Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Egész pályás letámadás kell az LMBTQ-lobbi ellen” – bekeményít a veszprémi jobboldal

Horváth Tamás

2020.09.28. 19:10

A hétvégén megalakult, egész pontosan újjáalakult az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) veszprémi csoportja. Az eseményt követően Halmay Gábor veszprémi IKSZ-elnök, valamint Nacsa Lőrinc, a szervezet országos vezetője nyilatkozott a 888-nak.

A mögöttünk hagyott nyáron több, az országos médiában is hírértékkel bíró veszprémi történés borzolta a keresztény magyarok kedélyeit. Júliusban egy helyi civil szervezet, a fiatalokkal foglalkozó Lélektér Alapítvány fújt fel egy Szent Istvánt és Boldog Gizellát meggyalázó graffitit; augusztus 15-én, azaz Nagyboldogasszony ünnepén pedig a város első LMBTQ-bulija került megrendezésre.

Szerencsére azonban a királynék városában nemcsak a nemzetközi baloldal kottájából játszó „civilek” és LMBTQ-aktivisták mozgolódnak, szeptember utolsó hétvégéjén megalakult, egész pontosan újjáalakult a KDNP ifjúsági szervezetének veszprémi csoportja (korábban már volt IKSZ-alapszervezet Veszprémben, néhány év után azonban inaktívvá vált).

Az alakuló ülésen a frissen megválasztott helyi elnök, Halmay Gábor KDNP-s önkormányzati képviselő mellett megjent Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő, aki egyben az IKSZ országos elnöke; Ovádi Péter, Veszprém és térsége országgyűlési képviselője; Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő, Fidelitas-alelnök; valamint Porga Gyula, a város polgármestere is.

Csoportkép a veszprémi IKSZ alakuló ülése után | Fotó: Kovács Bálint – Vehír

Az eseményt követő sajtótájékoztatón megtudhattuk, hogy a veszprémi IKSZ tizenöt helyi fiatal részvételével vág neki a munkának, amely remélhetően igazi baráti közösséggé kovácsolja össze a keresztény-konzervatív nézeteket valló társaságot.

Elhangzott, hogy sok támadás éri a kereszténydemokratákat a világnézetük miatt, ezért rengeteg küzdelemmel jár majd a munka, viszont a közösség, amit alkotnak, mindig segít ezekben a nehézségekben.

A sajtótájékoztató után Nacsa Lőrinc és Halmay Gábor külön nyilatkozatot adott a 888-nak.

Nacsa Lőrinc az első magyar nyelvű LMBTQ-mesekönyv ellen petíciót indító Schittl Eszter megfenyegetése kapcsán lapunknak elmondta: éppen azok a legkevésbé toleránsak, akik a tolerancia bajnokaiként aposztrofálják magukat.

Hogyha a liberális elit egy ellenkező véleménnyel találkozik, azonnal fasisztázik, fenyegetőzik, mindenféle jelzőket aggat ránk. Mindezt csak azért, mert más véleményt képviselünk, mint ők

– hangsúlyozta a KDNP-s országgyűlési képviselő, aki szerint a kérdést a magyar alaptörvény nagyon világosan szabályozza, a család alapja a házasság, ami egy férfi és egy nő szövetsége.

Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő (középen) | Fotó: Kovács Bálint – Vehír

Nacsa Lőrinc hozzátette, a mesék világa túlságosan fontos szerepet tölt be a gyerekek fejlődésében ahhoz, hogy a nemi identitások összezavarásának terepévé tegyük.

A várható kormányzati ellenlépések kapcsán elmondta, készül egy gyermekvédelmi csomag, ami a reményei szerint hatékony védelmet fog tudni nyújtani a legfiatalabb generációnak.

Egész pályás letámadás a homoszexuális lobbi ellen

Nacsa Lőrinc után Halmay Gábor, az veszprémi IKSZ újdonsült elnöke válaszolt a 888 kérdéseire. Az önkormányzati képviselőként is dolgozó kereszténydemokrata politikus az LMBTQ-lobbi kapcsán aláhúzta: a legjobb védekezés a támadás.

Ahhoz, hogy megvédjük saját magunkat, egészpályás letámadást kell indítani velük szemben, be kell bizonyítanunk, hogy igenis a keresztény értékrendet vallók vannak többségben

– hangsúlyozta Halmay Gábor, majd reményeit fejezte ki, hogy a jövőben nem arról fog szólni Nagyboldogasszony ünnepe, hogy Veszprémben nyilvános LMBTQ-partit rendeznek, hanem arról, hogy minél több fiatal vesz részt az ilyenkor szokásos körmeneten.

A fiatal politikus üdvözölte Schittl Eszter petícióját, amit az első magyar nyelvű LMBTQ-mesekönyv ellen indított. Megjegyezte, a jobboldalnak és a keresztényeknek erőt kell mutatniuk, mert csak így sikerülhet csírájában elfojtani minden olyan kezdeményezést, amely a hagyományos keresztény értékeket kezdi ki.

Halmay Gábor, a veszprémi IKSZ elnöke (balra) | Fotó: Kovács Bálint – Vehír

Mint ismert, Veszprém 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz. Feltettük a kérdést, hogy a programsorozat alatt mekkora hangsúlyt fog kapni a város keresztény hagyományainak bemutatása.

Úgy gondolom, hogy Veszprémben, ami egy ezeréves püspöki, később érseki székhely, elengedhetetlen az, hogy a keresztény értékek megjelenjenek. Meg kell mutatnunk Európának és az egész világnak, hogy mik azok a keresztény és nemzeti kulturális hagyományaink, amikből építkezni tudunk, amik mi magunk vagyunk

– válaszolta Halmay Gábor, hozzátéve, hogy bár ő nem tagja az EKF-es projektet előkészítő csapatnak, de mint önkormányzati képviselő és újdonsült IKSZ-elnök, mindent meg fog tenni azért, hogy minél több, a kereszténységhez kapcsolódó program kerüljön be az eseménynaptárba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Dúró Dóra felháborodott, hogy egykori pártja képes volt pont október 23-án szelfizni Gyurcsánnyal

Dúró Dóra felháborodott, hogy egykori pártja képes volt pont október 23-án szelfizni Gyurcsánnyal

„Gyurcsánnyal közös nyilatkozatot kiadni október 23-ára túlmegy mindenen, amit eddig a Jobbik csinált” – nyilatkozta Dúró.

Bodrogi-Süsü úgy tesz, mintha nem politizálna, pedig de

Bodrogi-Süsü úgy tesz, mintha nem politizálna, pedig de

Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze is megszólalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében. Természtesen a közel hatvan napos, már-már anarchiába torkolló hallgatói megmozdulás résztvevői mellett.

Bordeaux polgármestere betiltotta a karácsonyfa-állítást városában

Bordeaux polgármestere betiltotta a karácsonyfa-állítást városában

A város zöld polgármestere szerint csak fasiszták és primitív katolikusok állítanak fát karácsonykor.

Újabb munkahelyek megszületését segítette a kormány, ma Kecskeméten

Újabb munkahelyek megszületését segítette a kormány, ma Kecskeméten

Minden hétre jut két-három átadó, Szijjártó szerint pedig a beruházási támogatások busásan meg fognak térülni.

Baloldali propaganda nem létezik, kettős mérce pedig pláne nem

Baloldali propaganda nem létezik, kettős mérce pedig pláne nem

Focimeccsre járni bűn, tüntetni dicséretes – ezt a tanulságot lehet levonni az elmúlt napok történéseiből. Látlelet a liberális kettős mércéről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére