Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dömötör: Soros saját maga igazolta, hogy nagyon is létezik egy átfogó terv Európa befolyásolására

Vincze Viktor Attila

2017.11.24. 14:40

A nemzeti konzultáció 90 százalékát postai úton küldték vissza a polgárok - mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a 888.hu kérdésére válaszolva. A politikus szerint azzal, hogy Soros György személyesen is beszállt a magyar választási kampányba, alapvetõen bizonyítást nyert, hogy minden kormányzati állítás igaz a spekuláns befolyásolási terveivel összefüggésben. Dömötör szerint Soros ténylegesen egy "átfogó tervet" javasol Európának, amely ellen - mint minden más külsõ befolyásolás ellen is - Magyarországnak fel kell lépnie.

888.hu: A nemzeti konzultáció eredményéről milyen újabb részleteket lehet már tudni amellett, hogy eddig már 1 700 068 kérdőívet küldtek vissza a polgárok?

Dömötör Csaba: A bejelentés óta még több kérdőív érkezett vissza, a kormány napokon belül tájékoztatást ad a friss részvételi adatokról. Az már biztos, hogy minden korábbi rekordot megdöntött a jelenlegi konzultáció, soha ennyien nem vettek még részt ilyen akcióban. Érdekes dolog, hogy a kérdőívek több mint 90 százalékát postai úton juttatják vissza a magyarok, úgy tűnik, ragaszkodnak ehhez az eljáráshoz.

888.hu: Mit jelent az, amit ön a Facebookon írt, miszerint: "Mivel az Európai Parlament múlt héten elfogadta a betelepítési terveket, az igazi politikai küzdelem még csak most kezdődik"? Mire számítunk mi következik Brüsszeltől és mi a Soros-hálózattól?"

Dömötör Csaba: Úgy is fogalmazhatunk, hogy elkezdték jogi értelemben is betonba önteni a betelepítési terveket. Az Európai Parlament plenáris ülése jelentős többséggel hagyta jóvá a kötelező betelepítési kvótát, amely Magyarországra is vonatkozna. Sőt először oda indítanák a betelepítéseket, ahol eddig szerintük kevés bevándorlót fogadtak be. Megkönnyítenék a családegyesítéseket, illetve bevonnák az eljárásba az NGO-kat is. Aki ezek után letagadja a tervek létezését, annak azt javasoljuk, töltse le az Európai Parlament honlapjáról az elfogadott dokumentumot. Ott egyébként azt is látja majd, hogy a magyar baloldal képviselői is megszavazták.

Egy biztos, a magyar miniszterelnöknek erőt és erős mandátumot ad, ha maga mögött tudja a magyarok többségének támogatását."

Fontos körülmény, hogy együttdöntési eljárásban véglegesítik a betelepítési programot, ebben pedig az Európai Bizottság és a Tanács is részt vesz. Mivel a Bizottság szintén kötelező kvótát akar, ezért csak a Tanács, azaz a tagállamok oldaláról tudjuk ezt megakadályozni. A tárgyalási folyamat több hónapig is eltarthat. Egy biztos, a magyar miniszterelnöknek erőt és erős mandátumot ad, ha maga mögött tudja a magyarok többségének támogatását.

888.hu: Soros György személyesen és többször is megszólalt a napokban. Legutoljára egy rövid televíziós interjúban. A milliárdos nemzeti konzultáció elleni vádjainak van-e alapja vagy éppen azt bizonyítják, hogy nagyon is volt és van is létjogosultsága a nemzeti konzultációnak?

Dömötör Csaba:  Akár jót szórakozhatnánk azon, hogy megpróbálja letagadni saját javaslatait, ha nem Magyarország biztonsága lenne a tét. A spekuláns egyértelműen leírta, hogy „átfogó tervet” (angolul: comprehensive plan) javasol Európának. Évi egymillió bevándorló befogadását, kötelező elosztást, és ehhez masszív költségvetési forrásokat, a meglévő uniós programok rovására. A probléma ott van, hogy ezek a javaslatok szinte kivétel nélkül visszaköszönnek az uniós intézmények által előterjesztett jogszabályokban. Az sem véletlen, hogy a meghatározó döntések, így a múlt heti strasbourgi döntés előtt Soros személyesen egyeztetett az Európai Parlament főtárgyalójával, Cecilia Wikströmmel.

888.hu: Mi motiválhatja Sorost a személyes kampányolásra? Várható-e, hogy spekuláns mozgósítja majd a magyar választási kampányban a 18 milliárdos vagyonú Soros-hálózatot? Ez megengedhető?

Dömötör Csaba:  Ez nem egy új jelenség, ez a hálózat már eddig is masszív forrásokhoz jutott Magyarországon. Elég csak a tulajdonukban lévő baloldali portálokra, a százmilliókkal kitömött „jogvédő” egyesületekre gondolni, amelyek aztán feljelentették a magyar államot úgy, hogy közben még pénzt is kerestek. Arra is emlékszünk, hogy a Bajnai-féle párt maga is bevallotta, hogy külföldről kapott jelentős támogatást, amivel aztán nem számolt el. Ez nem más, mint egyértelmű beavatkozási kísérlet. Épp olyan, mint amilyenről a milliárdos a saját könyvében beszélt.

Mi egy dologhoz ragaszkodunk: ahhoz, hogy Magyarországon azok alakítsák a politikát, akiket a választók erre felhatalmaztak."

Egy biztos, a külföldi befolyásszerzési kísérletek ellen fel kell lépni, akár Soros Györgyről van szó, akár másról. Más országok is így járnak el. Mi egy dologhoz ragaszkodunk: ahhoz, hogy Magyarországon azok alakítsák a politikát, akiket a választók erre felhatalmaztak. Túl drágán adták nekünk ahhoz a szabadságot és a szuverenitást, hogy bárki kedvéért lemondjunk róla. A magyarokat ennél keményebb fából faragták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére