok összetartozásáról szóló dal így még nem triggerelt be indexes firkászt

Magyarok összetartozásáról szóló dal így még nem triggerelt be indexes firkászt

Miklósi Gábor a VIP páholy kellős közepén úgy döntött, a Nélküled alatt inkább ülve marad, mert neki nem jelent semmit. A kérdés akkor csak az: minek ment oda?

Fidesz: a Momentum az új SZDSZ

Új SZDSZ-nek nevezte a Fidesz-frakció szóvivője a Momentumot, amely nyíltan nemzetellenes politikát folytat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére