Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Huth Gergely a 888-nak: „Őrület, hogy a bírói maffia tagjai mondhatják meg, kit óhajtanak elítélni vagy éppen felmenteni”

G. Fodor Gábor

2020.02.19. 10:33

Interjú Huth Gergellyel, a Pesti Srácok szókimondó főszerkesztőjével a jobboldal és az ellenzék állapotáról, a kulturális térfoglalásról, a bírói maffiáról, Niedermüllerről, és persze arról, hogy miért is kell a Google ellen tüntetni.

GFG: Két év van még hátra 2022-ig, különösen az évértékelő fényében hogy látod, milyen helyzetben van a jobboldal, és kell-e félni az ellenzéktől?

Huth: Az utóbbival kezdve: szomorú, hogy a posztkomcsi-kisnyilas koalíció működik, Dunaújvárosban a régi szocik Vadai Ágnes utasítására simán leszavaztak a Jobbikon belül is a legszélről érkezett gumiszkinhedekre. Ám ez csak annyiban befolyásolja a jobboldal helyzetét, hogy mostantól az egy-egy ellen felállásban minden apró hiba és gyengeség duplán megbosszulja magát. A Fidesz-KDNP kiváló egészségnek örvend, a harmadik ciklusban képes volt teljesen új lendületet adni a kormánypolitikának, megérteni a világ szavát. Így mi, jobboldaliak egyszerre lehetünk elképesztően modernek és bölcsen konzervatívok. Mint látjuk, nemcsak a 2011-es szabadságharc kezdete óta következetesen képviselt gazdaságpolitika érett be mára, hanem az Orbán Viktor által bő két évtizede meghirdetett ellenállás is a neoliberalizmus őrületével szemben. Az orbáni szembeszegülés megadta az alaphangot a Nyugat-Európát lázba hozó új kereszténydemokrata áramlathoz, amely a keresztény szabadság eszméje köré szerveződik.

GFG: Hogy állunk a kultúrharc területén (NAT, filmügy, színházak, kulturális elismerések)?

Huth: Régi narancsos értékelést kölcsönözve: középszarul. Habár kultúrharcra nincs is szükség, de térfoglalásra nagyon is, ami leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a zömében közpénzből élő művészvilág ne közösíthesse ki azokat, akik egy picit is szimpatizálni mernek a kormány politikájával vagy a kereszténydemokrata gondolattal. 2018-ban, Kásler Miklós érkezése előtt még a habzó szájú, eszelős kritikus, egyben Alföldi Róbert szócsöve, azaz Csáki Judit egyszemélyes szerkesztősége kapta a legmagasabb támogatást kulturális portál működtetésére: félszáz millió forintot. Eközben a kiváló konzervatív műhelyek munka után, önszorgalomból működhettek, és csak az kaphatott pénzt, aki a kommunista diktatúrához hasonlóan tartotta a száját és belesimult a miltánsan liberális világba. Tavaly láthattuk először komolyabb jelét, hogy az Emmi, a Petőfi Irodalmi Múzeum, vagy a kulturális-emlékezetpolitikai programokat finanszírozó Terror Háza igyekszik végre kiegyensúlyozni a helyzetet.

GFG: Ti borítottátok ki a bilit a Szeviép-ügy bírói gyakorlatával kapcsolatban, mit vársz a nemzeti konzultációtól, fel lehet lépni az embereket sértő igazságtalanságokkal szemben?

Huth: Azt várom, hogy a konzultáció hatására az Országgyűlés többsége talál rá megoldást, hogy felszámolják a bíróságokon belül működő alvilági-posztbolsevik hálózatokat, ha kell, a legszigorúbb ügyészi és titkosszolgálati segítséggel. Laikusként úgy látom, ennek legfontosabb első eszköze az volna, hogy törvényben tiltsák meg az ügyekkel való mutyizást, azaz, hogy a bíróságon belüli klánok kimazsolázzák maguknak az ügyeket. Őrület, hogy ma házon belül a bírói maffia tagjai mondhatják meg, kit óhajtanak elítélni vagy éppen felmenteni, miközben biztos, ami biztos alapon a házastársuk a delikvens védője. Van erre megoldás, a legtöbb nyugati országban mutyi helyett kötelezően ábécérendben szignálják az ügyeket. Nem általában a bírókkal van baj, hiszen egy hétköznapi perben ma is jó eséllyel elfogulatlan és felkészült bírót kapunk, hanem a bíróságon belüli maffiával. A PS sztorija azért nagy dobás, mert mostantól fogva nem kell magyarázni senkinek, miért is kell megregulázni a jogszolgáltatást.

GFG: Moderátora voltál a Niedermüller elleni tüntetésnek, hogy látod, eredménnyel járt a jobboldal morális felháborodása?

Huth: Nem hagyhatunk alább a permanens morális felháborodással, hiszen a Jobbikkal kiegészült baloldal ott folytatja, ahol a szovjetek kivonulásakor abbahagyta: idegen, elnyomó érdekeket kiszolgálva helytartói babérokra tör. Meg sem kísérel az emberek helyzetét javító, az ország pozícióját erősítő politikát megfogalmazni, hanem pusztán a klasszikus sztálini-hitleri gyűlöletpropaganda és a legmodernebb nemzetközi neoszocialista néphülyítés eszköztárával próbálja manipulálni a magyar választókat. A nemzeti-kereszténydemokrata többségnek tehát minden lehetőséget meg kell ragadnia, hogy az ellenfél morálnélküliségére, erkölcsi züllésére és kormányképtelenségére rávilágítson. Így kell meggyőznünk azt az ingadozó, középső réteget, akikre hat a kormányellenes gyűlöletkeltés, de taszítja őket az ellenzéki aljasság. Erre kiváló eszköz volt a tüntetés, hál' Istennek vagy tízezren eljöttek. Sok-sok ilyen civil, vagy a politikusok új generációjától érkező kezdeményezésre van szükség.

GFG: A YouTube letiltotta a Pesti Srácok csatornáját, ki a ludas, mit lehet tenni?

Huth: A PS-en és a Hír TV-n részletesen elmagyaráztuk, hogy ürügyről van szó, természetesen nem vagyunk pedofilok és nem akartunk közzétenni gyermekpornográf tartalmat – aki ismeri az eddigi írásainkat, vagy mondjuk az én 22 éves újságírói pályafutásomat, az nem is gondolhat ilyet. Azt hiszem, a tavalyi Pride-on készült videóval húztuk ki a gyufát, pedig az a börleszk egyáltalán nem volt bántó vagy megalázó, ellenben nagyon viccesre sikerült. Mégis mindenhonnan törölték és behúztunk egy figyelmeztetést. Nyilván azóta csak a lehetőséget keresték: ez abból is látszik, hogy miután a Google hazai vezetőjével telefonon és e-maileken keresztül is tisztáztuk, hogy félreértésről van szó, állítólag „Amerikából jövő” utasításra mégis véglegesítették hét év munkája és 700 videó törlését, a 23 ezer követővel együtt. Bónuszként a szerkesztőség központi Gmail-fiókját is likvidálták, annak számos belépő kódjával és például a Google hirdetési fiókunkkal, aminek így az utolsó havi bevételét sem fizetik ki. Ez már nagyon-nagyon elgondolkodtató, ahogyan az is, hogy a Google politikai gyűlöletből, harci megfontolásból képes a saját szabályzatát és Általános Szerződési Feltételeit is semmibe venni. Innentől fogva nagyon fontos közügy és nem a szerkesztőségünk ügye a kérdés: az a tét, hogy megengedjük-e a Google-nek és a Facebooknak, hogy eldöntse helyettünk a 2022-es választás eredményét! Ezért próbáljuk meg magyar bíróságon térdre kényszeríteni ezt a technológiai szuperhatalmat, és szólítjuk csütörtökön öt órára tüntetésre azokat az embereket, akiknek fontos a demokrácia és az, hogy a mindennapi életünket meghatározó szolgáltatóknak legyen kötelező betartania a törvényeinket. Tüntessünk, hogy a jelentős részben Soros György tulajdonába került Google ne tiporhassa lábbal a szólásszabadságot és ne avatkozhasson bele kedvére a szabad médiapiaci versenybe!

GFG: Ott ülsz a Sajtóklubban, vezeted a Szabadfogást, főszerkeszted a PS-t, mit csinálnál, ha mégis lenne szabadidőd?

Huth: Ezt a kérdést a feleségem nem ilyen megengedően szokta feltenni... de azért persze van kedvenc programom, imádom a hegyeket és a Balatont. A hétvégén pedig az egész szerkesztőség levonul Nagyvázsonyba disznót vágni és egy napra teljesen elfelejtjük a Google-nél dolgozó cyberkommunistákat meg a kopott szőrű itthoni kommunistákat.

A Pesti Srácok csütörtök délután öt órára tüntetést hívott össze a Google székháza elé (Árpád fejedelem útja 26., Budapest 1023). Mindenkire számítanak, akinek fontos a törvénytisztelet és a szólásszabadság.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

38 fokos láz: Bolsonaro, a brazil elnök megfertőződött

38 fokos láz: Bolsonaro, a brazil elnök megfertőződött

Jair Bolsonaro brazil elnök kedden bejelentette, hogy pozitív lett a koronavírustesztje.

Éles verseny után: Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke

Éles verseny után: Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé – közölte az Akadémia kedden az MTI-vel.

Bombahír: Fernando Alonso visszatér a Forma-1-be

Bombahír: Fernando Alonso visszatér a Forma-1-be

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso 2021-ben visszatér a Forma-1-be a Renault pilótájaként.

Napi tükör: Megerősödött a Visegrádi Csoport, őrület New Yorkban és Chicagóban

Napi tükör: Megerősödött a Visegrádi Csoport, őrület New Yorkban és Chicagóban

A nap őrülete, hogy gyengítik a rendőrséget New Yorkban és Chicagóban, miközben nő a fegyveres erőszak ezekben a nagyvárosokban. Webkonferencián szólal fel holnap Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök, derült ki a nap folyamán. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig botrányról, egyben a Visegrádi Csoport megerősödéséről beszélt Lengyelországban.

Az év fagyija: a passió-karamell és a törökmézes vanília

Az év fagyija: a passió-karamell és a törökmézes vanília

Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.

Wintermantel: „Karácsonyra találó a Mekk-mester elnevezés”

Wintermantel: „Karácsonyra találó a Mekk-mester elnevezés”

Wntermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere tavaly októberig Facebookján osztotta meg Karácsonnyal kapcsolatos ténykedését.

Gyöngyöspatával a kormányt akarták lejáratni

Gyöngyöspata volt az első és az utolsó hely az országban, ahol sikerre lehetett vinni egy „pénzszerző akciót„ a szegregáció ürügyén – mondta Horváth László miniszterelnöki megbízott kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Szijjártó a bővítési botrányról és a Visegrádi Csoport megerősödéséről

Szijjártó a bővítési botrányról és a Visegrádi Csoport megerősödéséről

Közép-Európának jó esélye van rá, hogy a koronavírus-világjárvány nyomán létrejövő új világrend nyertesei közé tartozzon – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a dél-lengyelországi Wadowicében, Szent II. János Pál pápa szülővárosában kedden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére