Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Hiányoznak a tanulóknak az emberi kapcsolatok”

KZ

2020.03.29. 16:00

A kialakulóban levő új távoktatási rendszer első visszajelzései.

A koronavírus-járványra való tekintettel elkezdődött hazánkban is a digitális oktatás, túl vagyunk az első két héten. Egy B.-A.-Z. megyei általános iskola vezetőségét kérdeztük a kialakult helyzetről, ők miként élik meg ezt az új világot.

888: Már két hete elindult az iskolákban a távoktatás. Mik a tapasztalatok, nehéz volt belerázódni ebbe az új szituációba?

P: Az én tapasztalataim szerint mind a tanárok, mind a diákok nagyon fegyelmezetten vették tudomásul a kialakult helyzetet, a nehézségek ellenére is meglepően pozitívnak bizonyult a fogadtatás.

888: Sok problémát okozott a hirtelen átállás?

P: A környező országokat és az itthoni eseményeket figyelve mi már a bejelentés előtt elkezdtünk készülni egy ilyen esetleges szituációra. Az osztályfőnökök kialakítottak levelezési csoportokat az osztályok számára és meggyőződtek arról, hogy minden tanítványunk rendelkezik otthonában megfelelő eszközzel és internet-hozzáféréssel. Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert ez egyetlen gyereknél sem jelentett problémát. Az intézkedés bejelentése után az iskolában egy rövid értekezleten egységesítették az alsós és felsős kollégák, hogy milyen menetrend szerint küldik majd a tananyagot a gyerekeknek. A tantestület tagjainak sem szükséges bejárni az iskola épületébe, mindenki meg tudja oldani otthonról a digitális oktatást.

888: Tehát a technikai feltételek adottak mind a diákok, mind a pedagógusok körében. Akkor milyen nehézségek adódtak ez alatt a rövid idő alatt?

P: Mivel a rendszer kialakítás alatt áll, nincs még jól bevált módszer. Így mi is többféleképpen próbálkozunk kivitelezni a munkafolyamatokat, hiszen az Oktatási Hivataltól folyamatosan érkeznek a javaslatok ezek megkönnyítésére. Például megpróbálkoztunk a Google Classroom szoftver használatával, azonban a szülői visszajelzések szerint célravezetőbbnek bizonyult hogy e-mailben vagy a KRÉTA rendszerben küldjük ki a feladatokat a gyerekek számára.

Emellett nehézséget jelent például, ha egy családban több gyermek van és a szülők számára nem megoldható az otthoni munkavégzés, így a késő délutáni órákban a hazaérkezésük utánra marad a gyerekek munkájának megbeszélése, segítése, ellenőrzése az egyéb otthoni teendők mellett.

888: Igen, ez az új helyzet a legtöbbünk életében nagy változást jelent. Sok panasz érkezik emiatt?

P: Az elmúlt másfél hét tapasztalatait összegezve, a kollégákkal telefonon történt elbeszélgetés során mindenki pozitívan nyilatkozott a gyerekek és szülők hozzáállásával kapcsolatosan. A tanulók megfogalmazták, hogy hiányoznak nekik a személyes emberi kapcsolatok, barátok, osztálytársak, a pedagógusoknak is hiányoznak a tanítványok és a kollégák, de a járvány miatt mindenki elfogadja a helyzetet és megpróbálja a legtöbbet kihozni belőle.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tízzel több a fertőzött (3931), két újabb áldozat (534)

Tízzel több a fertőzött (3931), két újabb áldozat (534)

Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Gyász: az ellenzék ma is Trianon logikája szerint áll szemben az országgal

Gyász: az ellenzék ma is Trianon logikája szerint áll szemben az országgal

Országgyűlés elnöke szerint a mostani évfordulón a trianoni döntést követő egy évszázad teljesítményére kell koncentrálni. Kövér László a Magyar Nemzetben szerdán megjelent interjúban arról is beszélt, hogy nem tartja őszintének a főpolgármester ezalkalomból tett kezdeményezését, s, hogy a magyar baloldal újra és újra rátámad a saját nemzetére.

11-es: online focibajnokság a tej népszerűsítésére

Ahogy szoktuk mondani, a tej élet, erő, egészség. A Tej Terméktanács most online mondja, így népszerűsíti a tejfogyasztást a tej világnapja (június 1.) apropóján.

Rekordidő alatt született meg a döntés a fejlesztési támogatásokról

Rekordidő alatt született meg a döntés a fejlesztési támogatásokról

Mindössze néhány napra volt szüksége a szaktárcának ahhoz, hogy megszülessenek az első támogatói döntések a több mint 33 milliárd forint keretösszegű, a vállalkozások technológiai megújulását segítő pályázat keretében – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t szerdán.

Májusban már újra dübörgött a kínai szolgáltatóipar

Visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban az új koronavírus-járvány miatt bevezetett gazdaságbénító intézkedések enyhítése nyomán – derül ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.

Floyd-ügy: A demokrata Minnesota állam a rendőrséget vegzálja

Floyd-ügy: A demokrata Minnesota állam a rendőrséget vegzálja

Minnesota állam kedden vizsgálatot indíttatott a minneapolisi rendőrség ellen a 46 éves afroamerikai George Floyd halála miatt. Floyd május 25-én durva rendőri intézkedés következtében halt meg.

A nemzetközi befektetőknek is bejön a magyar zöld program

Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem iránt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére