Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kósa Ádám szégyenteljesnek tartja Márki-Zay Péter megnyilvánulását

Prokaj Dávid

2022.01.24. 18:30

A Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérdezte a 888.hu arról, hogy mi a véleménye a baloldal miniszterelnök-jelöltjének botrányos kijelentéséről.

 

888.hu: A hétvégén a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter pejoratív módon használta a „fogyatékos” szót, amikor ezzel a szóval minősítette az általa csak „fideszes propagandistáknak” minősített jobboldali influenszereket és újságírókat. Önnek erről mi a véleménye?

Kósa Ádám: Vasárnap este hamarabb találtak meg a visszhangok, mint maga a kijelentés, hiszen ezek az élő bejelentkezések nem akadálymentesek számomra. Olvasva az elhangzottakat, már volt időm egy kis távolságtartással tekinteni erre, bár nem volt könnyű érintett személyként. Szégyenteljesnek tartom ezt a megnyilvánulást, bár úgy gondolom, hogy korábbi hasonló kirohanásaiból egyenesen következett.

888.hu: Ön szerint megengedhet magának egy ilyen kijelentést egy miniszterelnöknek készülő politikus?

Kósa Ádám: Nem engedhet meg egyetlen közszereplő sem. Az, hogy milyen pozícióra készül, az hatványozottan súlyosbítja a tettet, de ez szerintem pozíciótól független. Az emberről magáról árul el nagyon sokat, hogy miként nyilvánul meg. Miniszterelnök-jelöltként azonban a teljes ellenzéki oldalt képviseli, amit ő mond, az a háta mögött álló politikai erők szava is. Hát ezt most sokan meghallottuk. Igen, még a siketek is.

888.hu: Mire számíthatnak a magyarok egy olyan kormánytól, melynek tagjai közt egy se akad, aki elhatárolódott volna bármelyik sértő megjegyzés után?

Kósa Ádám: Semmi jóra. Korábban hiába szerettünk volna legalább nemzeti minimumokban számítani rájuk, nem lehet. Most emberileg is egyre mélyebbre ássák magukat. Azon ellenzék, amelyik a Parlament ülésein sem tud viselkedni, az ilyen miniszterelnök-jelöltet érdemel, ez az előválasztás hozadéka. Nekünk azonban arról kell döntenünk április 3-án, hogy milyen kormány vezessen minket. Nos, abban nem lehet helye sem Márki-Zay Péternek, sem cinkosan hallgató társainak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita, Szilágyi György jobbikos képviselő élettársa. A Blikknek nyilatkozva a nyíregyházi édesanya úgy fogalmazott: egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele. Mint mondta, heteken keresztül se éjjele, se nappala nem volt a bulin történtek után.

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Az új kormányban vannak nagy visszatérők és pár miniszteri területen újoncnak számító kormánytag is, de vajon kik ők és miért kerültek a kormányba?

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

„De ha a gondolat elrontja a beszédet, akkor a beszéd megronthatja a gondolatot is.“ George Orwell idézete jutott eszembe, miközben Gyurcsány hétfői parlamenti felszólalását hallgattam és a Direkt36 által nyilvánosságra hozott baloldali belső viszályokról olvastam.

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

A CPAC Hungary konferenciát május 19-én és 20-án rendezik meg Budapesten. Az esemény főszónoka Orbán Viktor lesz.

Itt a nyár, libsi, a Balatont alázd

Itt a nyár, libsi, a Balatont alázd

Épphogy elérte a 20 fokot a hőmérséklet, ismét megjelentek a Balatont gyalázó cikkek. Annyira unalmasak és annyira kiszámíthatóak már a hazájukkal kezdeni semmit nem tudó balliberálisok, hogy nevetségesbe csap át a vergődésük.

Csak felfelé: a magyar gazdaság érte el a legmagasabb növekedést az EU-ban

A KSH első becslése alapján 8,2 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye 2022 első negyedévében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére