Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dömötör: "Mi Európát és Magyarországot védjük, az idő pedig minket igazol"

Vincze Viktor Attila

2019.04.05. 10:15

A május 26-ai európai parlamenti választás nagy helyosztója lesz majd a felelõtlen, Brüsszelben Magyarországot folyamatosan feljelentgetõ ellenzéki pártoknak. Ugyanis kiderül végre, hogy kinek mekkora is a valós szavazói támogatottsága - mondta a 888.hu-nak nyilatkozva Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, aki szerint a Fidesz jó úton jár azzal, hogy nemzeti alapokon álló EU-t akar, valamint hogy elutasítja a migránsok betelepítését.

Vincze Viktor Attila: Az EP-választási kampányban a kötelező migránsbetelepítés mellett álló politikai erők egyre durvább hangnemben, sokszor sértő módon támadják Orbán Viktort és kormányát, valamint a magyar embereket. Hogyan lehet fellépni a minket minden alap nélkül idegengyűlölő diktatúrának beállító balliberális morális felsőbbrendűség és kettős mérce ellen?

Dömötör Csaba: A jobboldali szavazóknak az elmúlt hónapokban sértegetések, kioktatások és zsarolgatások tömegét kellett eltűrniük. A legjobb válasz erre egy vaskos választási győzelem lenne. Mi jól tudjuk, miért akarunk győzni: a tét most az, hogy Európa nyílt társadalom lesz annak minden következményével, vagy továbbra is nemzeti alapokon áll majd. Mi Európát és benne Magyarországot védjük, és az idő ezekben a kérdésekben minket igazol.

Vincze Viktor Attila: A migrációt támogató politikusok és a brüsszeli bürokraták szerint a bevándorlás egyáltalán nem is fontos téma, egyébként pedig ők nem is akarnak kötelezően betelepíteni migránsokat, hiszen csak a szegény, bajba jutott menekülteken akarnak segíteni, amit mi gonosz módon meg akarunk akadályozni.

Dömötör Csaba: Az Európai Bizottság is nagyon jól tudja, hogy a Szíriából érkezők aránya 10 százalék körül van. Ebből is egyértelműen látszik, hogy a hozzánk érkező migránsok túlnyomó része gazdasági okokból jön, és nem azért, mert féltenie kell az életét. Sokan persze lehetőséget látnak ebben. Közéjük tartozik a migrációért felelős biztos, aki még pár napja is azt mondta egy európai parlamenti beszámolójában, hogy az ő politikájuk fő célja, hogy legális útvonalakat alakítsanak ki Európába. Tehát legalizálni akarják a migrációt, nem pedig megállítani. Azzal érvelnek, hogy Európa nem lehet erőd. Ami a betelepítési kvótát illeti, ott elég, ha valaki átnézi az európai parlamenti jegyzőkönyveket. Első olvasatban az EP elfogadta a kötelező, felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótát, és egy súlyos büntetést is arra az esetre, ha valaki ebben nem szeretne részt venni. Ezt magyar ellenzéki képviselők is megszavazták, úgyhogy érdekes próbálkozás az, ha valaki megpróbálja mindezt letagadni. A többi bevándorlástámogató programot sem lehet letagadni: a migránsvízumot az EP szintén elfogadta, a migránskártyaprogram már régen fut, miközben a bevándorlást támogató aktivisták támogatását is százmilliárdokkal emelnék. Mivel saját belátásból fakadó brüsszeli irányváltásra ezekben az ügyekben nem számíthatunk, ezért kell azt a májusi választáson kikényszerítenünk. Szeretnénk, ha ezek a tervek mennének a kukába.  

Vincze Viktor Attila: Vannak-e olyan fontos európai kérdések, vitás ügyek, amelyek például a Magyarország-ellenes politikai akciók miatt háttérbe szorulnak Európában?

Dömötör Csaba: Tágabb megközelítésben a mostani európai választáson a nemzeti önrendelkezésről döntünk. A politikai ellenfeleink a nyílt társadalom európai megvalósításáért kampányolnak. A központi bürokráciát erősítenék Magyarország kárára, jogokat vennének el tőlünk. Kevesebb beleszólásunk lenne az adózásba, az igazságszolgáltatása, az energiaárak meghatározásába, a termőföldjeink védelmébe és a biztonságunkkal kapcsolatos ügyekbe is. 

Vincze Viktor Attila: Az ellenzéki pártoknál egészen felelőtlen, abszurd és szélsőséges elképzelések is megjelentek az uniós kampányban. A Gyurcsány család által fantáziált Európai Egyesült Államok nem egy negatív utópiába oltott rémálom? Mennyire felelős az az ellenzék, aki emellett még azzal a sületlenséggel is képes kampányolni, hogy szerintük a kormány ki akarja léptetni Magyarországot az EU-ból? 

Dömötör Csaba: Az EU-ból való kilépés vádja akkora vérbő csacsiság, hogy nem is érdemes komolyan reagálni rá. Volt Magyarországon egy népszavazás, annak egyértelmű az eredménye, mindenkit kötelez. Egyébként pedig, ha a baloldal ezt komolyan gondolná, akkor nem működne együtt a Jobbikkal, amelyik még a 2014-es programjában is a kilépést javasolta. Nem csak a zászlóégetés van a számlájukon ebben az ügyben. Az ellenzék hiteltelensége más területen is szépen kirajzolódik. Pár napja masszívan elutasították a családvédelmi akciótervet, miközben Brüsszelre bíznák a családi pótlék meghatározását. Ha Brüsszelre bíznák a családi pótlékot, a migrációt ösztönző politika miatt a fő haszonélvezők a bevándorlók lennének. A magyar családokat nem támogatták, de a bevándorlóknak több pénzt adnának. Ez még gyurcsányi viszonylatban is erős. 

Vincze Viktor Attila: A szocialisták egy olyan egységes európai bér bevezetésével kampányolnak, amit a saját uniós pártbarátaik sem támogatnak. 

Dömötör Csaba: Érthetetlen, miért gondolják azt, hogy ha egy brüsszeli bürokratára bízzák a béreket vagy a nyugdíjakat, akkor azok majd hirtelen emelkednek. Csak a magyar intézményektől és az itthon megválasztott képviselőktől lehet remélni, hogy elsősorban a magyarok érdekeit nézik.  

Vincze Viktor Attila: Sok ellenzéki párt támogatottsága az ötszázalékos bejutási küszöb alatt van. Lehet az EP-választás egyfajta tisztítótűz a magyar balliberális ellenzék számára, mivel most – nem sokkal az önkormányzati választások előtt – könyörtelenül kiderül majd mindegyikről, hogy mekkora is a valós támogatottsága? 

Dömötör Csaba: Az EP-választás nagy helyosztója lesz az ellenzéki pártoknak. Alighanem kiderül, hogy a „mi vagyunk a többség” jellegű magabiztos skandálások mögött pár százalékos társadalmi támogatottság áll. Az sem véletlen, hogy az Országgyűlésben a nyeglén harsány Párbeszéd el sem mert indulni egyedül ezen a választáson, megint az MSZP mentőhajójára kéredzkedett fel a mandátum reményében. Ez persze a saját belügyük. Én a magam részéről szívesen látnék már egy olyan balos pártot Brüsszelben, amelyik nem abban látja a politika lényegét, hogy állandóan a hazáját mószerolja lejárató levelekkel, feljelentésekkel és sértő nyilatkozatokkal. 

Vincze Viktor Attila: Milyen eredményre számít az EP-választáson, továbbá fontos-e, hogy ki milyen támogatottsággal képviselheti majd Magyarországot Brüsszelben? 

Dömötör Csaba: Hogyne lenne fontos! A kis győzelem kis megerősítés, a nagy győzelem nagy megerősítés. Talán ebből is érződik, hogy győzelemre számítok. Azt látom, hogy a jobboldali szavazók nagyon várják május 26-át. És minden okuk meg is van rá. Ha győzünk, az sok mindent igazol majd. Nem utolsósorban azt, hogy jó úton járunk az Európa megújításáért folytatott küzdelemben. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére