Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kósa Ádám szégyenteljesnek tartja Márki-Zay Péter megnyilvánulását

Prokaj Dávid

2022.01.24. 18:30

A Fidesz európai parlamenti képviselőjét kérdezte a 888.hu arról, hogy mi a véleménye a baloldal miniszterelnök-jelöltjének botrányos kijelentéséről.

 

888.hu: A hétvégén a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter pejoratív módon használta a „fogyatékos” szót, amikor ezzel a szóval minősítette az általa csak „fideszes propagandistáknak” minősített jobboldali influenszereket és újságírókat. Önnek erről mi a véleménye?

Kósa Ádám: Vasárnap este hamarabb találtak meg a visszhangok, mint maga a kijelentés, hiszen ezek az élő bejelentkezések nem akadálymentesek számomra. Olvasva az elhangzottakat, már volt időm egy kis távolságtartással tekinteni erre, bár nem volt könnyű érintett személyként. Szégyenteljesnek tartom ezt a megnyilvánulást, bár úgy gondolom, hogy korábbi hasonló kirohanásaiból egyenesen következett.

888.hu: Ön szerint megengedhet magának egy ilyen kijelentést egy miniszterelnöknek készülő politikus?

Kósa Ádám: Nem engedhet meg egyetlen közszereplő sem. Az, hogy milyen pozícióra készül, az hatványozottan súlyosbítja a tettet, de ez szerintem pozíciótól független. Az emberről magáról árul el nagyon sokat, hogy miként nyilvánul meg. Miniszterelnök-jelöltként azonban a teljes ellenzéki oldalt képviseli, amit ő mond, az a háta mögött álló politikai erők szava is. Hát ezt most sokan meghallottuk. Igen, még a siketek is.

888.hu: Mire számíthatnak a magyarok egy olyan kormánytól, melynek tagjai közt egy se akad, aki elhatárolódott volna bármelyik sértő megjegyzés után?

Kósa Ádám: Semmi jóra. Korábban hiába szerettünk volna legalább nemzeti minimumokban számítani rájuk, nem lehet. Most emberileg is egyre mélyebbre ássák magukat. Azon ellenzék, amelyik a Parlament ülésein sem tud viselkedni, az ilyen miniszterelnök-jelöltet érdemel, ez az előválasztás hozadéka. Nekünk azonban arról kell döntenünk április 3-án, hogy milyen kormány vezessen minket. Nos, abban nem lehet helye sem Márki-Zay Péternek, sem cinkosan hallgató társainak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére