Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollik István: A CEU ügyét csak Soros személyes konfliktusának tekinti az Egyesült Államok

Vincze Viktor Attila

2018.12.04. 17:35

Csak a bevándorláspárti balliberálisok sivalkodnak a Soros-egyetem Budapestrõl való részleges elköltözése miatt - mondta el Hollik István a 888.hu-nak nyilatkozva. A kormányszóvivõ hangsúlyozta, hogy aki a magyar kormánynak nem hisz ebben az ügyben, azok higgyenek az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének, David Cornsteinnek, aki a napokban azt mondta, hogy a CEU ügyének semmilyen köze sincs a tanszabadsághoz.

Vincze Viktor Attila: Óriási sivalkodás indult be a Soros-egyetem részleges távozása miatt. A minden érdemleges érvet nélkülöző balliberális nyafogások azt bizonyítják, hogy helyes úton jár a magyar kormány?

Hollik István: Ha megnézzük, hogy kik sivalkodnak, akkor azt láthatjuk, hogy pontosan azok teszik ezt, akik egyébként a bevándorlás kérdésében egyetértenek és támogatják Soros György bevándorláspárti elképzeléseit. Senki más nem sivalkodik a CEU miatt.

Vincze Viktor Attila: A részben Soros tulajdonában lévő The New York Times a Soros-egyetem kapcsán nem hazudtolta meg magát, és szép példát hozott a Magyarországgal szemben a nemzetközi ballib sajtóban szokásos kettős mércére, illetve politikai alapú elfogultságra. Meglehetősen abszurd, hogy az amerikai lap egyik friss cikke diktatúrát vizionál Magyarországon többek között a médiapiaci változások, a CEU-ügy, illetve az illegális migráció elleni magyar fellépés miatt.

Hollik István: Ez a New York Times-beli cikk egy olyan véleménycikk, amelyben egy nagyon erős politikai állítás szerepel. Ez a politikai vélemény pedig összecseng az elmúlt évek azon véleménycikkeivel, amelyek ebben a médiumban jelentek meg. Ezek mindig következetesen támadják Magyarország kereszténydemokrata kormányát. Azt is mondhatnánk, hogy a New York Timestól nem várhatunk többet, nem várhatunk mást.

Vincze Viktor Attila: Mitől várható, hogy véget érjen a Magyarország ellen a Soros-egyetemmel összefüggésben minden valóságalapot és észérvet egyaránt nélkülöző módon folytatott politikai vádaskodás a nemzetközi és hazai ballib médiának?

Hollik István: Fölhívjuk a figyelmét mindenkinek, aki nekünk, a magyar kormánynak nem hisz ebben az ügyben, hogy ők higgyenek az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének, David Cornsteinnek, aki a napokban nyilatkozva elmondta, hogy a CEU-ügynek semmilyen köze sincs a tanszabadsághoz. Magyarországon az egyetemek szabadok. Ezt nem mi állítottuk, hanem maga a nagykövet mondta. Õ azt is elmondta, hogy szerinte a Soros-egyetem működésével kapcsolatos kérdés ügye csupán a Soros György és a magyar miniszterelnök közötti vita. Ezzel pedig kódoltan azt is közölte, hogy ebbe a kérdésbe az Amerikai Egyesült Államok nem kíván beleszólni. Amit tehát a balliberális politikai erők állítanak, miszerint a CEU részleges távozása miatt megszűnt volna Magyarországon a tanszabadság, az tehát csak egy olyan elfogult politikai állítás, ami az amerikai nagykövet szerint sem fedi a valóságot.

Vincze Viktor Attila: Már csak azért sem sérülhetett a Soros-egyetem ügye miatt a magyar tanszabadság, mivel az egyetem nagyobbik részét adó Közép-európai Egyetem továbbra is minden kérdés nélkül Budapesten marad.

Hollik István: Igen, a Közép-európai Egyetem az továbbra is folytatja a képzéseit Budapesten. Az pedig, hogy mi lesz az, ami Bécsbe megy a Soros-egyetemből, az jelenleg teljesen átláthatatlan. De ez nem meglepő, mert a korábban kivételeket élvező CEU-nak az eddigi működése is teljesen átláthatatlan volt. A magyar kormány nem tett mást, mint megpróbált a Soros-egyetem körüli zavaros helyzetére is reagálva a külföldi egyetemek magyarországi működésével kapcsolatban teljesen egyértelmű és kijátszhatatlan szabályokat alkotni. Ezt megtettük, és aki ennek a feltételrendszernek megfelel, azt örömmel látjuk Magyarországon. Viszont törvények feletti bánásmódot senki sem kaphat. Még a Soros-egyetem sem, amely ehhez volt hozzászokva az elmúlt több mint egy évtizedben.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak ma a legfontosabbak.

Csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves lányt, bíróság elé állnak a szíriai migránsok

Bíróság elé állnak Freiburgban a szíriai migránsok, miután egy diszkó mellett csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt.

Most Karácsonynak állt a zászló, Gyurcsány viszont nem fog belenyugodni

Most Karácsonynak állt a zászló, Gyurcsány viszont nem fog belenyugodni

Az ellenzéki előválasztás véget ért, de a roncsderbi folytatódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére