Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ifj. Lomnici Zoltán a 888.hu-nak: A bevándorlók szavazatai a baloldali pártokat segítik

Filipp Dávid

2020.12.04. 12:30

Miközben a koronavírus-járvány második hullámának kellős közepén van egész Európa, az Európai Bizottság azzal van elfoglalva, hogy migrációs csomagokat gyártson. A testület november 24-én mutatta be a migránsok integrációjáról szóló új cselekvési tervét. Ezen keresztül Brüsszel 34 millió migránst akar integrálni, akiknek ezzel együtt szavazati jog, lakás és állandó juttatás is járna. A témáról ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője nyilatkozott a 888.hu-nak.

888.hu: Már évekkel ezelőtt is sokan azt mondták, hogy azért kellenek a migránsok, hogy a baloldal szavazóbázist építsen. Most jött el ennek az ideje? Ha igen, mi az oka?

Ifj. Lomnici Zoltán: Az Európába irányuló bevándorlás évtizedek óta tart, azonban a 2015-ös migrációs válság óta fokozottabb mértékben van jelen, és azóta is meghatározza a kontinens politikai és biztonságpolitikai napirendjét. Azokban a nyugat-európai országokban, amelyekbe az elmúlt években nagy számban érkeztek bevándorlók, megfigyelhető, hogy egyes választásokat a migránsok döntöttek el a baloldal javára. A júniusi francia önkormányzati választás eredményei jól érzékeltetik a bevándorlás és a baloldali, illetve szélsőbaloldali pártok választási sikerei közötti összefüggést. A baloldali, zöld- és liberális pártok potenciális szavazóként tekintenek a bevándorlókra, ezért folytatnak évek óta befogadásösztönző, migrációpárti politikát, amit a tapasztalatok szerint a bevándorló-hátterű szavazók meg is hálálnak.

888.hu: Lehet-e összefüggés az Európai Bizottság terve és a között, hogy Joe Biden nemrég közölte, állampolgárságot adna 11 millió illegális bevándorlónak?

Ifj. Lomnici Zoltán: A nemzetközi politikában jól megfigyelhető, hogy a baloldali, zöld- és liberális pártok jól együttműködnek egymással és az amerikai demokratákkal. A kooperáció tehát átnyúlik Európa határain, és kiterjed az ideológiai kérdésekre is. Joe Biden elnökségével a nyílt társadalom eszméi válnak a kormányzati politika központi programjává, és szeretnék bebiztosítani magukat a hosszú távú politikai siker reményében. Mivel egyértelmű összefüggés van a bevándorlás és a baloldali pártok győzelme között, folytatják migrációbarát politikájukat, és nemzetközi szinten is erre ösztönzik testvérpártjaikat. Az amerikai kormányzati politikának van ereje befolyásolni az európai politikát is, azonban nem feledkezhetünk meg azokról a nemzetközi NGO-król sem, akik hálózatszerű működésükkel, összhangban az amerikai Demokrata Párttal, szintén nyomást gyakorolnak az Európai Unióra a migrációbarát nyílt társadalom eszméinek érvényesítése érdekében.

888.hu: Hogyan tudnák ezt a javaslatot lenyomni a tagállamok torkán?

Ifj. Lomnici Zoltán: Az Európai Bizottság javaslata ellenállásba fog ütközni azokban a tagállamokban, amelyeket nemzeti, keresztény, konzervatív, jobboldali kormányok vezetnek. Néhány országban, főként a migrációellenes V4-országokban politikai vita kerekedhet, azonban a balliberális kormányzatok által vezetett tagállamok részéről várhatóan kritika nélküli támogatást kap a javaslat.

888.hu: Milyen további jogokkal járna, ha a szavazati jogokat megkapják?

Ifj. Lomnici Zoltán: A bevándorlók teljes politikai részvétele szemantikai értelmezésben ugyanazt jelenti, mint a magyar választópolgár részvétele a hazai és európai politika alakításában, vagyis kiterjed a tagállami, önkormányzati és európai választásra, a választhatóságra, továbbá a pártalapítás lehetőségére is, azonban az Európai Bizottság ködösen fogalmaz, nem definiálja pontosan, hogy mit ért teljes körű politikai részvétel alatt.

888.hu: Milyen következményekkel járna, ha a migránsok szavazhatnának egyes országokban?

Ifj. Lomnici Zoltán: A bevándorlók választáson való részvétele országos és önkormányzati szinten egyaránt a baloldali, zöld- és liberális, migrációbarát pártok egyre fokozódó választási sikerét, hosszú távú hatalmi pozícióba való berendezkedését segítené elő.

888.hu: Egyes országokban már látni, hogy bevándorlópártok jelentek meg, néhol sikereket is elértek. Nem félő, hogy ha elegendően lesznek, akkor majd nem az európai pártokat támogatják, hanem a sajátjaikat?

Ifj. Lomnici Zoltán: A baloldali és liberális pártok abban reménykednek, hogy a bevándorlókra kiterjesztett szavazati jog az ő politikai sikereiket biztosítja, ami rövid távon valóban így van. Azonban nem számolnak azzal a következménnyel, hogy ha a bevándorlók aránya a többségi társadalomhoz viszonyítva elér egy kritikus szintet, pártalapítási jogukkal élve önálló politikai életre kelhetnek, kifarolva az addig őket támogató baloldali pártok mögül. Saját pártjuk létrehozásával a tagállamok törvényhozásának és önkormányzatainak tagjaivá válhatnak, és ezáltal még nagyobb hatást gyakorolhatnak a közéletre: külső támogatóvá, királycsinálóvá, de akár koalíciós partnerré is válhatnak, és saját nem európai identitásuknak, illetve kultúrájuknak megfelelően befolyásolhatják a közélet alakulását.

888.hu: Hogyan illeszkedik ez a kezdeményezés a Soros-tervbe?

Ifj. Lomnici Zoltán: A bevándorlás egyik legnagyobb támogatója világszinten Soros György, aki korábban többször megfogalmazta tervét arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió minél több migránst fogadjon be a területére. Ennek a politikának az európai színtéren számos támogatója és képviselője van, és az Európai Bizottság javaslata összhangban áll Soros tervével, amelynek leglényegesebb eleme a bevándorlók rákényszerítése a tagállamokra, illetve érdekeinek, továbbá jogainak kiterjesztése és érvényesítése az Európai Unió területén.

Kire voksolnak majd a migránsok, ha szavazati jogot kapnak?

Az Európai Bizottság a koronavírus-járvány második hullámának kellős közepén azzal van elfoglalva, hogy miként lehetne jobban bevonni a döntéshozatalba az illegális bevándorlókat Európában. Magyarul szavazati jogot akarnak adni nekik? Véletlen lenne? Nem valószínű, ugyanis pontosan tudják, hogy a migránsok elsősorban a baloldali politikai erőket támogatják, azonban valamivel mintha nem számoltak volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

Trump: a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban

A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben egy republikánus fog nyerni az elnökválasztáson – mondta sajtóinformációk szerint Donald Trump volt amerikai elnök szombaton Floridában, a Republikánus Országos Bizottság (RNC) adományozói találkozóján.

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Fővárosi kampányplakátok a Kerepesen elhelyezett illegális hulladékban

Karácsony Gergely, Déri Tibor és Újpest egyik zöldpárti politikusának transzparensei voltak abban az illegálisan lerakott hulladékkupacban, amelyről pár nappal ezelőtt érkezett bejelentés Kerepesen.

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Tordai uszít ellene, de oltakozik vele

Aljas húzás Ausztriától, Tordai uszít ellene, de oltakozik vele, a baloldal kérjen bocsánatot. A nap eseményei dióhéjban.

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is nagyobb, a talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor „mindössze” 38 méter magas.

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

Vakcinaügy: Kérjen bocsánatot a baloldal a magyar emberektől!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben szólította föl a baloldalt a kínai és orosz vakcinák felfüggesztését követelő országgyűlési határozattervezetük visszavonására.

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Orosz vakcinával oltakozott az ellene uszító Tordai

Az alábbi levelet küldtük Tordai Bence országgyűlési képviselő számára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére