Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dunai Mónika a 888-nak: Minden család számíthat a támogatásomra

Horváth K. József

2022.05.02. 11:20

Dunai Mónika, Rákosmente harmadszor megválasztott országgyűlési képviselője Budapestről egyedül került be a parlamentbe egyéni választókerületből. A vele készült beszélgetésben egyebek mellett hangsúlyozta, megköszöni a 25 114 ember szavazatát. Nyilvánvaló, hogy pártállásra való tekintet nélkül mindenki számíthat a támogatására. 888-interjú.

 

888.hu: Pénteken megalakult a Jobbik parlamenti frakciója. Tagjai között nincs ott az a Szilágyi György, aki reménykedett abban, hogy miután Dunai Mónika az egyéni választókerületben legyőzte Rákosmentén, pártdöntés révén mégiscsak ott lehet a parlamentben a következő négy évre. Ez nem jött össze. Mit szól ahhoz, hogy kemény versenyben partvonalra lehetett tenni egy antiszemitizmussal is kapcsolatba hozható jelöltet?

Dunai Mónika: A választók mindig bölcsek, döntés előtt komolyan átgondolják, hogy az életük szempontjából mi a jó. Mi nem ígérgettünk eddig se, mindenki láthatta, hogy 12 éven keresztül milyen ország- és kerületépítő munkát végeztünk. A nyugdíjemeléseket, a családtámogatási rendszer hatásait, a béremeléseket mindenki a saját bőrén érezhette. A mi tetteinket példák sora támasztotta alá. Amit a baloldal ígért, már a Jobbikkal együtt, az másról szólt.

 

 

888.hu: Azért az egy durva helyzet, hogy Szilágyi Györgyöt a The Jewish Voice című amerikai portálon az Árja Testvériség nevű antiszemita szervezet mentegetésével vádoljanak. Ilyen még nem volt Rákosmentén.

Dunai Mónika: Nemcsak mi, politikusok jelentjük ki, hogy elfogadhatatlanok a szélsőséges, kirekesztő megnyilvánulások, hanem az emberek többsége is ezt gondolja. Az emberek nem szeretik a szélsőségeket, biztonságot, nyugalmat és békét szeretnének. Mi ezt ajánlottuk az embereknek. Az országépítő munka mellett hangsúlyoztuk, hogy megvédjük a békét és a biztonságot.

 

 

888.hu: Azon kívül, hogy Szilágyi korábban Fradi-huligán volt, a rossz emlékű ferencvárosi B-Közép ismert arca, a XVII. kerületért nem sokat tett. Kiállhatott volna Karácsonnyal szemben például a BKV-jegypénztár megszüntetése ellen, felléphetett volna a földutakra szánt fővárosi pénz főpolgármester általi megvonása ellen, hogy a régóta várt, a kerületközpontot tehermentesítő Vidor utca megépítését ne is említsük. Szóval lett volna feladat, de nem tett semmit értük.

 

Dunai Mónika: A lehetőség valóban megvolt előtte, mint ahogy előttem is. Rólam mindenki tudja, hogy itt születtem, itt élek, Rákosmentéért dobog a szívem. Eddig is az itt élőket szolgáltam, és a jövőben is ezt fogom tenni. Örök kérdés, hogy elég-e a győzelemhez az országos pártok politikai irányvonala, és hogy mennyiben számít a jelöltek személye. Én azt tapasztalom, hogy mindkettő fontos. A hiteles, az emberekért dolgozó pártokat és helybéli jelölteket díjazzák az emberek, akik beszélgetnek velük, törődnek velük, meghallgatják a véleményüket.

 

888.hu: Azon kívül látják azt, hogy jelentősen fejlődik a kerület.

Dunai Mónika: Ez a legfontosabb. Ebből a munkából is lett volna lehetősége kivennie a részét a baloldalnak. Karácsony Gergely például lenullázta a Vidor utca és a sportcsarnokhoz vezető lámpás csomópont költségvetési forrását, amelyre a pénzt végül a kormánytól sikerült megszerezni.

 

888.hu: Nemsokára átadásra kerül a Makovecz-templom, a sportcsarnok. Ez utóbbi használatbavételét Karácsonyék szintén akadályozták. Az emberek látták, hogy Dunai Mónika kiküzdötte a pénzt, s őrködött a megvalósulás részletein is.

Dunai Mónika: Ez a dolgom. Egy képviselőnek az a feladata, hogy meghallgassa az itt élőket, a lehető leghatékonyabban vigye tovább az ügyeket. Ahol pedig kormányzati támogatásra van szükség, azt igyekszem előteremteni.

 

888.hu: Még egy fejlesztést említhetünk, a szakrendelőét, ami szakállas ügy, amit több mint tíz éve rettenetesen várnak a rákosmentiek. Hol áll a fejlesztés?

Dunai Mónika: Sőt, sokkal régebben várjuk. De most végre megvalósul! A közbeszerzési eljárás végénél tart az ügy, a kivitelezővel hamarosan szerződést fognak kötni. Amint ez megtörténik, elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok. Mintegy két év lesz, amíg elkészül. Erre is a kormány biztosítja a teljest forrást, bruttó 7 milliárd forintot. A meglévő épület új szárnyat fog kapni. Sokkal nagyobb területen, sokkal többféle ellátás áll majd egy helyen rendelkezésre. A városrésznek eddig is szívügye volt az egészségügy, ezért a helyi rendelőket az elmúlt időszakban szinte kivétel nélkül felújítottuk önkormányzati és kormányzati összefogással.

 

888.hu: Milyen országos parlamenti feladat vár önre a következő négy évben?

Dunai Mónika: Megtiszteltetés, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetség családügyi kabinetjének vezetésére kértek fel. Ezt a munkát Novák Katalin irányította minisztersége előtt a frakcióban. A családpolitika fontos, kiemelt terület. Most, amikor háború dúl mellettünk, most, amikor a járvány is itt van még a világban, most, amikor a migrációs nyomás sem múlt el, nagyon fontos, hogy ebben az időszakban is védjük a családokat, és többletkiadásokkal se terheljük meg az embereket. 2010 előtt a balliberális kormányok megszorítások idején azonnal a családi költségvetéshez nyúltak. Mi a nehéz időszakban is azt szeretnénk, hogy érezzék az emberek, hogy számíthatnak ránk.

 

888.hu: A családokról szélesebb értelemben is beszél a kormány…

Dunai Mónika: Igen. Felfogásunkban – ahogy az életben is van – a családba beletartoznak a nagyszülők, dédszülők is. A családokról való gondoskodásnak része az is, hogy az idősekről is gondoskodunk. És segítjük azokat a fiatalokat is, akik még családalapítás előtt állnak. Ahogy eddig is tettük.

 

888.hu: Köztük nyilván a baloldali érzelmű családokat is.

Dunai Mónika: Természetesen. Itt is szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mind 25 114 ember támogató szavazatát. Nyilvánvaló, hogy pártállásra való tekintet nélkül minden magyar család számíthat a támogatásomra.

 

888.hu: Ha már a kapott szavazatok számát említette, akkor emlékeztessük az olvasót arra, hogy Dunai Mónika iránt olyan fokú a bizalom, hogy még soha ennyi szavazatot nem kapott. 2014-ben 22 393, 2018-ban 23 784 voks hozta el az „aranyérmet”.

Dunai Mónika: Ez a növekvő bizalom nagyon megtisztelő. Örülök mindig, ha helybeliek az utcán vagy a buszon megszólítanak, javasolnak valami. Számtalan olyan ötlet, javaslat jutott el hozzám, amelyek aztán az illetékes államtitkár, miniszter asztalán landoltak. Ez a demokrácia lényege. Az emberek megválasztanak egy képviselőt, aki által a hangjuk el tud jutni a döntéshozás legmagasabb szintjére is.

Ez a feladatom.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Többen meghaltak fegyveres merényletben egy jeruzsálemi zsinagógában

Nyolcan meghaltak egy jeruzsálemi zsinagógában végrehajtott fegyveres terrorakcióban, többen megsebesültek, a merénylőt lelőtték – jelentette a 12-es kereskedelmi televízió Izraelben péntek este.

Belgium 92 millió euró értékű katonai felszerelést küld Ukrajnának

A belga szövetségi kormány pénteken 92 millió euró értékű katonai felszerelést tartalmazó segélycsomagot fogadott el Ukrajna számára – jelentette a RTBF belga hírportál Alexander de Croo miniszterelnök bejelentésére hivatkozva.

Az EU meghosszabbítja az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

Az EU meghosszabbítja az Oroszország elleni gazdasági szankciókat

Az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács fél évvel, 2023. július 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket – közölte a testület pénteken.

Ukrajna bojkottálhatja az olimpiát

Ukrajna bojkottálhatja a 2024-es párizsi olimpiát, ha azon orosz és fehérorosz sportolók is indulhatnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére