Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács István a 888-nak: „Profi Facebook-harcost képzünk belőled!”

888.hu

2020.08.06. 12:45

Egy hónappal ezelőtt elindult a Megafon, amelynek alapítójával, Kovács Istvánnal a 888.hu is készített egy interjút a kilövéskor. A Facebookon tegnap megjelent videójuk apropóján kérdeztük Kovács Istvánt arról, hogy mi történt egy hónap alatt a Megafonban. Interjú.

888.hu: Hogyan telt az elmúlt hónap?

KI: Azt tudom mondani, hogy szerencsére hatalmas az érdeklődés a Megafon iránt. Egy hónap alatt több mint kétezer ember regisztrált a honlapunkon, és folyamatosan bővül a csapatunk is. Sokan vannak, főleg fiatalok, akik úgy érzik, egyetértenek a céljainkkal és fel szeretnék venni a kesztyűt a baloldali megmondóemberekkel, véleményvezérekkel. Az elvárás tehát nagy, de ahogy szokás mondani, teher alatt nő a pálma. Egész nyáron azon fogunk dolgozni, hogy szeptemberben bemutathassuk Magyarország legjobb közösségimédia-képzését.

888.hu: Ön profi Facebook-harcos? A videójukban azt mondják, ilyeneket szeretnének képezni.

KI: Bár magam is napi szinten Facebookozom és használom a közösségi médiát, azért profi harcosnak nem nevezném magam. Viszont a munkatársaim és a partnereink, akikkel együtt alakítjuk ezt a projektet, szerencsére azok. Folyamatosan dolgozunk a képzési tervünkön, és igyekszünk egy olyan tanfolyamot összerakni, amely a legversenyképesebb tudással vértezi fel azokat, akik elvégzik. A jelentkezők megtanulhatják majd, hogyan kell láthatóan jelen lenni és jelen maradni az online térben, hogyan tudnak újabb és újabb követőkre szert tenni és maguk is közösséget építeni, mik a magyar közösségi média legnépszerűbb platformjainak működési elvei. De emellett sok más hasznos dolgot is meg fogunk mutatni nekik a legújabb trendekről és praktikákról, hiszen ezek manapság elengedhetetlenek ahhoz, hogy otthonosan mozogjunk a Facebookon vagy az Instagramon.

888.hu: Mikor és hogyan lehet majd jelentkezni?

KI: A honlapunkon, a www.megafon.hu oldalon lehet jelentkezni, egészen augusztus 20-áig. Terveink szerint augusztus utolsó hetében már a személyes interjúk fognak zajlani a Megafon budapesti irodájában, és ezután szeptemberben indulhat a tréning. Ha megvan a pontos időpont, természetesen a Megafon Facebook-oldalán és a honlapunkon is kihirdetjük majd.

888.hu: Kiknek a jelentkezését várják?

KI: Mindenkiét, aki egyetért a céljainkkal, és aki érez magában elég tehetséget és bátorságot ahhoz, hogy elmondja a véleményét a nagyközönségnek is. Az, hogy ma ehhez bátorság kell, nem titok, hiszen mindent elsöpör a liberális véleménycunami – ezt nap mint nap láthatjuk. Azt nem gondolom, hogy a jobboldaliak, a konzervatív-keresztény érzelmű emberek kevesebben lennének, mint a balliberálisok. Azt azonban igen, hogy sokszor feleslegesen maradunk csöndben, és elfogadjuk, hogy a hangos kisebbség mondja el mindenhol a véleményét. Holott nem kellene ezt tennünk. Vessünk csak egy pillantást az Egyesült Államokban történtekre. A nyugati konzervatívok évtizedeken keresztül tétlenül nézték, ahogy a liberális véleményterror mindenhová beférkőzik. Gondoljunk csak bele, nem tudunk már úgy sorozatot nézni, regényt olvasni, vagy akár csak bemenni úgy a munkahelyünkre – több ismerősömtől hallom, hogy a multicégek mit művelnek például egy Pride-hónap kapcsán –, hogy ne a baloldali, sokszor marxista kommunista eszméket vallók próbálják megmondani nekünk, hogyan éljünk, mit szeressünk, vagy éppenséggel mit együnk. Nekem ebből személy szerint elegem van, és nagyon szeretném, ha ezen tudnánk változtatni, ha el tudnánk mozdítani a mérleg nyelvét. Ha nem cselekszünk, és itthon is hallgatunk, mint oly sokan tették ezt a nyugati világban, akkor ránk is hasonló sors vár.

888.hu: Mi a kitűzött cél? Mi az, amivel elégedett lenne?

KI: Azt szeretnénk, ha a jobboldaliak azt éreznénk, hogy nincsenek egyedül. Legyünk őszinték: ha az ember leül a számítógépe elé vagy nyomkodja az okostelefonját, akkor azért nem ez az érzése. Hogy egy példát mondjak önnek: 2010-ben Magyarországon még csak 2,1 millió felhasználó volt a Facebookon, ma már több mint 6,2 millió. A magyarországi Facebook-felhasználók száma tehát évről évre egyre csak nő, a balliberális hangok pedig ezáltal egyre hangosabbak a neten. A Megafont azért indítottuk el, hogy ha vannak olyanok, akik emiatt a túlsúly miatt nem merik elindítani saját oldalukat, vagy egyszerűen csak nem biztosak abban, hogyan kell ezt csinálni, akkor mi megmutathassuk nekik, hogyan érdemes, szakmai fejlődési lehetőséget nyújthassunk, segíthessünk az indulásukban. Ez persze nem jelenti azt, hogy a jelentkezők egyből milliós nézettségeket fognak produkálni. Ez egy hosszú, időigényes tanulási folyamat. Mi leginkább abban tudunk segíteni, hogy a befektetett energia jól hasznosuljon. De hogy a kérdésére is válaszoljak: konkrét számokat azért nem tudok még önnek mondani, mert ahhoz először le kell ülnünk a képzésünkre jelentkezőkkel, meg kell ismernünk őket, hogy lássuk, kik azok, akikben van potenciál, és kikben nincs. Én nagyon bízom benne, hogy találni fogunk egy-két olyan arcot, akinek a gondolatai érdemesek arra, hogy a jobboldali online közösséggel is megismertessük.

888.hu: Mennyibe fog kerülni ez a képzés?

KI: Teljesen ingyenes lesz. Az egyetlen elvárásunk, hogy a résztvevők személyesen jelenjenek meg a képzéseken. A pontos helyszínt később fogjuk csak elárulni, de az már biztos, hogy Budapesten tartjuk majd őket, és négy teljes napig fognak tartani. Én azt gondolom, hogy egy ilyen lehetőséget nem szabad kihagynia annak, akit egy kicsit is érdekel a közösségi média. Arra bátorítok tehát mindenkit, hogy jelentkezzen, nagyon jó lesz!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az Európa-ligában folytatja az FTC

Az Európa-ligában folytatja az FTC

A Ferencváros hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Qarabagtól a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel alulmaradt a párharcban.

Nagyon komoly kockázatokkal járhat a zaporizzsjai atomerőmű lövetése

Nagyon komoly kockázatokkal járhat a zaporizzsjai atomerőmű lövetése Ukrajna orosz csapatok kezére került déli részén – jelentette ki kedden Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője.

A baloldal nem érzi, hogy mikor kéne abbahagyni

A baloldal nem érzi, hogy mikor kéne abbahagyni

Tünciket szerveznek mostanában. Van, hogy kétnaponta. A hiba csupán annyi, hogy ezekre senki nem kíváncsi.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére