Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Harrach Tamás: Angyalföldön is hiteltelen az ellenzéki összefogás

Vincze Viktor Attila

2018.03.06. 19:28

A XIII. kerületben több jel is arra mutat, hogy a Jobbik és az LMP is arra készül, hogy lemondjon az MSZP-DK-jelölt javára - mondta el a 888.hu-nak Harrach Tamás. A Fidesz-KDNP angyalföldi egyéni képviselõjelöltje szerint nehéz lesz a küzdelem azzal a szélsõségesekbõl és balliberálisokból álló, teljesen hiteltelen koalícióval szemben, amely mindenrõl, így a kerület fejlesztéseirõl is gátlástalanul hazudik.

888.hu: Lehet abból tapasztalni valamit, hogy a hírek szerint nyílt és titkos megegyezések alapján koordinált jelöltállításra készül az ellenzék minden választókörzetben?

Harrach Tamás: Igen. Ezt lehet látni abból is, hogy az angyalföldi választás az hogyan foglalkoztatja az országos médiát is. Például a Blikkben nemrég megjelent egy összeállítás a választási körzetekről, ahol engem és a szocialista Hiszékeny Dezsőt kiemeltek az összes többi jelölt közül. Az újság tehát a helyi LMP és Jobbik-jelöltet szinte kihagyta az angyalföldi indulók közül, ami nagyon érdekes. Itt, Angyalföldön, ahol nagy hagyományai vannak a liberális gondolkodásnak, nem mellesleg az a Magvasi Adrián a Jobbik jelöltje, aki a kommentszekciójában a vastag zsidózásról elhíresült Alfahírnek a főszerkesztője. Arról a Magvasiról van szó, aki emellett még a Szent Korona Rádióban Zagyva Gyulával közösen szokott ámokfutásokat és kirohanásokat elkövetni.

888.hu: Akkor ezek szerint a XIII. kerületben a Jobbik titokban, az utolsó pillanatban majd vissza lép a baloldal javára?

Harrach Tamás: Magvasi és a Jobbik szereplésével kapcsolatban az külön érdekes, hogy a szélsőséges párt még az ötszáz ajánló aláírást is alig tudta összeszedni ebben a választókörzetben. Ez egy annyira gyenge teljesítmény, ami alapján joggal merül föl a gyanú, hogy a gyenge kampányolás gyakorlatilag egy a baloldali jelölt javára történő – nem hivatalos – visszalépés valójában. Nem lehet véletlen, hogy a Jobbik a helyben egyébként régóta az önkormányzatot vezető szocialistákat egyáltalán nem is támadja a kampányban. Fura dolog, hogy ezek szerint az ellenzék egyszerre akarja képviselni majd a liberális gondolatokat, tehát Wallenberg szellemiségét meg ugyanakkor azoknak a nézeteit is, akik szélsőséges uszító nézetek vallanak. Ez a kettősség pedig szerintem minden szempontból hiteltelenné teszi az ellenzéki összefogást.

2015-ben mi, itt Angyalföldön személyesen is megtapasztaltuk, hogy hogyan is néz ki a maga valójában az illegális migráció."

888.hu: Sokak szerint nem lesz könnyű dolga a választáson a Fidesz jelöltjének az örök baloldalinak elkönyvelt Angyalföldön. Miért gondolhatják ezt így?

Harrach Tamás: Angyalföld egy különleges hely, ahol sok minden fordítva működik, mint máshol. Itt eddig az volt a gyakorlat, hogy a baloldali barátaink nem szorultak arra, hogy ígérgessenek, mert az olyan fejlesztéseket, mint például az Illovszky Rudolf Stadion megépítése, azokat a magukénak érzik. Országos szinten támadták az ilyen fejlesztéseket és arról beszéltek, hogy hány lélegeztetőgépet lehetne venni az ilyen sportfejlesztések helyett. De amikor látták, hogy megakadályozni már nem tudják ezeket, akkor egyszer csak az élükre álltak, és egy idő után már — kvázi — saját beruházásokként kezdtek el beszélni róluk. Ez történt a Duna Aréna, a múzeumi restaurációs központ, a Róbert Károly útszakasz felújítása, a bicikliutak építése és az árvízvédelem ügyében is. Ezért is van, hogy itt aztán nem is kellett eddig semmit sem ígérnie az ellenzéknek, mert itt az ő hozzájárulásuk nélkül is százmilliárdos fejlesztés volt az elmúlt években. Ekkora fejlődést még sosem látott ez a kerület. Az ellenzék erre egyszerűen azt hazudja, hogy a sok fejlesztés az mind miatta valósult meg. Pedig ebből semmi sem igaz, mert minden a kormányzatnak köszönhető.

888.hu: Mi a választás tétje a XIII. kerületben élők számára ?

Harrach Tamás: A választás tétje a mi számunkra is a tömeges migráció, a betelepítések megakadályozása. 2015-ben mi, itt Angyalföldön személyesen is megtapasztaltuk, hogy hogyan is néz ki a maga valójában az illegális migráció. Kaptunk is ízelítőt belőle. A migránsbűnözéstől is van okunk tartani, mert ha sok bevándorló érkezik hozzánk, akkor — főként az Újlipótvárosi részeinken — ennek a bűnözésnek érezhetően a célkeresztjébe kerülhetünk majd. A napokban volt egy hír Franciaországból, hogy egy 14 éves francia zsidó fiatalembert néhány bevándorló súlyosan bántalmazott vallási okokból. Ha behozzák hozzánk is a bevándorlókat, akkor ez nálunk is megtörténhet. Ezt pedig mi nem akarhatjuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére