Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollik István a Niedermüller-ügyről a 888-nak: „Ez nem politikai, hanem emberiességi ügy”

888.hu

2020.01.30. 14:30

888.hu: Napok óta mindenki Niedermüller Péter elhíresült kijelentéseit értelmezi, hogy látod, miről árulkodnak a DK-s politikus mondatai?

Hollik: Niedermüller Péter mondatait sehogyan sem kell értelmezni, azok ugyanis magukért beszélnek. Félreérteni sem lehet, megmagyarázni, félremagyarázni pedig csak az tudja, aki mentegetni akarja a DK-s politikust. A Niedermüller-ügy egy dolgot bizonyít megint: az ellenzéki politikusoknak semmi más nem számít, csak a hatalom. Annyira fontos nekik egy polgármesteri hely, a pozíció és a hatalom, hogy még több millió ember megalázása sem elég ahhoz, hogy a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció eleget tegyen a legalapvetőbb emberi normáknak.

888.hu: Hol van a politikusok, a közéleti emberek felelőssége, hogy világos határvonal legyen az elfogadható és elfogadhatatlan között?

Hollik: Ott van a politika felelőssége, hogy ilyen mondatok ne maradhassanak következmények nélkül. Ez az ügy egyébként messze túlnyúlik a politika kérdésén. Nem a pártpolitikai csatározások egyik esetével állunk szemben, jóval többről van szó. Valójában arról van szó, hogy hogyan élünk mi mindannyian itt ebben az országban, és mit gondolunk egymásról. Az ilyen mondatok ezért nem maradhatnak következmények nélkül. Ez nem politikai, hanem emberiességi ügy. Éppen ezért fájóan hiányolom a jogvédők kiállását. Fájóan hiányolom mindazoknak a közéleti szereplőknek a kiállását, akik rendre a hangjukat hallatják, amikor a közösségi normák megsértéséről van szó, és igen fájóan hiányolom azoknak a liberális megmondóembereknek a kiállását, akik azt állítják magukról, hogy a szabadság a legféltettebb kincsük.

888.hu: Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely tegnap cinikusan arról beszélt, hogy tüntessenek nyugodtan a naplemente ellen is, az is zavaró tényező. Hogy látod, mit üzennek Karácsony szavai?

Hollik: Karácsony Gergely akkor mond ilyeneket, amikor nem őszinte. Emlékszünk, amikor a Jobbik zsidólistázásáról kérdezték a Hír TV-ben, akkor is így beszélt. Amikor Karácsony nem őszinte, akkor a hatalmi megfontolásokat az elvi, erkölcsi szempontok elé helyezi. Mert nem gondolom, hogy Karácsony bármilyen módon felmentené azokat, akik listázni akarták a zsidókat, mégis hatalmi szempontból így viselkedett. Ez az arrogáns, cinikus viselkedés csak azt mutatja, hogy Karácsony nem azt mondta, amit gondol. Innét ismerhetjük fel az elvtelen politikát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére