Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ifj. Lomnici Zoltán a 888-nak a nemzeti konzultációról

888.hu

2020.02.13. 11:55

Soros-szervezetek szítják a hangulatot Gyöngyöspatán, védik a bűnözőket a jogkövető társadalommal szemben, mindezzel óriási társadalmi feszültséget okozva. Orbán Viktor a tegnapi kihelyezett frakcióülésen bejelentette: újabb nemzeti konzultáció készül. A választókkal való kommunikációról, a nemzeti konzultáció jelentőségéről és az NGO-k hangulatkeltő szervezkedéséről kérdeztük a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét, ifj. Lomnici Zoltánt.

888: Mi a jelentősége a civil szervezetek elmúlt időszakban végzett hangulatkeltő tevékenységének, illetve hogyan segíthet ezen egy nemzeti konzultáció?

Ifj. Lomnici Zoltán: A nemzeti konzultáció egy kiemelkedően időtálló hungarikum. Lehetőséget biztosít a magyar emberek számára, hogy az őket érintő fontos kérdésekben két választás között is véleményt nyilváníthassanak. Az elmúlt időszakban olyan társadalmi problémák kerültek a felszínre, amelyek nemcsak a magyar emberek igazságérzetét, de közvetett módon a pénztárcáját is érintette. Az NGO-knak a különböző társadalmi feszültséget szító tevékenységük mellett az is céljuk, hogy bizniszszerűen csapolják meg a költségvetést. Ez bizony közvetett módon érinti a magyar háztartásokat is.

Nagyon lényeges, hogy alapvető társadalmi változások következtek 2010 után, amelyeknek az egyik lényege az volt, hogy munkaalapú társadalom valósult meg és radikálisan csökkent a munkanélküliség.

Kimagasló a gazdasági növekedés és mindehhez egy érezhető társadalmi nyugalom, konjunktúraérzet is társul. Az ellenzék és a velük egy kötelékben mozgó NGO-k, illetve külföldről finanszírozott médiumok megpróbálnak ebben az állapotban olyan feszültséget gerjeszteni, amely nyilvánvalóan éreztetné a hatását nemcsak nemzetgazdaságilag, nemcsak a társadalmi közegben, hanem nemzetbiztonságilag is. Példaként említem, hogy meglehetősen furcsa az, hogy egy NGO kibocsát egy demonstrációs kiskátét, majd megszervez egy tüntetést, amely egyébként szorosan kapcsolódik a nemzeti konzultációhoz is.

888: Miért fontos éppen most elindítani egy újabb nemzeti konzultációt?

LZ: Az NGO-k egyértelműen negatív irányba próbálják befolyásolni a közhangulatot. Minden ilyen és alapvetően külső forrás által mozgatott ügynökszervezet és akár párt vagy médium vonatkozásában mindenképp iránymutató jel lehet, ha hasonló sikerességgel zajlik le egy újabb nemzeti konzultáció azokban a kérdésekben, amelyeket ők teljesen másképp látnak, mint a magyar társadalom többsége.

Soha nem látott feszültséget fog az gerjeszteni Magyarországon, ha újra egy olyan kormány kerül hatalomra, amely a bűnösök, a káoszteremtők és a megosztók érdekeit képviseli,

szemben azzal az integratív társadalmi nyugalmat célzó és a fejlődést garantáló politikával, amelyet nagy nehézségek árán tíz év alatt meg tudott teremteni a mostani kormányzat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére